LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slažem se,Barbosa! Ovdje ne treba trošiti riječi o kakvoj firmi i potencijalu se radi jer je sve ispričano ali meni je muka imati dionice firme gdje ja ovisim od Dr.ivu i Rumenom.Iako mislim da oni ne mogu upropastiti firmu,mogu itekako odugovlačiti njen napredak.To frustrira najviše.
Luci nisu potrebne milijarde eura da se proširi i modernizira i opet se do love ne može doći.
Zarada je garantirana.Da oni sada krenu u kapitalne investicije sve bi bilo gotovo kroz 2-3 godine kad bi se vratila i konjuktura u svijetu a luka bi još jače profitirala.Ali džabe!Fuc…g politika!

Novac je kisik burze!

*rocky
trebali su samo podržati dokapitalizaciju i svi problemi bi bili riješeni:
-smanjili svoj udio u vlasništvu
-LP bi došla do sviježeg kapitala za opremu i razvoj
-dioničari bi (bar tada) bili zadovoljni jer bi kupili još koji kom po 400kn što je tada bilo oko 7-8% cijene dionice na TK
-kraj krize bi dočekali spremni, sa novim i opremljenim terminalima
Bio bi i vuk sit i ovce na broju, ali ne , ne može se kod nas bez pol. nebuloza [angry]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Slažem se,Barbosa! Ovdje ne treba trošiti riječi o kakvoj firmi i potencijalu se radi jer je sve ispričano ali meni je muka imati dionice firme gdje ja ovisim od Dr.ivu i Rumenom.Iako mislim da oni ne mogu upropastiti firmu,mogu itekako odugovlačiti njen napredak.To frustrira najviše.
Luci nisu potrebne milijarde eura da se proširi i modernizira i opet se do love ne može doći.
Zarada je garantirana.Da oni sada krenu u kapitalne investicije sve bi bilo gotovo kroz 2-3 godine kad bi se vratila i konjuktura u svijetu a luka bi još jače profitirala.Ali džabe!Fuc…g politika!

svaku firmu gdje se umiješao državni aparat treba izbjegavati,pogledajte šta napraviše od ine,hep-a,podravke,hž-a..pa čovječe njihovi manageri imaju veću plaću od predsjednika države,a sve navedene firme su trenutno u minusu.bitno je da si član hdz-a ili da si nekoga potkupio..krajnje je vrijeme da se zaustavi ta pljačka..praktički je nemoguće poništiti potencijal lkpc,ali sa neodgovornim ponašanjem,taj potencijal se može prolongirati na dugoročno razdoblje…

…zašto nisam morao prodavati…pa pokušavam raditi…ako mislim da će ova dionica još dole od onog di sam je ja otpustio…moja je dužnost da je prodam i dočekam niže…pa jesmo li već o ovom diskutirali tu…nitko ne želi lupati po prodaji…svi mudro čekaju niže…i to je sad sentiment, na to ja igram…a i onak ima drugih dionica od jučer koje su potegnule gore…pa da vratim minuse…ova ionak nikam nejde…

Nikam nejde? Pogledaj graf kretanja cijene s desne strane, meni se ne čini da je nešto previše horizontalan.
Tvoja je dužnost da ju prodaš i dočekaš niže? [lol] Samo daj!

[/quote]

…i kaj se dogodilo 3 dana nakon kaj sam je prodao…još je niže…kolega nemojte napadati, a da niste proučili uzročno posljedične veze….
[/quote]

Vjerojatno ste se sad opet ukrcali na nižim razinama, no pošto cijena sad i dalje pada, trebate ju ponovno prodati (pošto je to Vaša dužnost), i opet ponovno kupit na još nižim razinama. Jel tako? [lol]
[/quote]

…hehe…nije to moja dužnost…to je dužnost prema meni…nisam se krvao…s nevelkim brojem…nekaj probao protrjedati u petak…uglavnom…na nuli sam…pridonosim likvidnosti…

Dobro se Luka danas drži. Zadnji put kad je crobex bio na ovim razinama najniža je cijena bila 911,00 kn. Samo što iskreno sumnjam da će ostati na ovim cijenama, jer će crobex danas pasti ispod 1500 bodova ( 4 % ), a i ne manje važna činjenica za pad cijene ja ta da kupnja se "povlači

Periculum in mora.

…zašto nisam morao prodavati…pa pokušavam raditi…ako mislim da će ova dionica još dole od onog di sam je ja otpustio…moja je dužnost da je prodam i dočekam niže…pa jesmo li već o ovom diskutirali tu…nitko ne želi lupati po prodaji…svi mudro čekaju niže…i to je sad sentiment, na to ja igram…a i onak ima drugih dionica od jučer koje su potegnule gore…pa da vratim minuse…ova ionak nikam nejde…

Nikam nejde? Pogledaj graf kretanja cijene s desne strane, meni se ne čini da je nešto previše horizontalan.
Tvoja je dužnost da ju prodaš i dočekaš niže? [lol] Samo daj!

[/quote]

…i kaj se dogodilo 3 dana nakon kaj sam je prodao…još je niže…kolega nemojte napadati, a da niste proučili uzročno posljedične veze….
[/quote]

Vjerojatno ste se sad opet ukrcali na nižim razinama, no pošto cijena sad i dalje pada, trebate ju ponovno prodati (pošto je to Vaša dužnost), i opet ponovno kupit na još nižim razinama. Jel tako? [lol]
[/quote]

…ej frende…niš ne komentiraš…sad kad smo otišli…u podzemlje…aha ti si dugoročni [pray] [pray] [pray] [lol] …

…ej frende…niš ne komentiraš…sad kad smo otišli…u podzemlje…aha ti si dugoročni [pray] [pray] [pray] [lol] …

Ako pročitaš par mojih prethodnih postova na ovoj temi možeš i sam zaključit, sigurno nisam kupovao kad je sve govorilo da će doći do ovakvog scenarija.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

dugoročno odlična dionica sa velikim potencijalom rasta, vrlo kvalitetnom upravom (kad su uspješno prebrodili rat i potpuno odsustvo prometa u luci valjda će i ovu krizu) i ambicoznim planovima širenja!!! no, kratkoročno u ovakvoj situaciji grobexa pitanje je hoće li ona u dogledno vrijeme igdje rasti, te hoće li se (nakon što je probijena granica od 1000 kn) cijena i dalje srušiti!!! nadalje veliki MINUS ove dionice jest DRŽAVNO vlasništvo što u ovakvim vremenima može biti posebno opasno!!! pa zamislite kako bi sad bilo da je prošla posve opravdana dokapitalizacija i da luka sad ima još 20-ak mil. eura više na računu koji bi čekali bolje dane (oporavak brodara i sirovina) za širenje i investicije??? mi moramo prihvatiti da nas vode LUĐACI koji su tko zna šta spremni napraviti za svoju kratkoročnu korist i to za ovakve dionice može biti posebno OPASNO!!!

Najbolja stvar na ovom forumu je ta što sve ostaje zapisano i što se može ponekad pogledati u prošlost. Neću sada ići u neku dalju prošlost, nego u bližu i vidjeti što se pisalo u početkom rujna 2008. godine (str.496 – 500). Tada su neki proglašavali "strašljivcima" one koji su stavili naloge za prodaju na 2.950,00 – 52 dionice i 2.980,50 – 88 dionica, a ljudi su usput pozivani da ne nasjedaju i da oni ne prodaju po tim razinama.
Tada je taj strašljivac mogao ( možda je i dobio ) dobiti 415.684,00 kune za te dionice. Sada on za taj novac može kupiti 440 dionica. Ako vas neki i dalje budu nazivali stašljivcima, kad budete izlazili na ovim razinama, to ne mora značiti ništa loše, jer možda i VI dobijete mogućnost da povećate broj svojih dionica za koji tjedan ili mjesec

Periculum in mora.

Svi koji misle da ovih dana nije dobro prodavati i da je dobro ostati u dionicama, mogu izračunati koliko danas mogu kupiti eura za svoje dionice, pa poslije toga pretpostaviti koliko će eura moći kupiti u rujnu ili listopadu ove godine. Ja vjerujem da će moći kupiti mnogo manje eura tada, nego da ih kupe danas. a vi?

Periculum in mora.

dugoročno odlična dionica sa velikim potencijalom rasta, vrlo kvalitetnom upravom (kad su uspješno prebrodili rat i potpuno odsustvo prometa u luci valjda će i ovu krizu) i ambicoznim planovima širenja!!! no, kratkoročno u ovakvoj situaciji grobexa pitanje je hoće li ona u dogledno vrijeme igdje rasti, te hoće li se (nakon što je probijena granica od 1000 kn) cijena i dalje srušiti!!! nadalje veliki MINUS ove dionice jest DRŽAVNO vlasništvo što u ovakvim vremenima može biti posebno opasno!!! pa zamislite kako bi sad bilo da je prošla posve opravdana dokapitalizacija i da luka sad ima još 20-ak mil. eura više na računu koji bi čekali bolje dane (oporavak brodara i sirovina) za širenje i investicije??? mi moramo prihvatiti da nas vode LUĐACI koji su tko zna šta spremni napraviti za svoju kratkoročnu korist i to za ovakve dionice može biti posebno OPASNO!!!

RAT JE PREŽIVILA NA RAČUN HUMANITARNE POMOĆI,a sada ni toga nema.situacija je krajnje ozbiljna,ali mi toga kao da nismo svjesni..baš smo svi u škripcu…mi što nismo prodali,mislim da bi jedan potez sa čekićem sve rješio..

Ako se dobro sjećam luka ploče je 1991., 1992., 1993. imala po 100 000, 150 000 tona tereta (naspram predratnih 4 000 000) godišnje i NORMALNO JE POSLOVALA bez otpuštanja radnika i nekakvih drastičnih mjera u županiji i gradu gdje su većina poslovnih subjekata propali u tim godinama. Tek 1993. dolazi do nekakvog stabiliziranja opskrbe humanitarne pomoći i u kasnijim godinama do dolaska UN-ovih snaga (makar godišnji promet dugo vremena nije prešao 500 000). Toliko o toj VELIKOJ HUMANITARNOJ pomoći na račun koje je luka preživjela. Inače imam kuću u Dbk-u i sa pločanskom lukom sam odavno imao posla, makar mi nemojte zamjeriti ako statistički podatci nisu baš 100% točni jer ih govorim iz sjećanja (a neda mi se sad pretražit net da nađem točne podatke ako ih uopće ima)!!! Point svega jest, ako je luka tad PREŽIVILA takvu situaciju, pa PREŽIVIT ĆE VALJDA i sanadera i ekipu (ako naša kompletna država uspije preživit te ljude i ne proglasit bankrot)!!! kratkoročno vrlo vjerovatno pada, ali dugoročno bi mogla biti vrijedna ZLATA… pa sad tko misli prodavat nek prodaje, tko misli kupovat nek kupuje. ja znam šta ću ja radit.

New Report

Close