Ovo stvarno nije u redu od vlade RH… a vjerujem nije im potrebno puno vrimena da sa svojim analitičarima pripreme dokap luke na zadovoljstvo svih. I nije mi jasno zašto Pavlović ne radi pritisak na vladu, nije moguće da ne može ostvarit kontakt sa Rumenigeom, jer to je već bilo na tapetu samo treba ga obnovit i bit uporan, uostalom to je i "direktiva" EU-a… Šteta, ovaj kraj će izgubit jako puno… [angry]
E moj Šangajac, mislim da ovdje niste dovoljno svjesni toga koje su to igre bile za izvanrednu skupštinu.
Osobno držim da je Pavlović pozitivac u cijeloj priči, i da drugi igrači koče daljni razvoj zbog raznih razloga(osobnih, političkih, itd). A što se tiče pritiska na Vladu RH, nažalost nakon blamaže 25.01. Pavlović nije smio pisnuti jer su "ovi u Zagrebu" samo čekali nekakav povod ili pogodnu situaciju da ga maknu onako u svom stilu sa sadašnje funkcije.
Zbog toga su u startu istureni neki drugi predstavnici LP, da se ne pruži šansa da politički odmah izmasakriraju Pavlovića i postave nekog svog poslušnika za direktora Luke. Žalosno, ali eto samo jedna od mnogih istinitih priča koje se svaki dan događaju.
Pa zar Pavlovića nije postavio HDZ na čelo Luke..? Ja mislio da je on njihovo dite…
Nas kao investitore ne bi trebalo interesirat ko je po stranačkom opredeljenju na čelu firme već vodi li on firmu u prosperitet, konkretno, da li mu dionice "rastu" i djeli li se dividenda itd.I nevjerujem da im je stalo smjenit Pavlovića, i da je, ne znam sa gledišta HDZ-a (kao vladajuće stranke) šta time dobivaju kad se svakako moraju riješit većinskog udjela u LKPC a time i odlučivanja u njoj i o njoj, jer bi u tom slučaju neko drugi bio većinski vlasnik i on donosio odluke a to bi mogli bit npr. radnici zaposlenici kao i dioničari LKPC. Želio bih ti i ovo reć kad smo načeli tu temu: pa zašto g. Pavlović ne bi i riskirao svoj položaj u Luci vršio pritisak na vladu da šta prije riješe stanje oko LKPC jer sam siguran da on ne bi ostao "kratkih rukava", ali sa takvim postupkom bi zadužio grad Ploče i zaposlenike LP-a a oni (u to sam siguran) znali bi mu se odužit. Jer znam da prije LP kao velika firma na tom području je nosila gotovo sav napredak tog kraja, tako da bi se i za g.Pavlovića kao zaslužnog člana Pločanskog kraja našlo mjesto koje zaslužuje…
malo gledam stanje top10 Zaba se ima 30 dana punila svaki dan i sad je stala pbz skrbnicki se puni mislim da do kraja ovog mjeseca sljedi DOBRA VJEST volijo bi jos malo dokupit ako bi cjena pala mada sumnjam da ce ispod 3700 do 3800
Dal netko zna koji je stvarni razlog zašto koncesija još uvijek nije odobrena i zašto o tome svi šute?
Mislim sve ovo gore su pusta nagađanja, drukanje cijene i sl., pravu informaciju očito nitko nema.
4. PBZ D.D. 7.055 +286 kom
6. PBZ D.D. 2.165 +49 kom
9. HPB D.D. 1.188 -393 kom
Ona dogovorena transakcija od utorka je bila između PBZ i HPB
Dal netko zna koji je stvarni razlog zašto koncesija još uvijek nije odobrena i zašto o tome svi šute?
Mislim sve ovo gore su pusta nagađanja, drukanje cijene i sl., pravu informaciju očito nitko nema.
Vjerojatno još nije postignut dogovor oko cijene koncesije i o tome se pregovara.
Jel se netko zapitao zašto se HPB oslobodio ovolikog broja dionica u jednoj transakciji? Pogotovu sad kad se, navodno, očekuje koncesija, skupština, dokap i sl. Zar nije to štetna odluka od strane HPB-a ako se uskoro očekuje nagli rast vrijednosti dionica LKPC? Prodali su po 3900, a nedavno su mogli prodati po cijeni od 4100 kn. Ili ovi iz HPB-a spadaju u skupinu "naivčina" po samprasovim kriterijima. Ja mislim da će uskoro biti puno povoljnijih prilika za kupnju od ove naše dionice. Ali ja se ionako uvijek zahebem u procjenama. Zanima me vaše mišljnje, šta je dovelo do ove transakcije?
Jel se netko zapitao zašto se HPB oslobodio ovolikog broja dionica u jednoj transakciji? Pogotovu sad kad se, navodno, očekuje koncesija, skupština, dokap i sl. Zar nije to štetna odluka od strane HPB-a ako se uskoro očekuje nagli rast vrijednosti dionica LKPC? Prodali su po 3900, a nedavno su mogli prodati po cijeni od 4100 kn. Ili ovi iz HPB-a spadaju u skupinu "naivčina" po samprasovim kriterijima. Ja mislim da će uskoro biti puno povoljnijih prilika za kupnju od ove naše dionice. Ali ja se ionako uvijek zahebem u procjenama. Zanima me vaše mišljnje, šta je dovelo do ove transakcije?
MARGIN
Isto tako se može pitati zašto je PBZ kupio toliku količinu.
To su pretumbavanja između banaka i samo oni znaju da li je to prodaja, zamjena, posudba ili nešto drugo!
MARGIN
Sori jomiii, nije mi suvislo ovo tvoje objašnjenje. Naime, u 9. mjesecu prošle godine, kad je bila prva kriza na ZSE, za svaki dnevni pad CROBEXa se krivilo banke i pokrivanje margin kredita prodajom dionica. Isto se ponovilo i u 11. mjesecu, pa u 1. pa u 4. (pogledaj malo članke financijskih portala u tom periodu). Sad vidimo da su razlozi krize mnogo dublji i složeniji.
Inače, poradi malo na kvaliteti postova. I ja sam "truba" za ekonomiju, al ti, brate mili, samo trošiš tipkovnicu. 98% postova je bespredmetno napuhivanje nekakvih tvojih slutnji i drukanje na razini djeteta iz osnovne škole. I još nešto, postoje i velika slova na početku rečenice i nešto što se zove znakovi interpunkcije. Provjeri! [wink]