Kad je Luka Rijeka zadni put bila na sadašnjim razinama Luka ploče je bila na 2200 kn, znači sve loše stvari vezane uz LKPC su već ukalkulirane u ovu cijenu, mislim da se na burzi kupuje budućnost a ne sadašnjost, a luka sigurno ima budućnost.
Stim da se onda nije znalo dal će dobiti koncesiju na duži rok i bdi je padao kao i brodari.Ali sad je druga pjesma [thumbsup]
Mislim da neće uskoro bit ovakve prilike za ovakav jeftin dokup stoga žurno u kupnju.
Primjetim da ima dosta novi dionicara,ljepo je to viditi mada su nas mnogi blatili po ovoj dionici,dok smo ja i kolega sampras pricali o njoj,ali dobro je dosli su neki do svjesti,uzivajte.
21.05.2009 zadnja 1.086,00
22.05.2009 zadnja 1.195,00 ( promjena zadnje + 10 % )
25.05.2009 danas najviša 1.329,99 ( + 11 % )
zaista je lijepo vidjeti ovaj rast, koji je prije svega potaknut dobrim vijestima, zar ne ?
[cool]
Znaš li možda neku lošu?
moram priznati da mi je pomalo neshvatljiv ovaj rast LKRI, iako mi je drago za dioničare. Mislim da tek kreće jak rast LKPC. Fundamentalno, po svakoj osnovi, LKPC može narasti još 400% pa da i dalje bude jeftinija i dugoročno isplativija investicije od LKRI. LKPC na 1300 kn je neodrživo… i to će se već u nadolazećim danima morati žestoko korigirati na više. mislim da je pitanje dana kada će burzovna publika ovo shvatiti.
Ma dovoljno je vidjeti tržišnu kapitalizaciju pa shvatiti koliko je LKPC podcjenjena jer nikako ali nikako LKRI usprkos boljem položaju ne može vrijediti 6× više. Realno bi LKPC trebala biti između 2000-2200 kn.
moram priznati da mi je pomalo neshvatljiv ovaj rast LKRI, iako mi je drago za dioničare. Mislim da tek kreće jak rast LKPC. Fundamentalno, po svakoj osnovi, LKPC može narasti još 400% pa da i dalje bude jeftinija i dugoročno isplativija investicije od LKRI. LKPC na 1300 kn je neodrživo… i to će se već u nadolazećim danima morati žestoko korigirati na više. mislim da je pitanje dana kada će burzovna publika ovo shvatiti.
Za ovo shvatiti treba malo više od puste pohlepe.Kad se čekala skupština da se potvrdi docap LKPC je bila na 6500kn.Svi smo znali da ako docap ide bili bi isti taj dan na 8000kn.Međutim docap nije izglasan i pali smo taj dan na 4800.Nešto slično će se ponoviti i sada.Kad objave datum skupštine i prijedlog za docap letimo 25% minimalno.Kad skupština potvrdi docap letimo još 25%.To će se događati bez obzira na kojoj cijeni nas zadese te vjesti.Normalno,nisu svi pratili,ima dosta novih itd…Moja procjena da nas ispod 2500 neće bombardirati s docapom jer kad objave to mora biti jako primamljivo obzirom da vjerojatno ide po nominali.Oni koji ne vjeruju u LKPC nek sutra stanu na bid.Ima nas koji vjerujemo [thumbsup]
Pardon ,htio napisati nek stanu na askEvo da dovršim misao,ako na cca.2500 krenu glasine o docapu ode luka na cca.3200.Zatim kad skupština izglasa taj famozni docap ode lkpc na 4000.Zvuči prepotentno nekima ali to bi bilo još uvjek samo 50% od onoga prije dvije godine.Ako uzmemo u obzir da je onda sve bilo prenapuhano do ludila ovih 4000 mi zvuči realno.Imam 25% portfelja u LKPC i smatram se nakon dvije godine konstantnog pračenja situacije kompetentnim davati ovakve optimistične izjave. [cool]
ovo nije zdrav rast,ovo je preteča prepumpavanja,pa će opet netko plakati kasnije za novcem..a takve su nelikvidne burze,ja sam također full u dionicama,ali mi se ne sviđa da neka firma naraste u dva dana 20-30% a poslovanje joj je potpuno loše..to spada u vračanje,da će se stanje popraviti,glavni signali još ne pokazuju oporavak..a svaka prognoza je nezahvalna…drago mi je što je lkpc narasla radi moga frenda,koji je beskrajno vjerovao u nju,i spušio dobru lovu,i ipak joj ostao vjeran…
Po meni onoliki pad nije bio zdrav a sadašnji oporavak je tek blijeda slika onog što slijedi, krenula je svjetska ekonomija, BDI raste, svjetska banka vjeruje u LKPC, strateška luka za Bosnu itd.itd. Proziran si casholovac.
Ima tu još jedna stvar mi smo tzv. emerging market te se ne možemo uspoređivati s USA koja je toliko razvijena da godišnji rast od te ogromne osnovice ne može biti veći od nekoliko postotaka, dok nama koji smo na dnu svaki rast GDP-a ispod 4-5% je katastrofa jer ne možemo pokriti rashode. Tako da je naše tržište kapitala palo skoro najviše na svijetu u isto vrijeme kad naše banke nisu prošle kroz golgotu stranih posebice američkih banaka. Pogledaj malo retroaktivni trgovanje na LKPC te ćeš doći do zaključka da su veće količine prolazile na 1300, na 1700-1800 kn te poviše 2500 kn, dok je rušenje cijene bilo sa zanemarivom količinom. Mislim da ti sve to govori, ljudi su čekali okidač jer ovakva se prilika ne pruža prečesto.
ovo nije zdrav rast,ovo je preteča prepumpavanja,pa će opet netko plakati kasnije za novcem..a takve su nelikvidne burze,ja sam također full u dionicama,ali mi se ne sviđa da neka firma naraste u dva dana 20-30% a poslovanje joj je potpuno loše..to spada u vračanje,da će se stanje popraviti,glavni signali još ne pokazuju oporavak..a svaka prognoza je nezahvalna…drago mi je što je lkpc narasla radi moga frenda,koji je beskrajno vjerovao u nju,i spušio dobru lovu,i ipak joj ostao vjeran…
Svi dečki na ovom forumu govore argumentirano, ovaj je rast očekivan, dionica mora odraditi svoje, a najbolje tek dolazi.Čini mi se da ima više ciklusa rasta..Ja sutra dokupljujem, danas sam bio zauzet a nisam još izišao iz HT-a a jesam iz ATPL privremeno..Burza je živnula s ciljanim dionicama, samo triba pogoditi..Izgleda da su inv. nestrpljivi i ulaze bez obzira na amere i evropu…