LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

luka je prazna–oprez u svakom slučaju…lkpc će biti dobra,ali njen pravi oporavak očekujem tek iduće godine..prvo građevinari-brodari pa tek onda luke…

@ sampras
Brodara se okanite jer radeci u luci ne stjecete znanja o pomorskom trzistu.

Ali zato razvija bicepse, pa dominira na plaži u Bristu. Svaki posao ima mane i prednosti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

PROMET LKPC U PRVOM KVARTALU 2008 I PRVOM KVARTALU 2009.

2008 2009
SIJEČANJ 323.512,060 276.050,584
VELJAČA 407.205,748 275.854,497
OŽUJAK 522.435,408 231.040,684

1.253.153,216 782.945,765

RAZLIKA -470.207,451

Iako je pad prometa LKPC u ovoj godini bio očekivan ovakav pad prometa nisu predviđali ni najveći pesimisti.

p.s. Ne kažu uzalud da slika govori tisuću riječi

Periculum in mora.

evo ti moja procjena za travanj–163.000,000–katastrofa-dno-dna……ja sam rekao da će promet ove godine pasti za 40% i to je optimistično…

ajde šta plašite ljude nebulozama!

imate na kupnji ekipu pa lupajte…

osobno mislim da će s vremenom bit cijena prije x3 nego 30% manja…

pozdrav!

šta je, šta ste svi u shocku ovdje, da nije krenulo u krivom smjeru!? [lol]

Ajde konačno da je netko odriješio kesu i povuko ovo preko 1000 kn….bilo je i vrijeme.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Naravno da velika većina dioničara LKPC uvijek želi da ova dionica uvijek ide prema gore, ali je upitno koliko je realno očekivati nekakav veliki rast ove dionice u nekom bližem razdoblju.

LKPC veliku većinu poslova odrađuje za tvrtke iz BIH, pa ne smijemo zanemariti stanje kakvo je sada u toj državi.

Stopa nezaposlenosti u BiH, koja trenutno iznosi 43 posto, ima tendenciju rasta i jedna je od najvećih u Evropi, navodi se u komentaru američke agencije "AP". Još se u tekstu se ističe da je privreda BiH u ruševinama i 14 godina nakon rata, te da eksperti upozoravaju da bi se mogla pogoršati, posebno ove i naredne godine kada će se svjetska recesija obrušiti na regiju.Svjetska banka dala je u svom izvještaju "sumornu sliku" privrede u BiH, ukazujući na rastuću nezaposlenost, smanjen izvoz i priljev novca iz inozemstva od članova obitelji, ističe američka agencija.
Samo u posljednja dva mjeseca posao je izgubilo 6.500 ljudi, ističe "AP" i upozoravaju da 43 posto nezaposlenih uključuje i takozvanu sivu ekonomiju.
Odlazak mladih ljudi u inozemstvo također utjecao na privredu, ističe "AP" i dodaje da oko 550.000 državljana BiH, što je oko 15 posto od populacije, živi u inozemstvu.
"Oni su šalju novac kući u iznosu od 23 posto od društvenog bruto proizvoda. Sada, ipak, postoje slučajevi da se mnogi vraćaju kući iz SAD ili zemalja zapadne Evrope, jer su tamo izgubili posao", podsjeća američka agencija.
Gledajući stanje u BIH ove godine i predviđanja za iduću godinu, ja mislim ( Quot capita, tot sententiae ) da će cijena dionice LKPC prije pasti 30 – 50 % , nego će porasti 3x kao što neki predviđaju.

Periculum in mora.

Pad prometa 50%? Pad cijene dionice?

Hell is Empty and all the Devils are Here

kakve pojedinci gluposti pišu!

uz dužno poštovanje g. techmanu, podsjećate me na njegova pisanja dok je atpl ispod 700 bila…

sapienti sat!

Pad prometa 50%? Pad cijene dionice?

Budd, ajde priznaj da se nisi nakrcao kad je trebalo… [lol]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Još je uvijek dobra prilika za ukrcati se bez obzira na ……..!

New Report

Close