"Najavio je dokapitalizaciju Luke Ploče provesti u interesu zaposlenika, s tim da će država zadržati kontrolni paket dionica."
Kakav bi to model mogao biti i dali bi to dioničarima išlo na ruku? …da se nebi ponovila situacija kao sa DDJH… :/
[/quote]
Mislim da o dijeljenju dionica nema više uporišta u zakonu jer je privatizacija LKPC završila a i Svj. banka budno promatra.
Jedino ako se na skupštini donese odluka da radnici pod nekim uvjetima mogu kupiti dionice HFPa ili sudjelovati u mogučoj dokapitalizaciji ali tada bi bili podložni tužbama dionočara jer ih na taj način dovode u neravnopravan položaj prema radnicima!
LKPC je izlistana na ZSE i svako je slobodan kupiti dionicu na burzi i tako steći prava i obaveze koje idu sa dionicama!
[/quote]
Nadam se da će dokapitalizacija ići na ruku dioničarima, međutim što se mislilo pod ovom izjavom?
"Najavio je dokapitalizaciju Luke Ploče provesti u interesu zaposlenika, s tim da će država zadržati kontrolni paket dionica."
Lijepo je vidjeti da ste danas svi prodavali a nitko nije kupovao to znači samo jedno da netko veliki kupuje i riješava se burek investitora a šta slijedi iza toga moglo bi se pretpostaviti.
bilo bi dobro da sad nekoliko dana bude crvenilo pa da mali sve rasprodaju po bidu velikima te da nam ne smetaju kasnije na većim razinama. uf… što bi to bilo dobro, jelda Sampi druže stari?
[/quote]
Je kolega 100% ste u pravu a vidim prodaja nikakva tek 350 komada na prodaji a čak se vide i nalozi od preko 5000 kuna to će očito ovu dionicu potjerati samo u jednom smijeru, kada ovako raste kad crobex pada šta će biti kada crobex bude rastao.
bilo bi dobro da sad nekoliko dana bude crvenilo pa da mali sve rasprodaju po bidu velikima te da nam ne smetaju kasnije na većim razinama. uf… što bi to bilo dobro, jelda Sampi druže stari?
[/quote]
Je kolega 100% ste u pravu a vidim prodaja nikakva tek 350 komada na prodaji a čak se vide i nalozi od preko 5000 kuna to će očito ovu dionicu potjerati samo u jednom smijeru, kada ovako raste kad crobex pada šta će biti kada crobex bude rastao.
[/quote]
tako je kolega Sampi, kada Crobex krene rasti LKPC će rasti BRUTALNO. što je i jasno, jer ako naraste 7% u danu kad je crobex preko 1% u plusu to sugerira samo jednu –JAGMU!!
i ranije su se viđali takvi nalozi pa je padala,ja ne drukam da padne samo govorim činjenicu,većinu sam prodao iako vidim veliki potencijal u njoj,a cijena će joj s vremenom biti dosta veća od njene max. mislim oko 6700 da je bila
Kad vidim ove hvalospjeve ovdje tek onda požalim što je danas nisam prodao [bye] srećom ulazio sam na mnogo manjim cjenama.
Kad vidim ove hvalospjeve ovdje tek onda požalim što je danas nisam prodao [bye] srećom ulazio sam na mnogo manjim cjenama.
cim su poceli hvalospjevi ja prodao danas ,nekoliko bureka zarada [bye]
dokupio i ja još malo ovoga, prošli put me sanader zaje*o na 1650 pa sam dio riješio do 1400(jeb ga panika) ali nema veze još uvijek je prosjek nizak [thumbsup]
Ne znam čemu čuđenje za današnje trgovanje. Oni koje pažljivije prate ovu dionicu sigurno su primjetili da u zadnje vrime svakih 15ak dana nastupi čišćenje aska. Nakon šta je probila potporu na 1600, pa nekoliko dana uspješno odolijevala na 1700, sad je došlo do testiranja prethodnog otpora tj. sadašnje potpore na 1600 i lansiranja. Srećom jučer i prekjučer sam nešto nadokupija, a danas istu količinu proda jer sam previše izložen, a ima i drugih bisera. To je samo 15% portfelja LKPC, dok većinu ne mislim prodavat u skorije vrime. Jedino šta me trenutno muči je nagla navala pohlepnih špekulanata koji kratkororčno razbucaju dionicu. U tom ću slučaju sigurno počet s rasprodajom dok se dotični ne ispušu.
Neznam odakle potpora na preko 1700, izgleda samo špekulacije oko dokapa a koji je tko zna kad i kako…A brzo neće sigurno s obzirom na stanje u svitu i Barba koji kotira sve niže…
Jel će se to ipak nešto bitnije zbiti sa ovom dionicom ili mi se to ipak samo čini, imam neke info da se nešto "kotrlja" u luci ,ali to je tek u povojima i nemogu vjerovati da će baš lansirati ovu dionicu,međutim netko čak i pomalo nestrpljivo dokupljuje ili je to samo igra špekulanata (iako mi ne izgleda tako) ali živi bili pa vidjeli.
kolega kaj je to u povojima?
nemojte se stidit rec!
nije baš neko izvješće
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/LKPC-fin2009-3Q-NotREV-K-HR.pdf