Sori jomiii, nije mi suvislo ovo tvoje objašnjenje. Naime, u 9. mjesecu prošle godine, kad je bila prva kriza na ZSE, za svaki dnevni pad CROBEXa se krivilo banke i pokrivanje margin kredita prodajom dionica. Isto se ponovilo i u 11. mjesecu, pa u 1. pa u 4. (pogledaj malo članke financijskih portala u tom periodu). Sad vidimo da su razlozi krize mnogo dublji i složeniji.
Inače, poradi malo na kvaliteti postova. I ja sam "truba" za ekonomiju, al ti, brate mili, samo trošiš tipkovnicu. 98% postova je bespredmetno napuhivanje nekakvih tvojih slutnji i drukanje na razini djeteta iz osnovne škole. I još nešto, postoje i velika slova na početku rečenice i nešto što se zove znakovi interpunkcije. Provjeri! [wink]
[/quote] A štaćeš prijatelju nemam živaca ovde pisat gramaticki
[cool]. A možda i neznam pisat, možda neznam ni investirat,možda sam mlad, možda ovo možda ono, ali jedno znam, a to je da me 99% forumaša ne zanima [cool].
Jel se netko zapitao zašto se HPB oslobodio ovolikog broja dionica u jednoj transakciji? Pogotovu sad kad se, navodno, očekuje koncesija, skupština, dokap i sl. Zar nije to štetna odluka od strane HPB-a ako se uskoro očekuje nagli rast vrijednosti dionica LKPC? Prodali su po 3900, a nedavno su mogli prodati po cijeni od 4100 kn. Ili ovi iz HPB-a spadaju u skupinu "naivčina" po samprasovim kriterijima. Ja mislim da će uskoro biti puno povoljnijih prilika za kupnju od ove naše dionice. Ali ja se ionako uvijek zahebem u procjenama. Zanima me vaše mišljnje, šta je dovelo do ove transakcije?
MARGIN
[/quote]
Ti stari pitas ovde nekoga da ti da misljenje oko transakcije, pa jesi li ti dobar i zato sam ti napiso MARGIN ——–bezveze, i ti se ukaci ko somić u opuzenskom kanalu [cool].
Jel se netko zapitao zašto se HPB oslobodio ovolikog broja dionica u jednoj transakciji? Pogotovu sad kad se, navodno, očekuje koncesija, skupština, dokap i sl. Zar nije to štetna odluka od strane HPB-a ako se uskoro očekuje nagli rast vrijednosti dionica LKPC? Prodali su po 3900, a nedavno su mogli prodati po cijeni od 4100 kn. Ili ovi iz HPB-a spadaju u skupinu "naivčina" po samprasovim kriterijima. Ja mislim da će uskoro biti puno povoljnijih prilika za kupnju od ove naše dionice. Ali ja se ionako uvijek zahebem u procjenama. Zanima me vaše mišljnje, šta je dovelo do ove transakcije?
Nisu ti to transakcije banaka, već pojedinih tvrtki ili osoba (uglavnom poznatih Hrvata ili stranaca kojima domicilni zakoni ne brani kupovinu, ali traže prijavljivanje) koji prigodom kupovine/posjedovanja dionica u RH ne žele otkriti svoj identitet. Zašto to rade?
Iz razno-raznih razloga. Evo, primjerice, supruga, kćerka ili nevjesta od Rumenoga požele kupiti malo dionica LKPC (čule dok je telefonirao od doma Pavloviću, haha) i to će najbezbolnije učiniti preko nekog bankovnog skrbničkog računa. Najvažnija im je tajnost, a nije protuzakonito.
Danas u RH banke bolje čuvaju tajnu od SDA pa čak i od MUP-a ili neke tajne službe, hehe.
A što je dovelo do transakcije? Puno je razloga – mislim da si vraćaju ranije posuđeno po većoj cijeni od tržišne jer netko ima info da će cijena LKPC gore… lol
Ma zašto se zamarate dionicom Luke u ovo vrijeme nogometnog ludila?! [huh]
Evo vijesti;
Sanader je za HTV akter pobjede nad Austrijom
http://business.hr/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=b271b41e-6cf0-4d23-b8f5-cfaebf95be60
Bilić i reprezentativci slavili uz Thompsona
http://business.hr/Default2.aspx?ref=lastcomm&ArticleID=1c086969-3f03-4a1d-9283-650cf5eb508c&readcomment=1#comment
Da li se trebamo nadati skorom povratku kući naših "najboljih i izuzetno dobro plaćenih sinova" (dok narod i radnici gladuju) ?
Hvala kolega, dobro je došlo da se malo podsjetimo
Evo cijeli članak za one koji prodaju za 3700 kn:
Ponedjeljak, 9. lipnja 2008.
Udvostručenje kapaciteta u Luci Ploče
Gradnjom kontejnerskog terminala, terminala rasutih tereta i energetskih terminala Luke Ploče stvorit će se uvjeti za promet 10 milijuna tona tereta godišnje
Luka Ploče, smještena na srednjem dijelu Jadrana, od posebnog je gospodarskog značaja za Hrvatsku, ali ima i specifičnu važnost za ekonomiju BiH.
Pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Ploče za razvoj i upravljanje infra i suprastrukturom Mladen Dugandžić kaže da Luka Ploče trenutačno može servisirati promet između pet i pol i šest milijuna tona godišnje, a gradnjom kontejnerskog terminala, terminala rasutih tereta i energetskih terminala (tekući tereti) stvorit će se uvjeti za promet i 10 milijuna tona tereta godišnje.
»Očekujemo nagli porast broja kontejnera zbog čega i rezerviramo prostor za daljnju gradnju ovih kapaciteta«, kaže Dugandžić i dodaje da će Luka Ploče gradnjom plovnog puta Šamac-Vukovar te paneuropskog cestovnog pravca V-c postati iznimno značajna u kombiniranom transportu s podunavskim zemljama.
Naglasak ulaganja u Luku Ploče stavljen je na gradnju objekata vezanih uz promet nafte i naftnih derivata, kao i ukapljenog plina, a spominje se i biodizel. S time u vezi u tijeku je provedba projekta integracije trgovine i transporta, koji financiraju Svjetska banka za obnovu i razvoj sa 65 posto, Republika Hrvatska s 25 posto i Europska banka za obnovu i razvoj s 10 posto sredstava.
Dugandžić dodaje da će se, uz novi kontejnersko-višenamjenski terminal, sagraditi i terminal za rasute terete kapaciteta sedam milijuna tona godišnje.
Gradnja prve faze kontejnerskoga terminala trebala bi biti gotova u prosincu ove godine, a terminala rasutih tereta potkraj 2011. godine.
Najveći koncesionar Luke Ploče (više od 90 posto) je Luka Ploče d.d., tvrtka koja uživa prioritetnu koncesiju na minimalni period od 12 godina.
Anita Galamboš iz Luke Ploče d.d. kaže da je njihov većinski vlasnik država, odnosno Hrvatski fond za privatizaciju – 44,36 posto i HZMO sa 16,84. Ostatak od 38,80 posto čine mali dioničari.
»Ove godine ponovno je pokrenuta proizvodnja u bivšoj Željezari Zenica, sada Arcelor Mittal Steel, tako da će nam oni biti jedan od većih partnera«, najavljuje Anita Galamboš i dodaje da je u 2007. godini ostvaren promet od 4.214.735,370 tona, što je povećanje od 32 posto u odnosu na 2006. godinu, kada je prekrcano 3.181.187,551 tona.
»Luka Ploče je hrvatska luka, ali luka od iznimne važnosti za gospodarstvo susjedne Bosne i Hercegovine, tako da se gradnjom koridora V-c osigurava brži i kraći put kako do industrijskog zaleđa susjedne BiH, tako i šireg gravitacijskog područja zemalja srednje Europe«, zaključuje Anita Galamboš.
Tomislav Tadić
ma nek ljudi prodaju sta ima veze mozda nekome treba lova , mozda neko ima ljepu zaradu, mozda neko nevjeruje u ovu dionicu, mozda neko misli da ce opet bit jako nisko, a ja mislim da treba cuvat i nadokupljivat
Ovo je stvarno katastrofa da ovako može biti neko naivan i spuštat ovako cijenu ,sad ja neznam jesmo li mi što ne prodavamo naivni i glupi ili su to oni ???
Sve mi se čini da smo to mi [cry] ali kako što se vidi iz mog profila
ILI PUKOVNIK ILI POKOJNIK [wink]
Krepat ma ne molat .
Ova dionica uvijek na svoj naćin,tj.padom reagira na dobre vijesti… [cry]
http://www.poslovni.hr/82328.aspx
"Mirovinci u srijedu kupili HT za oko 4,2 milijuna kuna"
U članku se navodi popis dionica koje su mirovinski fondovi kupovali ili posjeduju. Zašto među njima nema i LKPC?
Ovo je stvarno katastrofa da ovako može biti neko naivan i spuštat ovako cijenu ,sad ja neznam jesmo li mi što ne prodavamo naivni i glupi ili su to oni ???
Sve mi se čini da smo to mi [cry] ali kako što se vidi iz mog profila
ILI PUKOVNIK ILI POKOJNIK [wink]
Krepat ma ne molat .
Ja ne vidim na prodaji niti jednu po toj cijeni,ili su dogovorene transakcije,mada sumnjam jer je mala količina,ili je obična navlakuša..
A kega molat?
[angry]
http://www.poslovni.hr/82328.aspx
"Mirovinci u srijedu kupili HT za oko 4,2 milijuna kuna"
U članku se navodi popis dionica koje su mirovinski fondovi kupovali ili posjeduju. Zašto među njima nema i LKPC?
Zato što ih nisu kupovali..možda tek slijedi invazija,ili čekaju na nižim razinama..a ovo danas je možda početak priprema za mirovince..ako uopće žele ući.