LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pri ovim cijenama tržišna kapitalizacija LKPC samo 37 mil eura, prava sramota.

Imam fantomske dionice

ma kakvi dokap,nije prodaja uopće jaka,nego je kupnja slaba zato što je ljeto,pa nema puno likvidnosti..bikovi su na plaži,a medvjedi sjede za kompjuterom…mogli bi brzo na 1500..u nekih 10-ak dana..

oli ne kužiš pa ufino druka za pad….

Ja sam i dalje uvjeren da se nešto ubrzo mora desiti s LKPC-om, ili privatizacija ili dokap jer kredit je velik a novca nedovoljno. Država je katastrofalan gospodar jer se politike donose politički a ne poslovno tako da sam mišljenja da bi bilo najbolje da prodaju luku recimo Kinezima, Arapima ili nekim strancima koji bi od nje napravili pravi business jer se pokazalo da su Hrvati dobre sluge,a loši gospodari.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

dokap se ne radi kad na tržištu nema novca..to je logika…ne vjerujem da će je prodat,jer je to strateška firma,koja sa pravilnim poslovanjem,može donijeti dobru dobit..politika je svakako opterećenje za lkpc..ali,valjda će jednom prestati ta kumstva i političke podobnosti..nadam se..

ok, dokap nije prošao i svi koji su spekulativno bili u ovoj dionici zbog toga sada polako izlaze, ali ne potpuno već smanjuju udjele i love nove prilike, a ima ih.

razumljivo je da će cijena dionice patiti, odnosno neće grabiti kao ostale perjanice crobija ali trend je up i to ćemo sljediti do kraja tjedna sigurno, a možda i u nastavku

ja sam također špekulirao sa dokapom i luku držao uvjerljivo najjačim dijelom portfelja, nisam pogodio ali nisam niti razočaran. luka ploče je uz janaf največi potencijal što hrvatska još uvijek ima u svojim rukama i budite sigurni da ovo ne ide u nikakav diskont

kada mi lukica dosegne ciljani target vjerojatno ću dijelom izaći jer krstarenje našim lijepim morem ipak košta, ali tu je lukica da se pobrine za brod.

Čemu plakanje za dokapom? Država će po meni totalno odustati od njega nema para za takvo što, po meni je jedina realna opcija privatizacija LKPC i to jako brzo. Jeste li svjesni da državi treba 15 milijardi kuna da NE kolabira!! PETNAEST MILIJARDI! Oni mogu srezati 1-2 milijarde rashoda, ali to je ništa. MORAJU prodavati državnu imovinu da država preživi. LKPC će uskoro na bubanj, a to će biti bomba kad se na tender jave Kinezi, Koreanci itd.

Znam da će neki možda burno reagirati i obasuti ovaj post jedinicama, ali ja potpisujem razmišljanje kolege gismunda (kao i svih ostalih koji su sličnog stava).
Dakle, dokapa neće biti i vrlo vjerojatno će LKPC na bubanj (privatizacija)…priče o strateškoj važnosti i ostalom blabla seruckanju političara za dnevne ili osobne potrebe objesite mačku o rep.
Lijepe želje i ugodan odmor bivšem premijeru na jahti..
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a557ba3a-3cc3-4c08-89cb-f41ae435fca7&open=sec

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

Ja mislim da jeftinije dionice na ZSE nema, a pogotovo u odnosu na LKRI jer je to strateška luka za Bosnu i južnu hrvatsku kojoj nema alternative, i još je u državnim rukama. Tržišna kapitalizacija od niti 40 mil eura je katastrofa kad znamo svu perspektivu.

Imam fantomske dionice

sa stavkom da je margaret teacher naredila svim nadzornim odborima koji su u vlasništvu države,pa i lkpc,da smanje plaće za 10%..ušteda bi bila cca 5 milijuna kuna godišnje..to je dobra vijest…

u tijeku su pregovori u zagrebu oko raspodijele nekih cca 65 000 dionica lkpc,jer znamo da se država mora riješiti tih dionica u iduće 2 godine..radnici traže dionice po nominali,tako da bi praktički dobili svi po još jedan paket od 63 dionice,sa lock up-om od 5 godina..no,postavlja se pitanje-da li je ta ideja pametna..ili je bolje ponuditi dionice imaocima dionica,jer su oni čvrsta ruka,a radnici su drhtava ručica..država nema love,i svakako se rasplet očekuje relativno brzo..država bi tu uprihodovala oko 26 000 000 kuna,a tolika je bila dobit prošle godine..dakle,to bi bila prodaja u bescijenje…

Opet prejaka prodaja a kupnje ni za lijeka, očiti je ZSE na koljenima kao i država.

Imam fantomske dionice

pa da,bankrot države se mora odraziti na dionice…izgleda da je baisse pred vratima…i nitko ne odgovara za ovakvo rasulo u državi..dapače,vozaju se na jahtama i uživaju…pa ljudi moji-da li je to moguće…pa mi pričamo o europi–mi smo jad,tuga i čemer..

u tijeku su pregovori u zagrebu oko raspodijele nekih cca 65 000 dionica lkpc,jer znamo da se država mora riješiti tih dionica u iduće 2 godine..radnici traže dionice po nominali,tako da bi praktički dobili svi po još jedan paket od 63 dionice,sa lock up-om od 5 godina..no,postavlja se pitanje-da li je ta ideja pametna..ili je bolje ponuditi dionice imaocima dionica,jer su oni čvrsta ruka,a radnici su drhtava ručica..država nema love,i svakako se rasplet očekuje relativno brzo..država bi tu uprihodovala oko 26 000 000 kuna,a tolika je bila dobit prošle godine..dakle,to bi bila prodaja u bescijenje…

bit će taj rok puno kraći od 5 godina, dapače neće preći niti godinu dana

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

New Report

Close