21.08.2009. | 18:19
ODŠTETA za proglašenje područja pomorskim dobrom
Luka Ploče: dokeri traže dionice
Pavlović je najavio i skoru promjenu vlasničke strukture tvrtke. U luci smatraju da država u prvoj fazi treba obeštetiti zaposlenike za zakinuti iznos prilikom prodaje dionica, nakon čega bi radnici kao dioničari, s državom i ostalim dioničarima, u promišljanju vlastite budućnosti, mogli sudjelovati u odlukama o dokapitalizaciji.
A i Gradsko vijeće Ploča jednoglasno je podržalo zaposlenike Luke Ploče d.d. za otkup dionica od Hrvatskog fonda za privatizaciju i Mirovinskog fonda, kao naknadu za proglašenje kompletnoga lučkog područja pomorskim dobrom.
Time je, smatraju u luci, smanjen temeljni kapital i luci oduzeto gotovo 90 posto imovine, a radnici su otkupili vrijednost dionica od samo 6000 tadašnjih DEM, umjesto 20.000, kako je bilo predviđeno Zakonom o pretvorbi.
Radnici traže da im se proda dio dionica po posebnim uvjetima, kako je napravljeno u nekim drugim tvrtkama. Prijedlog je da se za godinu staža može kupiti sedam dionica, koje se ne bi smjele prodavati od pet do deset godina. Model radničkog dioničarstva odnosio bi se samo na postojeće zaposlenike.
Time je, smatraju u luci, smanjen temeljni kapital i luci oduzeto gotovo 90 posto imovine,
[bye] [bye] [bye]
Po tome bi nominala sada iznosila 40 kn[shocked]
Biti će tu još svašta, ako radnici imaju pravo na naknadu za oduzeto onda imamju i dioničari!
Baš me zanima kako će sada reagireti Zaba skrbnički koji skuplja još od 6500kn
Kako sam i rekao 1.6 milja dobiti što je loše jer je promet pao 51%, ali pogledajte obveze i novac na računu i blagajni pa će bit jasno zašto sam se odlučio za LKPC.
Pozdrav
mislim da poslovni rezultati ne opravdavaju ovu cijenu.budučnost joj je zagarantirana sli sljedećih 6-8.mjeseci realnost joj je cijena na oko 1000 kn .veli
[/quote]
Poslovni rezultati ne opravdavaju cijenu od 4000 kn, 1250 kn sigurno opravdavaju, a ako joj je budućnost zagarantirana onda je ovo sada super jeftina dionica. Na burzi se kupuje budućnost a ne sadašnjost.
Ja je nemam jer mi se čini da trenutno ima i podcjenjenijih dionica, ali kad završe špekulantske avanture LKPC će definitivno biti jedan veći dio moga dugoročnog porfelja.
Mislim da nam predstoji lijepi rast jer ove cijene su neizdržive.
Mislim da nam predstoji lijepi rast jer ove cijene su neizdržive.
neizdrživi su loši rezultati poslovanja LKPC koji se pogoršavaju iz kvartala u kvartal.
najsmješniji su mi ovakvi postovi da nešto treba rasti jer se nekome čini da je cijena "neizdrživa" [lol]
Kolega diktato, o kojem vi pogoršanju govorite, pogledajte samo izvješća na ZSE od 2005 do 2008, rastao je lučki promet kao i dobit koja je 2008 godine iznosila 30 mil kuna. Ova godina je loša zbog poznate priče o recesiji i straha, a već će slijedeća bit na razini 2008 g. I to još u državnom vlasništvu s viškom radnika te ostalim poznatim forama vezanim za državu LKPC ostaje solidno profitabilna. Očekuje nas docap (kako kaže kolega zivko to je uvjet svjetske banke) te uz moguću privatizaciju i povećanje prometa realni su 10 mil eura godišnje dobiti. Očito ste slabo upućeni u tematiku.
Biti će dokap kada radnici dobiju prava da kupe dionice od HFP za 25% nominale
ja danas kupih 21kom 14kom po 1284 i 7kom po 1290,90 ujutro na otvaranju
sve mi se čini da ćeš ih već danas prodavati jeftinije od nabavne cijene [wink]
ne nisam trejder niti mislim prodavati ovu dionicu pa makar i otislo sve u p.m znaju forumasi sa teme ptkm da netrejdam trenutno skupljam pa bumo vidili tebi stari zelim puno srece