LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

počelo se skidat po asku na LKPC….
crobex počeo sa odbijancem prema gore..
mogli bi završit dan u plusu preko 1600 kn…

DOKUP!

Nema kod nas druge nego gdje krdo tu i mali mujo brodari rastu i gotovo. Natjerat će ATPL na 2000 kn, dok druge podcjenjene dionice stoje i čekaju.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Ja ne prodajem LKPC jer imam osjećaj da čim bih je prodao došao bi prijedlog za dokapitalizaciju.

Imam fantomske dionice

Slažem se brodari lete a Luke stoje, valjda samo U Hrvatskoj.

Imam fantomske dionice

Pa zar je malo rasla, alo?

1.1.2007 cijena LKPC 1.800 kn, a recimo ATPL je 900 kn
02.09.2009 cijena LKPC 1550 kn a ATPL 1350 kn.
Da li vidite nesrazmjer kolega.

Imam fantomske dionice

1.1.2007 cijena LKPC 1.800 kn, a recimo ATPL je 900 kn
02.09.2009 cijena LKPC 1550 kn a ATPL 1350 kn.
Da li vidite nesrazmjer kolega.

Ja ne vidim nesrazmjer, Atlantska je u međuvremenu znatno povećala kapital, dok Luka Ploće nije, bar ne u toj mjeri.

Istina al pogledaj koliko je zaduđena LKPC a koliko ATPL.

Imam fantomske dionice

Pa zar je malo rasla, alo?

Viđe nego brodari

ATPL: Dugoročne obveze: 1.339.186.000
Kratkoročne obveze: 322.543.000
LKPC: Dugoročne obveze: 60.613.873
Kratkoročne obveze: 27.815.228

Imam fantomske dionice

Istina al pogledaj koliko je zaduđena LKPC a koliko ATPL.

Zadužena je Atlantska, ali joj je imovina još značajnije narasla. Atlantska je najviše profitirala od visokih vozarina u 2008. i još je uspjela utrpat par starih brodova po izrazito visokim cijenama, dok je Luka Ploče jednostavno solidno poslovala. Zato mislim da bi se i valuacija trebala promijeniti u korist Atlantske plovidbe.

Možda si uzeo krivi primjer, ipak je Atlantska bila najuspješnija HR firma u 2008., a sad s rastom vozarina dobiva ponovo na snazi.

Da ali dokle će BDI to je pitanje, prvo polugodište je sigurno poslovala s popriličnim minusom, a za drugo bumo vidili, dok JE LKPC prepoznala svjetska banka i mogućnost povećanja prometa je enormna. Bulkera će biti sve više i više,a LKPC je jedna i jedina.

Imam fantomske dionice

New Report

Close