sudeći prema brodovima u lkpc koji su došli od nove godine,usudim se reći da će pad prometa u ovoj godini biti veći od 40%,ma šta vi mislili o tome..i,ma koliko se to vama svidilo ili ne..dakle pad ispod 1000,00 kn je realitet,mada ga ne zagovaram,jer sam i ja u dionicama poprilično,i nemam još puno keša….
nezahvalno je tvrditi što je "realitet", odnosno koliko će pojedina dionica vrijediti u nekom trenutku. Ako imate potrebu vaša očekivanja podijeliti s nama, onda je bolje to napraviti na ovaj način: svi Vi koji posjedujete dionice Luke Ploče i mislite kao i ja da će ova dionica pasti ispod 1000 kn, prodajte ih sutra po npr. 1150 kn, pa ponovo kupite na 900 i tim transakcijama povećajte broj svojih dionica. (stanje 100 dionica = 115000, kupnja 900= 127 dionica) . Poslije toga ostaje vam nada da neće padati niže od svoje BVPS. (op.a. na ZSE trenutno ima mnogo dionica kojima je tržišna cijena dionice mnogo niža od njene BVPS)
[/quote]
znači prodavala je raiffica skrbnički,a kupio je new kid on the block,vjerovatno je luka prodao,da ga ne bi iduće godine pitali,odakle ti 3000 dionica lkpc,ali ne brinite,ako je to on,onda će odmah nakon nove godine opet svu tu lovu utući u lkpc,a zašto?pa zato-he-he…
ovo je alt napisao 22.12.2008, vjerovatno komentirajući promet za 17.12.2008
ponovo se netko iskrcavao 09.01.2009 1350,00 kn
ne znam tko je prodavao, ali Luka nije kupovao, a vjerovatno će new kid ponovo kupovati ovu dionicu kad dođe na razine dosta niže od ove današnje.
ipak je luka uložio u nekretnine,shvativši da će mu to teže oteti,nego dionice..kupio je vilu od 3 500 000 kn,točno koliko je bio cca promet tih dana…zašto se nitko ne upita-pa čovječe odakle ti tolike pare,eno u mom kraju,pošto smo mi zemljaci,preorao je čitavu planinu i zasadio masline i lozu,vjerovatno tamo prolazi dionica autoputa,tako da će i tu ubrati novac od države,a neću spominjati hbor–bože sačuvaj-….
…zašto nisam morao prodavati…pa pokušavam raditi…ako mislim da će ova dionica još dole od onog di sam je ja otpustio…moja je dužnost da je prodam i dočekam niže…pa jesmo li već o ovom diskutirali tu…nitko ne želi lupati po prodaji…svi mudro čekaju niže…i to je sad sentiment, na to ja igram…a i onak ima drugih dionica od jučer koje su potegnule gore…pa da vratim minuse…ova ionak nikam nejde…
Nikam nejde? Pogledaj graf kretanja cijene s desne strane, meni se ne čini da je nešto previše horizontalan.
Tvoja je dužnost da ju prodaš i dočekaš niže? [lol] Samo daj!
[/quote]
…i kaj se dogodilo 3 dana nakon kaj sam je prodao…još je niže…kolega nemojte napadati, a da niste proučili uzročno posljedične veze….
[/quote]
Vjerojatno ste se sad opet ukrcali na nižim razinama, no pošto cijena sad i dalje pada, trebate ju ponovno prodati (pošto je to Vaša dužnost), i opet ponovno kupit na još nižim razinama. Jel tako? [lol]
kolega pokušajte iskreno i bez emocija odgovoriti samom sebi na dva pitanja:
1. šta će biti hrvatska 2018 godine
2. šta su sve političari spremni uraditi za sebe a šta za državu
Ovakvo stanje s ovom dionicom pomalo me podsjeća na prošlogodišnje trgovanje HIDROM koja je isto tako polako padala s 1.500,00 prema sadašnjih 180,00. Prošle godine u proljeće ( dva – tri mjeseca) cijena se kretala u rasponu 950-1200 i tada su je mnogi dokupljivali ( na početku 2008 bila je 1.825,00 ), pa je onda krenula nizbrdo do ovih mizernih 180,00 kn, a oni koji su je tada dokupljivali vjerovatno je i dalje imaju.
Netko sad može reći: u prošloj godini je sve padalo, ali dioničarima Luke koji ostanu u dionicama neće biti utjeha ako za 6 mjeseci ponovo konstatiraju : sve je padalo u proljeću 2009
Pravo je pitanje da li dokupljivati Luku na ovim razinama ili je prodavati, pa onda opet kupovati na razinama 500 – 700.
ne vjerujem u pad dionice na 500 kn,ali bi samo dno ove dionice moglo biti između 600-800 kn.mislim da je to objektivno razmišljanje i objektivna procjena,ja svakako ne namjeravam ulaziti u nju,ali dajem čisto svoju realnu procjenu dna ove dionice..ako kojim slučajem dođe na 500,00 kn uzet ću 20-ak komada da imam za suvenir..
kolega pokušajte iskreno i bez emocija odgovoriti samom sebi na dva pitanja:
1. šta će biti hrvatska 2018 godine
2. šta su sve političari spremni uraditi za sebe a šta za državu
Kolega, ja sam si na to pitanje odgovorio još 25.01.2008.(pretpostavljam da poznaš datum)
Još me jednom LP oprala u 04.mj iste god i od onda ju zaobilazim, povremeno pregledam što ima novoga jer me ponekad povuče nostalgija za odličnom ekipom koja se skupljala na ovim stranicama!
LKPC je odlična dionica , a biti će još bolja kada drž. makne šapu sa nje…do tada, neka vam je sa srećom [thumbsup]