obzirom na krizu u punjenju proračuna, nekakav dokap po meni više nije realan. obzirom na krizu i ogromnu rupu u proračunu, kosorica sprema ubrzanu rasprodaju svega za što se može dobiti neka pristojna lova da te rupe pokrpa. prve će ići u prodaju upravo ovakve tvrtke koje posluju pozitivno, a ne pune nešto posebno državni proračun i za koje će se brzo naći kupce. za LKPC interesenata ne fali tako da početkom jeseni očekujem natječaj za prodaju LKPC i drugih sličnih firmi tj. ostatke obiteljskog srebra. cijena dionice tada će potegnuti barem na 2000 kn tako da su po meni ovo više nego odlične razine za dokup. ispod 1000 kn LKPC neće ići
obzirom na krizu u punjenju proračuna, nekakav dokap po meni više nije realan. obzirom na krizu i ogromnu rupu u proračunu, kosorica sprema ubrzanu rasprodaju svega za što se može dobiti neka pristojna lova da te rupe pokrpa. prve će ići u prodaju upravo ovakve tvrtke koje posluju pozitivno, a ne pune nešto posebno državni proračun i za koje će se brzo naći kupce. za LKPC interesenata ne fali tako da početkom jeseni očekujem natječaj za prodaju LKPC i drugih sličnih firmi tj. ostatke obiteljskog srebra. cijena dionice tada će potegnuti barem na 2000 kn tako da su po meni ovo više nego odlične razine za dokup. ispod 1000 kn LKPC neće ići
sa ovim se slažem i zato sam je i kupio.zanimljiv je podatak da su investitori iz top 10 prošli su tjedan kupovali po višim cijenama od cijena po kojima su ih pretprošli tjedan prodavali.
evo citat iz članka
Dionice Ericsson Nikola Tesle (ZSE:ERNT-R-A), Privredne banke Zagreb (ZSE:PBZ-R-A), Petrokemije (ZSE:PTKM-R-A) i Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) investitori iz top 10 prošli su tjedan prodavali po nižim cijenama od cijena po kojima su ih pretprošli tjedan kupovali, a dionice Luke Ploče (ZSE:LKPC-R-A) investitori iz top 10 prošli su tjedan kupovali po višim cijenama od cijena po kojima su ih pretprošli tjedan prodavali.
Slažem se s vama, sada slijedi ubrzana rasprodaja svega što vrijedi da se zakrpa proračun. Krenut će rasprodaja LKPC, JDPL, PTKM………. Kad stranci preuzmu te firme istjerat će na brzaka višak ljudi i odjednom će sve one početi raditi super profitabilno. Cijene dionica skočit će na samu najavu neminovne privatizacije koja nam slijedi.
Mislim da ta cijena može još nešto dolje, ali to je OK -prilika za dobar ulaz:) Mene brine dokap. Što mislite kolege da li je izgledno da u ovakvim uvjetima uprava predloži dokapitalizaciju. Po meni je problem jer imaju malo vremena a gs moraju održati do kraja 8 mjeseca, što znači da poziv moraju odaslati najkasnije do kraja 7 mjeseca (mora proći 30 dana, osim u slučaju 100% nazočnosti što mislim da je nemoguće). Ni sam ne znam argumente za i protiv dokapa u ovom trenutku. Logično bi mi bilo da ide kada se sve malo smiri-veće su šanse da dobro prođe (ako ništa drugo).Već sam o ovome pisao pa molim ako netko ima želje, volje, potrebe [lol] da ovo malo zajednički prokomentiramo. Stojte mi dobro i pozdrav. [thumbsup] A ja odoh na dobru zabavu(već sada) do sutra ujutro jerbo je bio tjedan pun iznenađenja i više ne znaš što sutra nosi tako da se ovaj vikend rukovodim onom "udri brigu na veselje", a i onom "zašta su pare nego da se piji, ije i trumpa" [lol]
zašto moraju, odakle to….Mislim da je jesen za takve stvari a ne lito….
Imate lijepe želje, ali zaboravljate da prodaja neće ići po cijenama koje vi očekujete, već po onoj daj što daš. Cijena pri eventualnoj prodaji paketa dionica će značajno utjecati na vrijednost dionice u datom trenutku, zar ne. O perpektivi nakon privatizacije, samo nebo zna, jer je bilo i dobrih i lošijih raspleta.
Imate lijepe želje, ali zaboravljate da prodaja neće ići po cijenama koje vi očekujete, već po onoj daj što daš. Cijena pri eventualnoj prodaji paketa dionica će značajno utjecati na vrijednost dionice u datom trenutku, zar ne. O perpektivi nakon privatizacije, samo nebo zna, jer je bilo i dobrih i lošijih raspleta.
prodat će se po realnoj cijeni.nitko nije niti očekivao da će se prodavat po većoj nego vrijedi .najbitnija stvar je da se radi o profitabilnoj kompaniji sa strateškim položajom i budućnosti.nitko me nemože uvjeriti da će luka raditi lošije za dvije godine nego danas u recesiji.druga stvar je da će novi vlasnik postaviti stvari na tržišnu osnovu a to je ostvarivanje maksimalnog profita kako za sebe tako i za nas dionićare.tko voli nek izvoli .ja jesam i siguran sam da sam napravio dobar odabir.
@ laser
Eventualna prodaja će ići po realnoj cijeni, samo što će je diktirati kupac, a ne prodavač.
PS
Nemam LKPC, ali imam ili sam imao dionice slične vlasničke strukture.
Umorili se ovi što su kupovali budućnost [lol] , a ja ću tu istu budućnost radije kupovati 50-ak % niže od onih koji su me na 1400 kn napadali da pričam gluposti,kada sam govorio da je luka napola prazana, a burza u banani [thumbsup]
kupovat če "bush" sutra po 1200 [thumbsup]