LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja svatam da pri jakom rastu dodje i dijo korekcije, ali zar ne svatate o cemu se ovdje radi, koncesija je dosla,a sada sljedi ispunjenje uvjeta za realizaciju,pa znate li citati————————————Riječ je o faznom ugovoru (više faza) tijekom kojeg obje strane imaju određenih investicijskih obveza. Primjerice, Lučka uprava da obavi pripremne infrastrukturne radove na gatovima, a luka da nabavi opremu za širenje lučkih djelatnosti na postojećem terminala. A sta mislite kako ce luka da nabavi opremu dizalice itd itd, pa jedina mogucnost je dokapitalizacija, a ona moze banut svakog casa, mene ne zanima jeli danas cjena 1100,1200,1300,1500 itd itd,zato ne trejdam na ovoj dionici,niti me zanima sto CAESAR prica o padu prometa, a sad adijo i mirno more vam zelim.

Kak se sad osječaju ovi kaj su prodali danas po 1020??? [rolleyes] Dajte ljudi malo pročitajte temu LKPC dvije godine unazad [pray].Možda shvatite o čemu se tu radi.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Buy and hold, eh kad danas nitko više nikog ne sluša [lol]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Ovdje kao da se sprema potop, nesto tu ne stima. Ask je dosta jak.

Trejderi očekuju pad [lol] [lol] Bilo bi bolje da malo prouče materiju. [smiley]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

EVO MALO O "MATERIJI "

autorica ovog teksta u PD nije ulazila u prognoze hoće li se zacrtani planovi ostvariti ( što je vrlo profesionalno ), već je napisala tekst koristeći dostupne informacije.

Druga je priča hoće li se ostvariti sve što je planirano u planovima Svjetske banke.
npr.
" Inače, prema kreditu koji je odobrila Svjetska banka, plan je do 2010. povećati promet u Luci Ploče, na 7,2 milijuna tona, dok bi se kapaciteti trebali povećati sa tri na 8,9 milijuna tona."

Ja osobno ne vjerujem da će se " prema PLANU Svjetske banke " promet povećati na 7.2 milijuna tona do 2010.

Naime, prema podacima o poslovanju LKPC u 2009. promet LKPC u prva četiri mjeseca ove godine je 946.838 tona.( op.a. pad prometa cca. 44 % u odnosu na prva četiri mjeseca 2008. godine)
Kako su za nama već 4 mjeseca ove godine u kojima je ostvaren promet 946.838 tona, prema očekivanjima Svjetske Banke promet LKPC u ovih preostalih osam mjeseci ove godine trebao bi biti 6,25 milijuna tona ili 781.645 tona mjesečno, da bi se ostvario taj plan.

Svi znamo da je to u ovoj godini nemoguća misija.

" Na rasute terete otpada 78 posto ukupnog prometa luke, što uključuje prekrcaj ugljena za talijanske termoelektrane, petrol koksa za splitski Dalmacijacement, te tranzitni teret za glavne klijente luke u BiH (Arcelor Mittal Zenica, GIKIL Lukavac, Birač Zvornik i Aluminij Mostar)."

Mislim da svi znamo kakvo je trenutno stanje u navedenim tvrtkama.
To se najbolje vidi iz ovogodišnjeg prometa LKPC, a koga zanimaju potankosti može bez problema pronaći informacije o njihovom poslovanju u ovoj godini.

Pozdrav,

Periculum in mora.

EVO MALO O "MATERIJI "

autorica ovog teksta u PD nije ulazila u prognoze hoće li se zacrtani planovi ostvariti ( što je vrlo profesionalno ), već je napisala tekst koristeći dostupne informacije.

Druga je priča hoće li se ostvariti sve što je planirano u planovima Svjetske banke.
npr.
" Inače, prema kreditu koji je odobrila Svjetska banka, plan je do 2010. povećati promet u Luci Ploče, na 7,2 milijuna tona, dok bi se kapaciteti trebali povećati sa tri na 8,9 milijuna tona."

Ja osobno ne vjerujem da će se " prema PLANU Svjetske banke " promet povećati na 7.2 milijuna tona do 2010.

Naime, prema podacima o poslovanju LKPC u 2009. promet LKPC u prva četiri mjeseca ove godine je 946.838 tona.( op.a. pad prometa cca. 44 % u odnosu na prva četiri mjeseca 2008. godine)
Kako su za nama već 4 mjeseca ove godine u kojima je ostvaren promet 946.838 tona, prema očekivanjima Svjetske Banke promet LKPC u ovih preostalih osam mjeseci ove godine trebao bi biti 6,25 milijuna tona ili 781.645 tona mjesečno, da bi se ostvario taj plan.

Svi znamo da je to u ovoj godini nemoguća misija.

" Na rasute terete otpada 78 posto ukupnog prometa luke, što uključuje prekrcaj ugljena za talijanske termoelektrane, petrol koksa za splitski Dalmacijacement, te tranzitni teret za glavne klijente luke u BiH (Arcelor Mittal Zenica, GIKIL Lukavac, Birač Zvornik i Aluminij Mostar)."

Mislim da svi znamo kakvo je trenutno stanje u navedenim tvrtkama.
To se najbolje vidi iz ovogodišnjeg prometa LKPC, a koga zanimaju potankosti može bez problema pronaći informacije o njihovom poslovanju u ovoj godini.

Pozdrav,

Ako ti nije problem da mi odgovoris………… Zasto se toliko trudis oko ove dionice ako TE ne ZANIMA?????????????? Ljepo predji na neke druge i bice ti sjajno, puno si toga nadruko,mislim da si previse providan, TI bi malo bocno ispod 1000 eeeeeeeeee nece ic prijatelju, jer svi znaju da dokapitalizacija kuca na vrata,KONCESIJA je dobivena i to je to, poslusaj moj savjet, znam da je zelis kupiti,ili dokupiti,uzmi sinovac i ostavi.

@ caesar

Sve ovi podaci koje si naveo su poznati i već nekoliko puta napisani na ovoj temi.

”Ja osobno ne vjerujem da će se " prema PLANU Svjetske banke " promet povećati na 7.2 milijuna tona do 2010.”

A to da li ti osobno vjeruješ u nešto ili ne nikog ovdje ne zanima.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Evo caesar pogledaj koliko je brodova u 4 mjesecu uslo i otplovilo nemoj da te oci zabole http://www.luka-ploce.hr/hr/l_mj.php

napadate caesara,a čovjek je potpuno u pravu,ako ova godina bude preko 3 mil tona prekrcaja,odsjeć ću k….treba biti realan,svi ovi brodovi što su došli u 4-om mjesecu,nisu brodovi nego brodići..statistika će pokazati koliko je pretovareno u travnju,a sigurno nije više od 200 000 tona robe,osim ako se ne lažiraju izvješća…živim u pločama,i pratim lkpc intezivno,i nitko od mene bolje ne zna stanje u lkpc,osim samprasa,koji je i zaposlenik iste..a naravno da on neće govoriti o lošim stvarima,jer i on posjeduje dionice lkpc…možda grane sunce krajem godine,pošto je bih dobila sredstva od mmf-a,ali to je je možda…krenut će sigurno na bolje,ali pitanje je kada..ljudi budimo realni,i ne živimo u oblacima..

napadate caesara,a čovjek je potpuno u pravu,ako ova godina bude preko 3 mil tona prekrcaja,odsjeć ću k….treba biti realan,svi ovi brodovi što su došli u 4-om mjesecu,nisu brodovi nego brodići..statistika će pokazati koliko je pretovareno u travnju,a sigurno nije više od 200 000 tona robe,osim ako se ne lažiraju izvješća…živim u pločama,i pratim lkpc intezivno,i nitko od mene bolje ne zna stanje u lkpc,osim samprasa,koji je i zaposlenik iste..a naravno da on neće govoriti o lošim stvarima,jer i on posjeduje dionice lkpc…možda grane sunce krajem godine,pošto je bih dobila sredstva od mmf-a,ali to je je možda…krenut će sigurno na bolje,ali pitanje je kada..ljudi budimo realni,i ne živimo u oblacima..

Sve je to ok, ali svi dobro znamo da luka mora nabavit opremu,a tu opremu ce nabaviti DOKAPITALIZACIJOM FIRME,cekala se koncesija ovih 2 godine da se produzi,to je zavrseno, i sada trenutno nema nikakvi blokada da se to uradi,a to je jedini nacin financiranja,ona moze biti za 2 dana a moze biti za koji mjesec,a kada se bude pojavila vjest e onda je kasno ulazit, a sto se tice prometa, buducnost je pred njom jako velika, a svi znamo da joj privatizacija negine ubrzo,pa zato svjetska banka i daje lovu,ali pod tim uvjetima,jer drzava nesmije ostat vlasnik…vecinski……..,i ja samo iznosim istinske cinjenice, imam i drugi dionica, ali na ovoj ocekujem najvecu dobit, procitajte sta se sve desavalo i sta se ocekuje,netvrdim da ce skociti radi dobiti firme,vec tvrdim da ce otici radi dokapitalizacije ove godine i privatizacije ove firme,to ja tvrdim, koncesija je dobivena na 32 godine i sad ide dokap,kome se nesvidja ova dionica neka ne ulazi,a svima zelim sve najbolje.

Evo naso sam, e ovo ja govorim, a od ovoga je prosla godina dana i vise, PREDUVJET ZA DOKAPITALIZACIJU je KONCESIJA, a sada su je dobili http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=37342

New Report

Close