Ne znam da li je netko ovo već spomenuo;
novi zakoni o JPP i zakon o koncesijama idu u proceduru tek krajem lipnja.
Ne znam da li je netko ovo već spomenuo; novi zakoni o JPP i zakon o koncesijama idu u proceduru tek krajem lipnja.
NAJBOLJE da cekaš kraj LIPNJA [bye][bye]
Rusi zainteresirani za luku Ploče
Ruska naftna kompanija Lukoil koja je kupila u Hrvatskoj devet benzinskih crpki tvrtke Europa Mil, svoje nove interese odnedavno pokazuje za luku Ploče, u kojoj želi širiti skladišne kapacitete odakle bi pokrivala tržište BiH
Rusi su vlasnici bugarske naftne kompanije i rafinerije u Bosanskom Brodu, a BiH mediji su izvijestili kako im je vlada Republike Srpske obećala kupnju zemljišta u luci Ploče za gradnju terminala za naftne prerađevine.Lukoil je već neko vrijeme prisutan u Pločama, dok u Hrvatskoj za sada ne može biti konkurentan zbog zakonskih i administrativnih razloga, te isplativosti. Rusi povremeno dogovaraju podnajam s jednim od korisnika “Luka Ploče Trgovine” za korištenje manjega dijela skladišnoga prostora za naftne derivate kojim raspolaže ta tvrtka kći “Luke Ploče”. Riječ je o plutajućem tanku smještenom u kanalu Vlaška – more, koji ima dozvolu za rad do 2011.Pločane je umirila činjenica da je riječ o području koje pripada pomorskome dobru kojim, u ime Vlade Republike Hrvatske, upravlja Lučka uprava Ploče. (HTV)
To je stara vijest!
L.P.dd kao koncesionar nema baš nikakve koristi od tog povremenog unajmljivanja kapaciteta od strane Rusa jer iznajmljuju od posrednika!
L.P.dd ima koncesiju na te terminale još samo 2 god. i teško da će dobiti novu koncesiju!
Koncesija za naftne terminale nije obuhvačena trenutnim pregovorima (pregovara se o terminalima koji se grade kreditom Svj. banke-kontejnerski i terminal za rasute terete )
U L.P.dd su svjesni da teško mogu zadržati tu koncesiju ( jak pritisak HR i BIH lobija) pa se uskoro može očekovati prodaja L.P.T. te će sa tim sredstvima nabavljati opremu kada ugovore novu koncesiju što neče biti prije 10mj.,tako da dokapitalizacija otpada!
Ovaj rast od 30% u par dana su vam uglavnom omogučili Pločanski marginaši pa se pripazite ako padnete ispod 3400, jer kada se aktiviraju margini biti će veselo!
LKPC-R-A 0.75 % up 1 kom i 3.939,99 kn prometa do 11h [lol]
Ne znam da li je netko ovo već spomenuo;
novi zakoni o JPP i zakon o koncesijama idu u proceduru tek krajem lipnja.
Ja sam to stavio prije 10 dana, taj zakon treba biti donesen do kraja godine!
da je do kraja lipnja..to bi bilo jako brzo..,
nažalost vozimo se u neregistriranom renault-u 8 koji nema 5 brzinu[lol]
L.P.dd kao koncesionar nema baš nikakve koristi od tog povremenog unajmljivanja kapaciteta od strane Rusa jer iznajmljuju od posrednika! L.P.dd ima koncesiju na te terminale još samo 2 god. i teško da će dobiti novu koncesiju! Koncesija za naftne terminale nije obuhvačena trenutnim pregovorima (pregovara se o terminalima koji se grade kreditom Svj. banke-kontejnerski i terminal za rasute terete ) U L.P.dd su svjesni da teško mogu zadržati tu koncesiju ( jak pritisak HR i BIH lobija) pa se uskoro može očekovati prodaja L.P.T. te će sa tim sredstvima nabavljati opremu kada ugovore novu koncesiju što neče biti prije 10mj.,tako da dokapitalizacija otpada! Ovaj rast od 30% u par dana su vam uglavnom omogučili Pločanski marginaši pa se pripazite ako padnete ispod 3400, jer kada se aktiviraju margini biti će veselo! LKPC-R-A 0.75 % up 1 kom i 3.939,99 kn prometa do 11h [lol]
Svaka čast kolega , tako treba , drago mi je da postoji još netko tko ukazuje na ” REAL ” situation
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Sve dok se ne riješe međusobni sporovi između RH i BiH nema napretka za luku Ploče! Kakva dokapitalizacije kakvi bakrači kome je u interesu dokapitalizacija nikome osim malim dioničarima? A male tko pita niko? S toga ne zaboravite Luka Ploče je tu zbog BIH a ne zbog RH jer ona nama ne treba.Šta bi bilo da se u doglednoj budučnosti bosanci okrenu luci Bar?
jeff: ” L.P.dd kao koncesionar nema baš nikakve koristi od tog povremenog unajmljivanja kapaciteta od strane Rusa jer iznajmljuju od posrednika! L.P.dd ima koncesiju na te terminale još samo 2 god. i teško da će dobiti novu koncesiju! Koncesija za naftne terminale nije obuhvačena trenutnim pregovorima (pregovara se o terminalima koji se grade kreditom Svj. banke-kontejnerski i terminal za rasute terete ) U L.P.dd su svjesni da teško mogu zadržati tu koncesiju ( jak pritisak HR i BIH lobija) pa se uskoro može očekovati prodaja L.P.T. te će sa tim sredstvima nabavljati opremu kada ugovore novu koncesiju što neče biti prije 10mj.,tako da dokapitalizacija otpada! Ovaj rast od 30% u par dana su vam uglavnom omogučili Pločanski marginaši pa se pripazite ako padnete ispod 3400, jer kada se aktiviraju margini biti će veselo! LKPC-R-A 0.75 % up 1 kom i 3.939,99 kn prometa do 11h [lol] ” Svaka čast kolega , tako treba , drago mi je da postoji još netko tko ukazuje na ” REAL ” situation [thumbsup][thumbsup][thumbsup]
PROVIDNI STE malo promjenite taktiku komsije
MiG29: ” ***obrisano*** nije luka propala, ja gledam kako netko pametno i kulturno skuplja po 3800, a ja se zaletio ko sivonja i placao po 4000 jucer[lol] ali ipak mislim da cemo obojica zaraditi[smiley] ” ito DEBELO samo se strpite kupnja jaca dobro samo se ceka u zasjedi
evo , ovaj može da skuplja koliko mu je volja ,
bla, bla, bla, tako da dokapitalizacija otpada, bla, bla, bla…
Vidiš, potpuno si u krivu! Dokapitalizacija definitivno ne otpada i pitanje je dana kada će koncesija biti produžena. Odmah nakon toga uslijediti će poziv na izvarendnu skupštinu i prijedlog za dokapitalizaciju. To je jedini mogući način nabavke opreme za Luku Ploče. Sve ostale ideje i proricanja budućnosti su puste želje i neznanja pojedinih, uključujući i tebe.
…Stoga ne zaboravite Luka Ploče je tu zbog BIH a ne zbog RH jer ona nama ne treba. Šta bi bilo da se u doglednoj budučnosti bosanci okrenu luci Bar?
Ništa ne bi bilo!
Da im je to isplativo već bi se oni okrenuli prema tamo.
A onda bi mi kupili dionice luke Bar i opet smo na istom… [lol]