Istina, pravo dobro si naveo sve. Koliko dugo se baviš padobranstvom?
Ne bavim se padaobranstvom , to je za avanturiste i nadobudne klince sa viškom hormona.
A koliko dugo se ti baviš padobranstvom?
Ima dvije godine, počeo sam sasvim slučajno, na nagovor poznanika da krenem malim avionom u obilazak grada, pola sata kasnije ledbio sam iznad grada. Istina, bilo me je strah u početku, ali i to sam uspio prevazići. [thumbsup]
Ima dvije godine, počeo sam sasvim slučajno, na nagovor poznanika da krenem malim avionom u obilazak grada, pola sata kasnije ledbio sam iznad grada. Istina, bilo me je strah u početku, ali i to sam uspio prevazići. [thumbsup]
[thumbsup]
@ Barbosa
Sve što si gore napisao stoji, ali ne bi se složio da treba bit zadovoljan s cijenom od 1000 – 1500 kn, Luka se trnutno trži malo iznad booka, P/E oko 8 (LKRI P/E preko 120 !???!), po meni je realna cijena uključujući očekivanja oko 2500 – 3000 kn. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, nadam se ja [thumbsup]
Luka raste iz dana u dan njeni kapaciteti se povečavaju a sa time i njena vrijednost.
Možda kratkoročno ima i boljih dionica ali ne puno
Kad stvari dođu na svoje
Zbog svojeg stalnog rasta i povečanja kapaciteta te stranih ulaganja
vrjedit će više nego što je ikad dosada vrijedila !
@ Barbosa
Sve što si gore napisao stoji, ali ne bi se složio da treba bit zadovoljan s cijenom od 1000 – 1500 kn, Luka se trnutno trži malo iznad booka, P/E oko 8 (LKRI P/E preko 120 !???!), po meni je realna cijena uključujući očekivanja oko 2500 – 3000 kn. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, nadam se ja [thumbsup]
Slažem se s tobom, međutim ja cijenu nisam računao fundamentalno, nego odokativno uspoređujući TK 2007.god, danas i prognoze ek. analitičara za regiju 2010god.
Dobro ja Barbarosa rekao, jedino ne znam zašto govori neistinu vezanu za padobransvo kada smo zajedno i počeli, ali dobro, on zna zašto to radi.
Što se Luke tiče, ima ona stara, prvo nas zavedi, a onda nas pomiri. Situacija koja nas je sve našla je takva i sliči najviše na ratno stanje, tj. klima, psihologija, panika, negativizam i slično. Međutim, uvijek imaš nadobudnih ljudi koji vole biti jako pametni, i sve znaju, a novac im je jedino mjerilo moći. Altruizam ne postoji, on se mjeri u količini novca koje posjeduju, pa pare moraju svaki dan brojati kako ne bi koji novčić falio, nešto kao Baja Patak u priči Pajo Patak.
Luka raste iz dana u dan njeni kapaciteti se povečavaju a sa time i njena vrijednost.
Možda kratkoročno ima i boljih dionica ali ne puno
Kad stvari dođu na svoje
Zbog svojeg stalnog rasta i povečanja kapaciteta te stranih ulaganja
vrjedit će više nego što je ikad dosada vrijedila !
Istina lipi moj, gradi se i raste, samo kako će platiti koncesiju ako to što je naraslo ne popune sa nekim tovarom, a koliko će ih otići na prisilni pa da umijesto na poslu doma igraju briškule?
Strana ulaganja u luku? [shocked]
Zanimljivo je da emir ovoga puta, iako je u regiji, neće posjetiti Bosnu i Hercegovinu iako je bilo nagađanja da će svakako doći u BiH, jer je i susjedna država zainteresirana za LNG terminal koji bi bio vezan uz Ploče. Iz ureda Harisa Silajdžića kažu da su razgovarali o mogućem posjetu.
sa tehničkog stajališta nije moguće da se realizira LNG terminal u pločama jer su ova dva zadnja što se grade,rasuti tereti i kontejnerski,zauzeli čitavu obalu..a na ušću se ne može graditi LNG terminal radi specifikuma samoga tla..ali sve je moguće..svakako lkpc s tim ne bi puno dobila,jer bi se onda istisnuli prometi sa rasutim teretima,tj ugljenom,petrokoksom..bla..bla..pitanje je i izgradnja termoelektrane na dobrogošću..u tom bi slučaju lkpc bila u prednosti…dugoročno lkpc svakako da,ali kratkoročno svakako ne…sve mi miriše na lagani pad,ali tko zna,možda i ja nekad falim…
Kolega ko Vas pita za tehniku u ovoj drzavi. Ako politika kaze gradi, gradi se. I izgleda na Seik nije prvoaprilska sala. Ponedjeljak bi mogao biti interesantan dan.
Stvarno dobra vijest Katarski emir dolazi u srijedu 22.4
I ako se nekim čudom nađe mijesto oko Ploča gdije bi se smijestio LNG trminal, kakve to veze ima sa L.P.d.d.?
LP d.d. ne može samostalno odlučivati jer ja državna tvrtka, nema novaca da sudjeluje u vl. strukturi, nije vlasnik postoječih terminala nego je u koncesiji koja se lako ukine, dobrovoljno ustupi ili preproda, ili se pak LPT izdvoji iz LP D.D kao zasebno društvo kao i plinacro iz INA-e…itd sve zavisi kako gazda hoće.
Uglavnom , ne vidim koji bi interes LP izvukla iz LNG terminala.