Još je uvijek dobra prilika za ukrcati se bez obzira na ……..!
ja se ne bih ukrcavao–lkpc je potpuno prazna već neko vrijeme,uprava poziva radnike koji imaju pravo na mirovinu-prijevremenu-da idu u mirovinu + otpremnina,bih je u totalnom rasulu…ali kažem opet-to ne znači da će dionica padati,jer logika burze je u opozitu sa stvarnom logikom…to ti je to-kad su se obarali rekordi lkpc je tonula,a sada kada je lkpc praktički prazna dionica raste…to je logika burze…tko ne kuži,nek ne ulazi na burzu-a pogotovo na zse…
ja se ne bih ukrcavao–lkpc je potpuno prazna već neko vrijeme,uprava poziva radnike koji imaju pravo na mirovinu-prijevremenu-da idu u mirovinu + otpremnina,bih je u totalnom rasulu…ali kažem opet-to ne znači da će dionica padati,jer logika burze je u opozitu sa stvarnom logikom…to ti je to-kad su se obarali rekordi lkpc je tonula,a sada kada je lkpc praktički prazna dionica raste…to je logika burze…tko ne kuži,nek ne ulazi na burzu-a pogotovo na zse…
[/quote]
Ali kolega ja rast vezujem za nešto drugo. Neznam da li je bila prvoaprilaka šala ali tjekom Svibnja bi trebao Mesica posjetiti Šeik koji zagovara LNG terminal u Pločama. Postoje dvije lokacije. Ploče i Krk. Krk je nešto što bi "netko" trebao isfinancirati na profitnoj bazi i u recesiji baš i nije tako realno. Ploče je nešto sta bi trebalo biti isfinancirano na političkoj bazi a investitor (Šeik) definitivno nema problema sa financijama u recesiji. Mislim da igrati špekulativno na tu kartu i nije baš loše. Pogotovo ne u nedostatku konvencionalnih tereta a treba uzesti u obzir i da bi to dobro zaposlilo građevinsku operativu šta nije zanemarivo danas.
Promet LKPC = 0 ( nula ) kuna.
Da li je ispravna odluka " ne kupovati "ovo malo dionica što je ostalo ispod 1.000,00, vidjet će se za nekoliko dana ( sati ).
Kolega gledajući danas vrlo vizionarski. Čestitam.
Mogu samo reči da mi je žao što nisam kupio više ove dionice.
iako možda kratkoročno nije nešto posebno .
Dugoročno ova dionica bude pokazala veliki uzlet,naročito nakon ulaska u EU.
[/quote]
Ali kolega ja rast vezujem za nešto drugo. Neznam da li je bila prvoaprilaka šala ali tjekom Svibnja bi trebao Mesica posjetiti Šeik koji zagovara LNG terminal u Pločama. Postoje dvije lokacije. Ploče i Krk. Krk je nešto što bi "netko" trebao isfinancirati na profitnoj bazi i u recesiji baš i nije tako realno. Ploče je nešto sta bi trebalo biti isfinancirano na političkoj bazi a investitor (Šeik) definitivno nema problema sa financijama u recesiji. Mislim da igrati špekulativno na tu kartu i nije baš loše. Pogotovo ne u nedostatku konvencionalnih tereta a treba uzesti u obzir i da bi to dobro zaposlilo građevinsku operativu šta nije zanemarivo danas.
[/quote]
sa tehničkog stajališta nije moguće da se realizira LNG terminal u pločama jer su ova dva zadnja što se grade,rasuti tereti i kontejnerski,zauzeli čitavu obalu..a na ušću se ne može graditi LNG terminal radi specifikuma samoga tla..ali sve je moguće..svakako lkpc s tim ne bi puno dobila,jer bi se onda istisnuli prometi sa rasutim teretima,tj ugljenom,petrokoksom..bla..bla..pitanje je i izgradnja termoelektrane na dobrogošću..u tom bi slučaju lkpc bila u prednosti…dugoročno lkpc svakako da,ali kratkoročno svakako ne…sve mi miriše na lagani pad,ali tko zna,možda i ja nekad falim…
LKPC i LKRI će za koju godinu biti izlaz na more za dobar dio EU
Nije ni čudo da se toliko u njih ulaže te se one stalno šire.
kada uđemo u EU one če postati jako privlačne za strani kapital stoga mislim
da te dvije dionice nemogu nikako propasti nego samo napredovati i to najvjerovatnije
postiči cijene puno puno puno višlje od ovih sada.
to ti je to-kad su se obarali rekordi lkpc je tonula,a sada kada je lkpc praktički prazna dionica raste…to je logika burze…tko ne kuži,nek ne ulazi na burzu-a pogotovo na zse…
Ne bi se složio s tobom, to nije uopće logika burze, svi znaju da se cijena Luke strmoglavila dolje zbog odgođenog dokapa. Cijena raste jer je Luka podcijenjena i ima veliki potencijal rasta, to je logika burze, sve drugo su naklapanja. Naravno da u krizi sve pada ali kad se bull market vrati cijena će pokazat što sam htio reći.
Ne bi se složio s tobom, to nije uopće logika burze, svi znaju da se cijena Luke strmoglavila dolje zbog odgođenog dokapa. Cijena raste jer je Luka podcijenjena i ima veliki potencijal rasta, to je logika burze, sve drugo su naklapanja. Naravno da u krizi sve pada ali kad se bull market vrati cijena će pokazat što sam htio reći.
6.500 kuna je bilo veliko navlačenje prije izbora jer su HDZ-u trebali novci za kampanju i tu su uzeli milijune kuna i poslije odgodili dokap. Međutim, sada je situacija potpuno drugačija. LKPC na ovim razinama je skoro pa najjeftinija dionica, a ako netko misli da će na 1 kunu, neka posjeti psihijatra ili neka kupi određenu dozu narkotika, pa da osjeti kako je to kada je po jednu kunu.
Ako je i promet pao 40%, cijena dionice je pada 90%. Naravno, podatke o prometu moguće je manipulirati, jer tamo gdje je novac u pitanju mnogi su spremni sve napraviti kako bi zaradili, izmišljati podatke i slično.
Ako je i promet pao 40%, cijena dionice je pada 90%. Naravno, podatke o prometu moguće je manipulirati, jer tamo gdje je novac u pitanju mnogi su spremni sve napraviti kako bi zaradili, izmišljati podatke i slično.
Od padobranaca i drukera se izgubi realan uvid u vrijednost dionice LKPC.
LKPC je pala od ATH 90%, ali na te vrijednosti nije došla zbog ostvarenog prometa, zarade ili nečeg desetog, nego zbog kredita Svj banke koji je dobila Lučka uprava Ploče a za izgradnju novih terminala u sklopu ITT projekta gdije je LKPC prioritetni koncesionar.
Shodno tome, uprava LKPC predlaže dokap radi prikupljanja sredstava za opremanje budućih terminala u kome se za jednu dionicu moglo kupiti po nominali(400kn) 1,4 kom pa po nekim kalkulacijama i 2,6 kom novoizdanih dionica, međutim oba prijedloga su odbačena od vlade RH.
Prije kalkulacija zbog dokapa cijena dionice u onom sveopčem ludilu 2007. god se kretala oko 2000kn +/- 15% da bo po objavi prijedloga za dokap sa 2450kn manipulativno skočila do 6800kn ta se nakon odustajanja vratila na 3600kn.
Ako se ravnamo po tadašnjim cijenama ostalih dionica a danas znamo da su tadašnje cijene bile ogromni baloni od sapunice, ATH LKPC ne bi trebao biti veči od 3000kn da nije bilo prijedloga dokapitalizacije!
Dakle, kada se sada sagleda cijelokupna situacija , prazni terminali, pad prometa, i kada se uzme u obzir da je LKPC uglavnom luka za BiH gdije je ekonomska situacija jedno 10X lošija od naše i još se pogoršava, onda treba biti realan i zadaovoljan sa 1000-1500kn po dionici!
Skoro zaboravih, u top su dvojica sa po samo 900kom
Istina, pravo dobro si naveo sve. Koliko dugo se baviš padobranstvom?