LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još 350kn i ja sam u +!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ne tako davno , moj komentar je glasio , odlična cijena za ulaz u LKPC , a bila je 27xx – .
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Još 350kn i ja sam u +!

Znači idući tjedan si u plusu

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

sampras: ” Tuče jeff po asku ” A golub ga savjetuje kad izaći……

He..he….ljudi,nikad se dionica ne kupuje zato je je upravo narasla nego baš obratno.Sad bi ja prodao da je imam.A imat ću je uskoro,ćekam vas na bidu -50komx3501kn.[proud]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

optimum99:

sampras: ” Tuče jeff po asku ” A golub ga savjetuje kad izaći……

He..he….ljudi,nikad se dionica ne kupuje zato je je upravo narasla nego baš obratno.Sad bi ja prodao da je imam.A imat ću je uskoro,ćekam vas na bidu -50komx3501kn.[proud]

Kolega nekada se dionica kupuje da se uhvati poslednji vlak a vi ste očito bili u tome vlaku i izašli iz njega na krivoj stanici i sada ga je teško uhvatiti jer je on brži od vas a sledeći ćete teško dočekati.

Ali šta se može svaka se škola plaća drugi puta ćete dobro razmisliti i raspitati se koja je to stanica na kojoj vi izlazite da vam se ne bi opet ovo dogodilo.

Džaba karta u džepu kada je vlak već otišao tako i vaš nalog na 3500 ne služi ničemu.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

@sampras

Da bi ja dionicu držao u portfelju na duži rok mora u trenutku kad je kupujem imati bv 0,6 do 1,6 a pe najviše 20.Sve ostalo je roba u tranzitu koju kupujem da bi prodao čim cijena skoči 6-7% tako da mi ostane sigurnih 5% kad sve zbrojim i oduzmem.Ako nikad više LKPC ne padne na 3501 ja je nikad više neću kupiti i kraj priče.Ja ne jurim za dionicom,ja je čekam.Svatko ima svoj način a ja svoj.Radim s omjerom 70/30 i ne žalim se.[smiley]LKPC meni služi za surfanje,dionica s tako visokim pokazateljima ne uklapa se u moj portfelj.Svejedno mi je dal je vama ostalima dobra ili loša,meni je skupa i rizična i koristim je samo za dizanje adrenalina.[smiley]

optimum99: ” sampras: ” Tuče jeff po asku ” A golub ga savjetuje kad izaći…… ” He..he….ljudi,nikad se dionica ne kupuje zato je je upravo narasla nego baš obratno.Sad bi ja prodao da je imam.A imat ću je uskoro,ćekam vas na bidu -50komx3501kn.[proud]

Eh da je to tako jednostavno, svi bi mi bili milijarderi. Ti si stvarno shvatio doslovno onu “kad svi kupuju, prodaj te kad svi prodaju, kupuj”…..? Puno više tu faktora ima kolega golub.

Nemoj me krivo shvatit, i ja sam špekulant. Od početka godine u + 18 %. Redom sam izlazio i ulazio na tkzv. stanice što sampras piše. Moram priznat da sam na lkpc najviše zaradio. Tu su još i ATPL, JDPL te nesretni viro zbog kojeg nisam u + još 20%……

Ali je jako bitno naglasit da trenutačno tj. sljedeći tjedan lkpc može još dosta up…. Moj target je preko 4500…Možda preko 5000…. Ovisi o optimizmu na cjelom tržištu.

Luka ploče sad ima jako podcijenjenu vrijednost. Trenutačna neto dobit nam donosi fer vrijednosti iznad 5000 jer je sa istim E/P (oko 40) – prihvatljiv E/P u vrijeme stabilnog tržišta za luke – debelo iznad mog targeta.

Nadalje, dugoročni target je od 8000 kn do 10000 kn.
Uzmimo da je kraj 2012.g. prihvatljiv rok za dugoročne investitore. Vrlo jednostavno, promet rasutih te ostalih tekućih tereta će se i više nego udvostručit, tako planira uprava. Preciznije, doseći će se 11 mil. tona. Novim terminalima za kontejnjere, koji su najprofitabilniji lučki posao, limiti luke ploče su dosta podignuti. Tako se mogu usuditi prognozirati prihode lkpc, 2012. g., na 400 mil. kn…. Uz sadašnju stopu profitabilnosti imamo neto dobit blizu 100 mil. kn. (treba uračunati novu tehnologiju, čime bi se sadašnja profitabilnost još pospješila…))))

E/P bi bio nešto niži, jer se tada nemože plaćati velika premija zbog faze zrelosti, oko 20.

EPS je oko 450 kn.

Zaključak – 450 x 20 = 9.000,00 kn =-(dugoročni target)

Tako da su ona naklapanja o precijenjenosti ili ti ga fer vrijednosti lkpc na 3500 kn, posve neutemeljena.
Zbog moderatora, kojeg molim da mi objavi ovu moju malu šturu analizu, moram naglasiti da je ovo moja osobna prognoza te da je tu zbog toga da me netko ispravi ili možda još nešto nadoda.

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

@sampras
Da bi ja dionicu držao u portfelju na duži rok mora u trenutku kad je kupujem imati bv 0,6 do 1,6 a pe najviše 20.Sve ostalo je roba u tranzitu koju kupujem da bi prodao čim cijena skoči 6-7% tako da mi ostane sigurnih 5% kad sve zbrojim i oduzmem.Ako nikad više LKPC ne padne na 3501 ja je nikad više neću kupiti i kraj priče.Ja ne jurim za dionicom,ja je čekam.Svatko ima svoj način a ja svoj.Radim s omjerom 70/30 i ne žalim se.[smiley]LKPC meni služi za surfanje,dionica s tako visokim pokazateljima ne uklapa se u moj portfelj.Svejedno mi je dal je vama ostalima dobra ili loša,meni je skupa i rizična i koristim je samo za dizanje adrenalina.[smiley]

[lol] [lol] [lol]

Sve one sa Bv 0,6 i E/P do 20 su sumljive i nešto s njima nije u redu. Jer ih ti nebi uspio tako jeftino kupiti. Ja ih nevidim na ZSE, perspektivnih naravno.

BTW. E/P od 21, koliki je trenutačno kod lkpc, za luke uopće nije skupo. Pogotovo za LUKU PLOČE kolega, jer je perspektivna da boli glava.

Tako da vam sve mogu tolerirat al to da je lkpc preskupa nemogu, jer nije istina.[bye]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

@ golubv

a jesi drugar našo pokazatelj za bavit se investiranjem! [rolleyes]

mislio sam na ono s bv!

@ golubv a jesi drugar našo pokazatelj za bavit se investiranjem! [rolleyes]

Ja se drugar ne bavim invastiranje profesionalno,profesija mi je izgradnja stanova za tržište.Burza je za mene igra a ulažem samo višak novca kojeg trenutno ne trebam.Obzirom da sav svoj novac povremeno trebam i povlači s burze najvažnije mi je da sačuvam ono što imam pa tek onda da zaradim.Zato sam odabrao navedene kriterije kako bi eventualno uložio u v.p.
Na LKPC je bilo par dobrih valova i ja sam to iskoristio.A sad dal ide u dokapitalizaciju ili likvidaciju,koga briga.

wunderkind: ” @ golubv a jesi drugar našo pokazatelj za bavit se investiranjem! [rolleyes] ” Ja se drugar ne bavim invastiranje profesionalno,profesija mi je izgradnja stanova za tržište.Burza je za mene igra a ulažem samo višak novca kojeg trenutno ne trebam.Obzirom da sav svoj novac povremeno trebam i povlači s burze najvažnije mi je da sačuvam ono što imam pa tek onda da zaradim.Zato sam odabrao navedene kriterije kako bi eventualno uložio u v.p. Na LKPC je bilo par dobrih valova i ja sam to iskoristio.A sad dal ide u dokapitalizaciju ili likvidaciju,koga briga.

Ulažeš novac koji ti ne treba, ali ga povlačiš jer ga povremeno trebaš…čuješ ti sebe[lol]

New Report

Close