LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pustite čobane i šišanje ovaca, nego kamo nestadoše kupci………… [shocked]

skull&bones

sve su to "zlatni dečki" iscenirali

Evo upravo sam se vratio s skupštine Luke Ploče i moram reći da nisam iznenađen. Pavlović je prva liga čovjek ali ga sputava politika kao i uvijek u nas jer kako sam kaže LKPC ima strašnu perspektivu, ali je politika sputava. Prije par mjeseci su mu došli stranci (neki IFC) da bi oni napravili dokap te da će oni platiti cijenu koju odredi neovisni revizor (koja bi bila puno viša od sadašnje na burzi) ali kad su otišli na pregovore u Zagreb Vlada ih je otkantala. Pavlović ni sam ne zna odakle će prikupit novac osim dokapom(što je i uvjet svjetske banke) za modernizaciju Luke koja je kako sam kaže sad prilično zastarjela. Gradnjom novih dvaju terminala za rasute terete i kontejnere (sadašnji je samo 280 metara dug, dok je prosječni panamax s kontejnerima oko 290 m) bi godišnji promet iznosio oko 10 mil tona. Sadašnji promet od 1.3 mil u prvih 6 mjeseci je katastrofa ali kako kaže do kraja godine su mnogi potpisani ugovori i probit će sigurno preko 3-3,5 mil tona, dok slijedeće godine računa s više od 5 milijuna tona. Potvrdio je da su Kinezi bili na pregovorima međutim samo u smislu kreditiranja: Do 2011 godine se državni udio u LKPC mora smanjiti na 20% pa on ne zna kako će to vlast provesti. Pitao sam ga za kupovanje dionica na burzi od strane LKPC i rekao je da nema ništa od kupovanja dok god je država većinski vlasnik jer to nema smisla. Stekao sam dojam da čovjek zna što radi ali da ga politika sputava, na nadzornom odboru s danas raspravljali o prodaji d.o.o. (mislim LKPC građenje d.o.o.) za što bi LKPC dobio kako on kaže neslužbeno oko 5 mil eura.
Moj zaključak je da se u ovoj godini ništa vjerovatno neće desiti dok već u 2010 se očekuju konkretniji potezi.
POZDRAV

Imam fantomske dionice

E da i dobit za prvih 6 mjeseci kako sam ja na brzinu na grafu vidio oko 1,6 mil kuna, što je loše ali s obzirom na prvih 6 mjeseci još dobro , s obzirom da je cijela industrija Bosne i Srbije praktički stala.

Imam fantomske dionice

teško će preko 3 milijuna tona,mislim,nikako,barem za ovu godinu..potpuno je neizvjesno prognozirati i 2010.,jer bi oporavak mogao potrajati dugo-dugo,čak i 5 godina,bez pretjerivanja..a to znači da bi se za idućih par godina,cijena dionice mogla kretati od 1000-2000 kn,pa zašto onda ne trejdati,dugoročno smo svi ionako mrtvi…

Ide preko 3 mil tona sigurno za 2009, kaže počele rasti cijene rudača, a i firme su počele ponovno davati velike narudžbe.
Cosmos 08.08. koks – 28 000 t Jadroagent
Vojager 11.08. šećer – 30 620 t Capris

Imam fantomske dionice

nemoguće je bilo šta prognozirati,neizvjesnost je velika,a to dionice ne trpe…oporavak će biti dug,to je jedino što je sada gotovo potpuno izvjesno….

Mislim da ce se dogodine sav teret sa ugljenom iz luke Kopar prebaciti u Ploče i dalje za Italiju!

Mislim da ce se dogodine sav teret sa ugljenom iz luke Kopar prebaciti u Ploče i dalje za Italiju!

mišljenje treba potkrijepiti kakvom činjenicom inače ne znači ništa

poslije bitke svi su vojnici generali

Luka dobro poteže….jel to kao i svi ili ima nešto posebno vezano uz nju…

Luka dobro poteže….jel to kao i svi ili ima nešto posebno vezano uz nju…

ja ti dao stotku, a vidi na koliko si. DA, i mene zanima.

Pogledajte semafor !!!
Vaš link
Vaš link

Pogledajte semafor !!!
Vaš link
Vaš link

Po ugovorima koji su trenutno potpisani i ako se ostvari sam 20% od onoga što je u fazi pregovora iduća godina bi mogla biti rekordna ali to i ne znači da će cjena dionice divljati dionica će ići onim smjerom kojim bude išao crobex, jedino što je ova dionica sigurna za kupnju na ovim razinama ako je išta više sigurno u ovoj nam lijepoj našoj.

Ja polako pojačavam poziciju ovdje a izlazim iz HT, vrjeme će pokazati jesam li bio u pravu ili sam pogrješio.

POZDRAV

New Report

Close