moji podaci o prometu LKPC za 2009 su tacni.
Pogledajte na http://www.luka-ploce.hr
Da ne kazete da lazem….
Nisu upitni podaci o promete već postotak pada prometa u odnosu na prošlu godinu.
”…ja sam razgovarao sa nekim ljudima iz lkpc,stanje je očajno,luka je skoro prazna,a ugljen se nagomilao,i nema ga tko preuzeti jer u bosni ništa ne radi.svakako ja očekujem pad u 2009 za više od 30%,ljude šalju doma na godišnje i bolovanja..stanje je lošije nego kad je bio rat,tad je bar bilo humanitarne pomoći..ne mora značiti da će dionica pasti,ali vidiš li da na asku nema nikoga..sreća što gotovo nitko je ne želi prodavati,inače bi zaronila jako nisko,jer stvarno nije dobro…ali ako se počme oporavljati eu i sad,onda ćemo i mi polako prema gore,mada sumnjam da će to biti u ovoj godini…”
Može komentari na ovo, dobronamjerni forumaš mi poslao ovu poruku pa molim komentare.
PS. nadam se da se uvaženi kolega neće naljutit što stavljam njegov post na javno, nisam stavio ime autora ipak)
Brodarima su pale vozarine 90%, zato je ATPL sada 640 kn, nije strašan pad prometa niti 50% sve je to debelo ukalkulirano u cijenu. Mi sada kupujemo budućnost, hoće li LKPC imati posla 2010g ili 2015g. U desetom mjesecu kad je LKPC padala svi su se pitali kako to pada a odlično posluje, nemojte se čuditi kad bude loše poslovala a cijena rasla.
Ja sam prošao kroz Ploče u srijedu i vidio sam samo jedan brod.Pitao sam se sebe,jel ova firma stvarno zapošljava 909 ljudi?
”…ja sam razgovarao sa nekim ljudima iz lkpc,stanje je očajno,luka je skoro prazna,a ugljen se nagomilao,i nema ga tko preuzeti jer u bosni ništa ne radi.svakako ja očekujem pad u 2009 za više od 30%,ljude šalju doma na godišnje i bolovanja..stanje je lošije nego kad je bio rat,tad je bar bilo humanitarne pomoći..ne mora značiti da će dionica pasti,ali vidiš li da na asku nema nikoga..sreća što gotovo nitko je ne želi prodavati,inače bi zaronila jako nisko,jer stvarno nije dobro…ali ako se počme oporavljati eu i sad,onda ćemo i mi polako prema gore,mada sumnjam da će to biti u ovoj godini…”
Može komentari na ovo, dobronamjerni forumaš mi poslao ovu poruku pa molim komentare.
PS. nadam se da se uvaženi kolega neće naljutit što stavljam njegov post na javno, nisam stavio ime autora ipak)
Najavljeno rezanje plata i drugih primanja ili slanje radnika na privremeni odmor u zeničkom "ArcelorMittalu" nisu popularna rješenja, ali s obzirom na to da je tražnja za čelikom na svjetskom tržištu smanjena mislim da je menadžment ponudio rješenje koje je rezultat dobre procjene.
Ja sam prošao kroz Ploče u srijedu i vidio sam samo jedan brod.Pitao sam se sebe,jel ova firma stvarno zapošljava 909 ljudi?
istina,jedan veliki i jedan mali,to je sve u zadnjih tjedan dana..ali što kaže jedan kolega,to i ne znači nužno pad cijene dionice..mada je stanje stvarno loše..to o 909 ljudi zaposlenih,to nije istina,manje ih je zaposleno,neki su umrli,neki otišli na penziju,a neki odlepršali..to bi kolega sampras trebao bolje znati od mene,pošto on radi u luci…
evo samo ću ovo komentirati i ubudeću ću nastojati ne javljati se na ovoj temi na kojoj je laž glavno oružje
1994- 268 000 tona
2000- 804 000 tona
2004- 2 031 000 tona
2005- 2 815 000 tona
2006- 3 181 000 tona
2007- 4 214 000 tona
2008- 5 142 000 tona
2009- očekuje se oko 4 000 000 tona nešto malo manje pa sada neka svatko prosudi jeli stanje ove godine lošije već u ratu, plaće radnicima su ove godine povećane 10%, niti jedan radnik nije i neće biti otpušten, ali nasmješnija činjenica je da se radnike šalje na godišnji pa zar se nekada radnike nije slalo na godišnji pa nije ovo neka prčvara gdje se gaze radnička prava.
Neka oni laprdaju koliko hoće ali ovaj gore navedeni podatak koji je kolega sampras stavio govori koliko je nerealno niska trenutna cijena lkpc.
2006. godine uz prekrcaj od 3 181 000 tona prosječna cijena na burzi bila je cca 1630kn i sad kad se očekuje pad prometa od ajmo reć u najgorem slučaju 30% to bi nas dovelo nešto iznad te cijene dakle pad je pretjeran i u njega je ama baš sve već ukalkulirano a sad budući je stanje na burzi takvo kakvo je 1000kn je minimum minimuma.
U prva dva mjeseca ove godine Luka Ploče ostvarila je promet od 552 tisuće tona, što u odnosu na 731 tisuću tona u istom razdoblju 2008. godine predstavlja pad od 24 %, što je u granicama očekivanja za 2009.god.
Mene više brine mogući aranžman s MMF-om:
Aranžman s MMF-om moguć je na ljeto
Vaš link
Prednosti
1. osiguranje devizne likvidnosti
2. ubrzanje reformi
3. veće povjerenje ulagača i rast kreditnog rejtinga
Mane
1. smanjenje plaća, mirovina i socijale
2. privatizacija državnih tvrtki u nepovoljnim uvjetima
3. odustajanje od pojedinih infrastrukturnih projekata
Izgleda da će danas opet optimisti doći na svoje, a kako je u svijetu krenulo izgleda da bi se ovaj trend mogao nastaviti još neko vrijeme
Zaista je zanimljivo što potencijalni kupci vjerovatno se nadaju da će netko i sutra "potegnuti ručnu" i zaustavljati rast, pa im je puno platiti npr. 840,00 dok mi rastemo ( +1,52) a ameri (futuresi) su oko + 3%.
Računati s tim da se u ovim uvjetima općeg rasta ( Japana, Europe i SAD ) "ručna" često može podizati je ipak malo optimistično