LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kupovat če "bush" sutra po 1200 [thumbsup]

Što je to sutra, ili izlazimo iz krize…

Evo poziva:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=26332
Nema dokapa još

Mean people suck and nice people swallow!

Nema docapa ali ima Odluka o stjecanju vlastitih dionica što je dobro jer bi LKPC za malo novaca mogla kupiti veći broj komada i tako dignuti cijenu.

Imam fantomske dionice

Pusti dionice, što sad znači da u ovom sazivu skupštine nema dokapa…

Očito još nije trenutak ali kako kolega Sampras kaže moraju kroz dokap jer inače nema novaca.

Imam fantomske dionice

Znači da moramo još čekati dok se cijela situacija malo ne iskristalizira

Mean people suck and nice people swallow!

Nema docapa ali ima Odluka o stjecanju vlastitih dionica što je dobro jer bi LKPC za malo novaca mogla kupiti veći broj komada i tako dignuti cijenu.

A što će vam dokap? On više ne igra ulogu jer očito da je država u banani i da će radi krpanja manjka od 15 miljardi kuna u proračunu ići ubrzana privatizacija svega za što država može dobiti dobru lovu, a upravo LKPC je jedna od takvih firmi! U tom svjetlu treba gledati i na ove izmjene statuta kao uvod u skoru privatizaciju [thumbsup]

Članak 15. Statuta mijenja se i glasi:

Društvo može stjecati vlastite dionice:
1) na temelju ovlasti glavne skupštine za njihovo stjecanje koja vrijedi najviše 18
mjeseci i određuje uvjete pod kojima se one mogu stjecati, naručito najveći broj
dionica koje ono treba steći, vrijeme za koje je dana ovlast za stjecanje dionica I ,
ako se dionice stječu naplatnim putem, najveću i najmanju vrijednost onoga što
društvo za to daje. Društvo ne smije stjecati vlastite dionice da bi njima trgovalo.
Pri svakom stjecanju dionica uprava Društva mora utvrditi da su za to ispunjeni
uvjeti propisani Zakonom.
2) pri stjecanju dionica iz stavka 1. ovoga članka i njihovu raspolaganju mora se primjenjivati odredba članka 211. Zakona o trgovačkim društvima. Smatra se da je tako postupljeno ako se dionice stječu, odnosno ako se s njima raspolaže na organiziranom tržištu vrijednosnih papira. Za drugačije raspolaganje dionicama potrebna je odluka glavne skupštine. Pri stjecanju dionica na odgovarajući se način primjenjuju odredbe članka 308.stavka 3.i 4. ZTD. Glavna skupština može ovlastiti upravu da povuče vlastite dionice a da za to nije potrebna njezina posebna odluka.
3) Društvo može stjecati vlastite dionice i bez za to dobivene ovlasti glavne skupštine:
– ako je to potrebno da bi se od Društva otklonila teška šteta koja neposredno predstoji
– ako dionice treba ponuditi da ih steknu zaposleni u Društvu ili u nekome od društava koje je s njime povezano s time da ih u roku od godinu dana od dana stjecanja mora prenijeti tim osobama,
– ako se dionice stječu zato da bi se po odredbama ZTD obeštetilo dioničare Društva ili manjinske dioničare o njemu ovisnih društava,
– ako je stjecanje nenaplatno ili ako stjecanjem financijska institucija kupuje dionice komisiono,
– ako ih stječe od dioničara zbog toga što nije u potpunosti uplatio iznos za koji su izdane,
– na temelju univerzalnog pravnog sljedništva,
– na temelju odluke glavne skupštine o povlačenju dionica po propisima o smanjenju temeljnog kapitala društva,
– nadmetanjem provedenim od strane suda da bi društvo namirilo neku svoju tražbinu prema dioničaru.

4) na dionice stečene na način propisan stavkom 1. ovog članka te u svrhe navedene u točkama 1. do 3., 5. i 8. ovoga članka zajedno s vlastitim dionicama koje Društvo ima ne smije otpasti više od deset posto (10%) temeljnog kapitala Društva. Takvo je stjecanje nadalje dopušteno samo onda ako Društvo stvori propisane rezerve za te dionice tako da neto aktiva Društva iskazana u financijskim izvješćima za posljednju poslovnu godinu zbog stjecanja dionica ne postane manja od iznosa temeljnog kapitala i rezervi koje po zakonu ono mora imati a koje se ne smiju koristiti za isplate dioničarima. U tu svrhu treba iznos temeljnog kapitala računski umanjiti za iznos za koji taj kapital još nije uplaćen ako taj iznos nije iskazan na aktivnoj strani bilance.
U slučajevima iz stavka 1. ovoga članka te stavka 3. točki 1., 2., 4. i 8. stjecanje
dionica je dopušteno samo onda ako su za njih u cijelini uplaćeni iznosi za koje se
izdaju.
5) U slučajevima iz stavka 1. ovoga članka te stavka 3. točke1. uprava Društva mora izvjestiti prvu slijedeću glavnu skupštinu Društva o razlozima i svrsi stjecanja dionica, njihovu broju i udjelu ……..

napokon da je uprava odlučila na neki način braniti dionice,e to sad mijenja moje mišljenje o upravi lkpc.mislim,nije još odlučila,ali,ako odluči,bit će to dobar potez,kad već ne dijele dividendu..sve u svemu,šteta što nema malo više ovih na asku,i šteta što se ne spuštaju niže..1100 je u ovom trenutku,i uz ovakve pozitivne promjene,isplativo,..

Ove godine idem na skupštinu pa ću shodno onome što tamo čujem i svom osjećaju odlučiti da li ću prodati ili ne. Ne znam kako se osjećaju oni koji su prevareni kad dokapitalizacija nije provedena ali mogu misliti što osjećaju kad vide ove razine.

Imam fantomske dionice

Kolega živko, dajte objasnite zašto vam je dokap LKPC tako važno i zašto mislite da bi to vama kao malom dioničaru bilo tako bitno? Prodavati po ovim cijenama nije mi na kraj pameti, ja sam na kupnji i nadam se da će netko opaliti po bidu, ali bojim se da ništa od toga jer s dokapom ili bez njega, ovo su stvarno povoljne cijene za kupnju LKPC.

Slažem se kolega pula35 s Vama u vezi s potencijalom LKPC, ali uvijek je bitan vremenski faktor. LKPC vrijedi najmanje 2500-3000 kn pogotovo u usporedbi s drugim lukama (LKRI) itd. Međutim bombardirani s hrpom loših vijesti ljudi prodaju i zato je cijena tu gdje je, a jedino što je moglo značajnije dignuti cijenu je docap te se nadam da će ova odluka da firma kupuje svoje dionice biti ostvarena a to ću pokušati procijeniti na skupštini. Ne mogu vjerovati kako je LKPC srušena s 1600 na 1050 kn kad su ogromne količine prolazile na razinama od 1000+ kuna dok su zanemarive prolazile ispod 1000 kn. TO sam u nekim prijašnjim postovima i objašnjavao kako ne mogu razumjeti ludilo naših ljudi kad čuju loše vijesti kao da sutra neće postojati, izbit će rat s Bosancima pa LKPC više neće raditi itd itd. te oni prodaju pa makar da dođe i na 100 kn. Iz tih razloga sam skeptičan a što se tiče potencijala LKPC on je tako jasan.

Imam fantomske dionice

Jel me možete prestati lipariti stalno na kupnji? Broker me već stero u k…. jer stalno mijenjam naloge.
Hvala na razumjevanju

New Report

Close