..ja sam se dobro opekla na lkpc ,i to mi je zadnja dionica u koju sam usla tamo gdje drzava odlucuje o sudbini i firme i nas dionicara…
otici na godisnji a ostaviti nerijesena pitanja oko koncesije i samog poslovanja jedne tako vazne luke za nas, je krajnje neodgovorno…
ali navikli su oni tako sa sitnozubom stokom..
[angry]
Koncesija je u stvari nebitna, i tako se nema kome drugome dodjeliti osim LP d.d.
kolega Barbosa..
sve je to u redu što ti govoriš i možda bi tako trebalo biti, ali meni se čini da si zaboravio ako se ne varam čuvene i vrlo znakovite riječi oca domovine dr.Franje Tuđmana ? "Prije će se Europska unija raspasti, nego Hrvatska ući u nju" ?- (nepotpisivanje Lisabonskog sporazuma (Irska, Poljska) već je na tragu ostvarivanja doktorovog proročanstva)…
također doktor je još dodao; "Što ćemo mi igdje, i što će nama itko" ?- pa ti sad vidi!!
Koncesija je u stvari nebitna, i tako se nema kome drugome dodjeliti osim LP d.d.
Pa koliko se sjećam ,prije ste svi pričali da se prvo čeka potpis vlade za koncesiju,da je to jedina prepreka dokapitalizaciji…ako je to nebitno,što se onda čeka?
Nije stvar u tome što mi mali dioničari očekujemo tu dokapitalizaciju,več je stvar u tome što su neki kupovali baš i zbog toga i to na malo višim razinama…a činjenica je da su neki ćlanovi vlade prije izbora vikali na sav glas da če se Luka Ploče dokapitalizirati i mnogi pobrali glasove i na temelju toga…ma ok,ne kužim se puno u politiku ali osjećam se prevarenom,i to je to…
kolega Barbosa..
sve je to u redu što ti govoriš i možda bi tako trebalo biti, ali meni se čini da si zaboravio ako se ne varam čuvene i vrlo znakovite riječi oca domovine dr.Franje Tuđmana ? "Prije će se Europska unija raspasti, nego Hrvatska ući u nju" ?- (nepotpisivanje Lisabonskog sporazuma (Irska, Poljska) već je na tragu ostvarivanja doktorovog proročanstva)…
također doktor je još dodao; "Što ćemo mi igdje, i što će nama itko" ?- pa ti sad vidi!!
Ja baš i nisam za Euroslaviju, tek smo izašli iz jedne asocijacije i sada kao "guske u magli" idemo u nešto slićno.
Njemačka je prije EU bila svjetska sila, a vidi je sada… njemci traže posao u Poljskoj, u mirovinu se ida sa 67 god … mogu nabrajati do sutra.
Jedina pozitivna stvar je prihvat i provedba EU zakona jer bitno sužavaju manevarski prostor našim političkim menađerima.
Samo… naši političari su maheri da od nećeg dobrog naprave nešto loše, tako da sam skeptičan i prema pozitivnoj strani te asocijacije!
Pa koliko se sjećam ,prije ste svi pričali da se prvo čeka potpis vlade za koncesiju,da je to jedina prepreka dokapitalizaciji…ako je to nebitno,što se onda čeka?
Nije stvar u tome što mi mali dioničari očekujemo tu dokapitalizaciju,več je stvar u tome što su neki kupovali baš i zbog toga i to na malo višim razinama…a činjenica je da su neki ćlanovi vlade prije izbora vikali na sav glas da če se Luka Ploče dokapitalizirati i mnogi pobrali glasove i na temelju toga…ma ok,ne kužim se puno u politiku ali osjećam se prevarenom,i to je to…
Ja sam samo jednom napisao i dalje stojim kod toga da je dugoročna koncesija dobra iskljućivo zbog stabilnosti ulaganja u LP.
Polančec i Bačić su izjavili da je konc. jedina prepreka dokap. međutim nitko od njih nije rekao na koji način bi se taj dokap proveo.
Koliko ja znam drž. do sada nije sudjelovala u nijednom dokapu za koji je morala dati keš (pogledaj LKRI), pa je moguće da će i ovdije napraviti neku kemjiu!
Nedavno(4.mj) sam saznao da se u 10. mj 2007. znalo da dokapa po modelu 1,6 neće biti( osim nekih iz uprave to mi je nedavno rekao i Petrov), da su trebali pasti neki otkazi i razriješenja ali se ipak išlo na skupštinu 25.01 i lijepo se odglumilo izneneđenje!
Na kraju, LP je sada na 45% od ATH. na gdije je bila samo zbog dokap i nema šanse da se vrati na te razine, dok su mnoga društva(pogotovo građevinari) trenutno i nIže od toga pa sada sami zakljućite da li se (kratkoročno) isplati ostati u LKPC !
onda kupi na 3000,00 a prodaj po 4000,00..ja sam prodao po 4200,00 pa kupio po 3200,00..i sad čekam,koliko god bude potrebno…
Ti si kolega kupio na 36xx i dokupio par kom na 3200
da,istina..sad zadnji prosjek ulaza je 3400,00..ee sad čekajmo,ima još dosta do 4 000,00…..ali,nigdje nam se ne žuri…treba spustiti loptu na zemlju i čekati..
da,istina..sad zadnji prosjek ulaza je 3400,00..ee sad čekajmo,ima još dosta do 4 000,00…..ali,nigdje nam se ne žuri…treba spustiti loptu na zemlju i čekati..
Istina, kako je pala tako će se i vratiti, uvijek je tako samo treba malo strpljenja [thumbsup]
ps,
molim kolege da mi ne uzmu za zlo moje prethodno pisanje, ova situacija loše djeluje na mene[img]http://www.mysmiley.net/imgs/smile/mad/mad0174.gif[/img]
mare..ne osjećaš se prevarenom, nego jesi preverena. Isto je i sa svim malim dioničarima (osim eventualno onih koji su možda mogli na neki način saznati što će se dogoditi – kao što je kolega Barbosa rekao – neki su znali još u 10.mjesecu 2007, a to svoje "znanje" su vjerojatno dobro unovčili ?).
No, ne zamjeram je tim znalcima ništa, nego zamjeram onim koji su im takvu super povlaštenu informaciju proslijedili, dok su istovremeno naši pošteni političari dovodili svojim izjavama i obećanjima o dokapitalizaciji "neuki dioničarski puk" u zabludu?
Da li se to radilo sinkronizirano ili je samo još jedan splet nevjerojatnih slučajnosti ?
Evo još jedan najnoviji primjer INA-e (iako ih je i u proteklih nekoliko mjeseci na raznim dionicama bilo isto tako u izobilju) kako se može stvoriti zabuna ili zabluda kod investitora…sve ovisi o načinu interpretacije i percepcije iako su naslovi teksta eksplicitni..
prvo je objavljeno;
Sanader i Gyurcsany dogovorili zamjenu dionica INA-e i MOL-a
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=86840cd8-92ea-415a-9c92-e8cf20169451&open=sec
pa onda;
Sanader: Zamjena dionica Ine i MOL-a nije konačna, moguća i prodaja
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=eb2d0e2b-897c-49fa-9154-55bb37d7073a&open=sec
i konačno
Analitičari: Sve oči uprte u Inu
"Na Zagrebačkoj burzi danas većina analitičara očekuje fokus investitora na dionicu Ine zbog špekulacija o načinima daljnje privatizacije te kompanije, te iščekuje hoće li se nastaviti trend veće likvidnosti koja je potkraj tjedna uspjela burzu probuditi iz mrtvila. "
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a476d39f-c6a2-4a4c-936a-f6b0df7828a9&open=sec
Da li netko već sada zna koji je model odabran ?
btw..dionica INA je danas porasla nešto manje od 3%.
i napokon u saboru po hitnom postupku http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b4aa0f4c-b454-4b00-b444-d146a46a8429
ako me oči ne varaju došla je ta nova dizalica,evo već grabi punom parom..a što se tiče dokapa,stvar je jasna kao dan..ostavit će se za pred nove izbore,pa će se ionako prevara brzo tada zaboraviti,jer će lkpc opet biti na 6000-7000 kn…to je šporka politika,koju mi obični smrtnici nikako da provarimo..