Molim nekog stručnijeg od mene da prokomentira moguću varijantu i prihvaćanje dokapitalizacije koja je predlažena kod Janaf-a i da li bi se sličan scenarij mogao dogoditi i kod Luke Ploče ?
S obzirom na vrijeme kad se očekivala dokapitalizacija luke ploče emisijom redovnih dionica, malo je vjerovatno da bi išli u izdavanje povlaštenih, tim više što je investicijski ciklus u tijeku, pa nema smisla isplaćivati veću dividendu. Najave vezane o ulasku strateškog partnera ili dokapitalizaciji Luke Ploče treba uzimati s rezervom, budući da se već pokazala kao omiljena politička igračka…
[/quote]
Nema smisla isplaćivati veću dividendu? Tko? Luka Ploče? O čemu vi to, kolega??
Inače, radi se na izradi novog projekta dokapitalizacije, ali ne na temelju izdavanja povlaštenih, već redovnih dionica. Možda neuspjeh dokapitalizacije Ingre uspori ovaj projekt, ali zaustavit se zacijelo neće. Sampras vjerojatno nešto više zna o tome do kuda se došlo, ako je tu?
BiH i njene potrebe nemaju s tim nikakve veze, kao što to u postu gore špekulira kolega amater3!
Pročitaj postove prije nego ih komentiraš. Kolega je pitao o mogućnosti dokapitalizacije emisijom povlaštenih dionica kao u slučaju janafa. Razliku između povlaštenih i redovnih valjda znaš. Dokapitalizacija Ingre nema nikakve veze s Lukom Ploče. Na dokapitalizaciji Luke ploče i tom prospektu koji se radi već dugo su mnogi već izgubili novce. Ove špekulacije vezane s Bih ne bi komentirao, jer u krajnjoj liniji nije toliko ni bitno. Bitnije je po meni koliki prioritet Luka ima kod vladajućih, a prema tome će ići dinamika investicija. Nažalost, za sada se samo u predizborno vrijeme vadila kao sredstvo prikupljanja glasova i potom pala u zaborav.
[/quote]
A da zajedno pročitamo? Što te zasmetalo – moj komentar o isplati dividende, koje kod LKPC nema??
Nisam ni dovodio Janaf u vezu s LKPC, već naveo neuspjeh jedne dokapitalizacije (slučajno Ingre) kao mogući psihološki utjecaj na Vladin (Polančecov) stav da se idućih mjeseci suglasi, tj. (ne)odobri dokap Luke. Žao mi je ako se nismo razumjeli.
o dokapu lkpc-r-a znao sam ja da je lkbe-s-r-a….i sa mi je ža…lkpc-r-a sa 6600 na 1000, a lkbe-s-r-a sa 1000 na 6600..ha,ha znao sam ja da je lkbe-s-r-a…..
stardust, ja stvarno ne znam u kojem ste dijelu mog posta vidjeli pitanje ( ??? ) u kojem ja tražim nečiji odgovor.
Što se pak brige za stanje prometa cijele burze vidim da pripadate u skupinu onih koji misle da liječnik u jutarnjoj viziti provjerava temperaturu pojedinih pacijenata da bi dobio prosječnu temperaturu svih u sobi. Na kraju, evo jedna molba. Molim Vas da nakon završetka današnjeg radnog dana na burzi i vašeg uvida u cjelokupni promet iste kažete nam gdje kao što vi kažete IĐE ( vaš prethodni post utjecaj…) dionica Luke Ploče u ponedjeljak. unaprijed zahvaljujem.
[/quote]
Kolega, za razliku od Vas mene ne zanima gdje cijena ide u ponedjeljak (99% vjerojatnosti bit će u rangu od 1100-1200 ako Vas baš zanima, ako DJIA ne ode danas u gornju blokadu [cool] )
Nisam špekulant, pa me ne tangiraju ova dnevna liparenja, pokušavam stvar gledat s realne osnove da je globalno gospodarstvo u krizi i da je osnovni trend PAD cijena dionica na svjetskim tržištima, pa onda i našem.
Vaše retoričko pitanje zašto je promet mali u ovoj situaciji – zato jer nema potražnje za istom, a i općenito na burzi, a isto tako nema ni pritisaka na prodaji na dotičnoj dionici. Ako Vi znate nešto više o predmetnoj problematici niske likvidnosti Luke slobodno podjelite i s nama ostalima.
o dokapu lkpc-r-a znao sam ja da je lkbe-s-r-a….i sa mi je ža…lkpc-r-a sa 6600 na 1000, a lkbe-s-r-a sa 1000 na 6600..ha,ha znao sam ja da je lkbe-s-r-a…..
Ma ljudi moji Luku Bebića više nitko ne jebe ni 1%.
Pa pogledajte di je došlo do smjene načelnika policiske uprave osim u njegovoj županiji i njegovog čovjeka Ivana Krešića.
Pa pogledajte koji je jedini smjenjeni pročelnik carinarnice opet njegov čovjek iz Metkovića i carinarnica u Pločama, a da vam ne pričam kako je jedna osoba se nedavno pokušala zaposliti preko dotičnog gospodina i odgovor je bio i moje se mjesto jako klima ne mogu vam pomoći i nije je uspio zaposliti iako je to prije činio bez problema.
Pa pogledajte di je došlo do smjene načelnika policiske uprave osim u njegovoj županiji i njegovog čovjeka Ivana Krešića.
Pa pogledajte koji je jedini smjenjeni pročelnik carinarnice opet njegov čovjek iz Metkovića i carinarnica u Pločama, a da vam ne pričam kako je jedna osoba se nedavno pokušala zaposliti preko dotičnog gospodina i odgovor je bio i moje se mjesto jako klima ne mogu vam pomoći i nije je uspio zaposliti iako je to prije činio bez problema.
[/quote]
pa jel onda žalosno da je on drugi čovjek naše domovine..krešić je doveden po političkoj liniji,i smijenio ga je faber,opravdano,kao i načelnika splitsko dalmatinske,svi ravnatelji od bolnica,carinarnica,policijskih uprava…svi su došli po političkoj osnovi,a ljudi su poludebili…pa dobro-hoće li netko tome stat u kraj već jednom..što se tiče lkpc,sve dok politika se bude vrtila oko lpkc,neću ući u nju..a sampras,do-bro znaš da ti je taj isti krešić sad instaliran u lkpc,aha odjednom
je stručnjak za gospodarski kriminal i načelnik pudu,postao i stručnjak za ekonomiju..ma dajte ljudi zaustavimo više ovu golgotu,pustimo stručne ljude da rade svoj posao,u ovom slučaju to je pavlović i možda batur..kakvi kre i mil..još domalo pa će u nadzornom odboru biti i don petar,ha,ha..mislim da bi on bio čak i najuspješniji……
[/quote]
pa jel onda žalosno da je on drugi čovjek naše domovine..krešić je doveden po političkoj liniji,i smijenio ga je faber,opravdano,kao i načelnika splitsko dalmatinske,svi ravnatelji od bolnica,carinarnica,policijskih uprava…svi su došli po političkoj osnovi,a ljudi su poludebili…pa dobro-hoće li netko tome stat u kraj već jednom..što se tiče lkpc,sve dok politika se bude vrtila oko lpkc,neću ući u nju..a sampras,do-bro znaš da ti je taj isti krešić sad instaliran u lkpc,aha odjednom
je stručnjak za gospodarski kriminal i načelnik pudu,postao i stručnjak za ekonomiju..ma dajte ljudi zaustavimo više ovu golgotu,pustimo stručne ljude da rade svoj posao,u ovom slučaju to je pavlović i možda batur..kakvi kre i mil..još domalo pa će u nadzornom odboru biti i don petar,ha,ha..mislim da bi on bio čak i najuspješniji……
[/quote]
Kolega netko vas je krivo informirao, Krešić nije u LKPC on je sada na radu u PP u Pločama.
Krešić je po struci dip ekonomist ali ga je politika i Luka Bebić odveli u policiske vode.
Što se tiče Krešića on je čisto politički kadar ali se mora priznati da je bio odličan student a to što je zadojen politikom i što se bavi stvarima kojima ne bi trebao i koje ne zna to je već neka druga priča.
To da je u nas politika uplela prste u sve potpuno se slažem, sve dok bude tako teško da će nama biti bolje a da ne pričamo da će nam biti dobro, jadno je da se ljudi na radna mjesta postavljaju po političkoj opredjeljenosti a ne po stručnosti i to su uglavnom sve radna mjesta koja su od posebnog značaja.
Kada politika više ne bude imala utjecaj na ekonomiju možda se počnemo oporavljati a do tada
hard shit.
šteta za lkpc,sa dobrom neutralnom upravom koja bi bila ekonomski orjentirana,lkpc bi mogla postati vrhunska firma…ali dobro,možda se ipak nešto s vremenom promijeni….
Prvo se treba promjeniti stanje u državi da se jednom za sva vremena politici kaže marš iz ekonomije.
Mene baš ne izgleda da će se nešto promjeniti ali daj Bože bilo bi nam svima bolje.
A da zajedno pročitamo? Što te zasmetalo – moj komentar o isplati dividende, koje kod LKPC nema??
Nisam ni dovodio Janaf u vezu s LKPC, već naveo neuspjeh jedne dokapitalizacije (slučajno Ingre) kao mogući psihološki utjecaj na Vladin (Polančecov) stav da se idućih mjeseci suglasi, tj. (ne)odobri dokap Luke. Žao mi je ako se nismo razumjeli.
Nije bitno, ne shvaćaš… Postoje neke osnovne ekonomske postavke zašto se radi jedan tip dokapa ili drugi. Dividenda je vezana s tim. Ingra nije državna firma tako da ono šta se njoj događa Polančecu nije ni najmanje bitno. Vidiš recimo danas kako je Podravka dobila novce, jučer je Janaf dobio svoj dio kolača… Poanta je da oni projekt mogu raditi još mjesecima, ako hoćeš i godinama, ali dok je to u fazi projekta imaš mrtvo slovo na papiru. Jednom će se provest ta famozna dokapitalizacija ili neki drugi oblik prikupljanja kapitala, no kako sad stvari stoje to neće biti ubrzo.
Nije bitno, ne shvaćaš… Postoje neke osnovne ekonomske postavke zašto se radi jedan tip dokapa ili drugi. Dividenda je vezana s tim. Ingra nije državna firma tako da ono šta se njoj događa Polančecu nije ni najmanje bitno. Vidiš recimo danas kako je Podravka dobila novce, jučer je Janaf dobio svoj dio kolača… Poanta je da oni projekt mogu raditi još mjesecima, ako hoćeš i godinama, ali dok je to u fazi projekta imaš mrtvo slovo na papiru. Jednom će se provest ta famozna dokapitalizacija ili neki drugi oblik prikupljanja kapitala, no kako sad stvari stoje to neće biti ubrzo.
Hvala, prosvijetlio si me, meni dosta. Samo ne zaboravi, novci se ne dobivaju, već posuđuju ili zarađuju. Na tržištu ništa nije besplatno.
Tvoj ‘imenjak’, pjesnik i filozof iz vremena starog Rima, poznat je po svojoj izreci: Sretan je onaj koji zna uzroke stvari (Felix, qui potuit rerum cognoscere causas).
Hvala, prosvijetlio si me, meni dosta. Samo ne zaboravi, novci se ne dobivaju, već posuđuju ili zarađuju. Na tržištu ništa nije besplatno.
Tvoj ‘imenjak’, pjesnik i filozof iz vremena starog Rima, poznat je po svojoj izreci: Sretan je onaj koji zna uzroke stvari (Felix, qui potuit rerum cognoscere causas).
[/quote]
U vezi LKPC aktualan je Nitsze koji kaže : Najtiše riječi izazivaju buru, misli nećujna koraka upravljaju svijetom.
[/quote]
U vezi LKPC aktualan je Nitsze koji kaže : Najtiše riječi izazivaju buru, misli nećujna koraka upravljaju svijetom.
[/quote]
a možda upravo to Ivo Andrić najbolje opisuje ?
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati! "