Po prosječnoj cjeni možeš izračunavati statistiku, a zadnja cijena je ona koja je mjerodavna…ali ti kao iskusni investitor to znaš, ili možda ne?
sampras:
”
”
Po prosječnoj cjeni možeš izračunavati statistiku, a zadnja cijena je ona koja je mjerodavna…ali ti kao iskusni investitor to znaš, ili možda ne?
Zadnja cijena služi da se naivni navuku da sutru ujutro daju svoje dionice što je moguće jeftinije, a prosječna cijena je ta koja se gleda kod neke dionice.
Prije već si počeo pisati na forumu ipak si trebao nešto pročitati a da nije Arena ili nešto slično.
“Po prosječnoj cjeni možeš izračunavati statistiku, a zadnja cijena je ona koja je mjerodavna…ali ti kao iskusni investitor to znaš, ili možda ne?
Koliko se da vidjeti, kolega jeff, Vama je mjerodavan crobex!
“Nekome je bilo jako smiješno jučer kada sam čestitao kolegi golubu na transakciji a i prije neki dan kada je postavio moj post sa komentara trgovanja gdje sam napisao da od od utorka (danas) idemo na 3400-3500(crobex)
Ja pak kupujem kad u svom horoskopu pod poslovni uspjeh pročitam minimalno – mogli bi imati uspješan tjedan, a prodam kad piše – suzdržite se od svih poslova! [lol]
da vidim koja to firma-poduzece ima ovoliki rast u tek prvom kvartalu a duga je godina http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=43377
Nama samo da je nekim čarobnim štapićem skinuti državu na onih famoznih 20% vlasničkog udjela u Luci Ploče i pretvorili bi začas luku i cijeli grad u pravu Silicijsku Dolinu.
Kolegi koji je komentirao odnos države kao najboljeg gospodara poručujem da bi klinac koji upravo završava osnovnu školu donio kvalitetnije odluke od njih.
Nažalost, na više primjera se pokazalo da je većinski državni udjel dobra pretpostavka za razne probleme oko neke firme/dionice i poučeni time ozbiljni investitori se klone takvih dionica k’o vrag od tamjana.
Jedini izuzetak je situacija kad investitori imaju povlaštene info ili svog igrača u vrhu vlasti koji donosi odluke u njihovom interesu.
Ovo je vrlo bitna okolnost u cijeloj priči, jer kad se konačno dogodi smanjenje na 20% vlasničkoj udjela, država neće imati apsolutno nikakve mogućnosti da stopira na skupštini nešto što jamči daljni razvoj luke.
Kad se to dogodi krenut će kontinuirano pravi stampedo na kupnju, a tada onako iz gušta pogledajte post od 29.04.2008. i slatko se nasmiješite.. [cool]
Nama samo da je nekim čarobnim štapićem skinuti državu na onih famoznih 20% vlasničkog udjela u Luci Ploče i pretvorili bi začas luku i cijeli grad u pravu Silicijsku Dolinu. Kolegi koji je komentirao odnos države kao najboljeg gospodara poručujem da bi klinac koji upravo završava osnovnu školu donio kvalitetnije odluke od njih. Nažalost, na više primjera se pokazalo da je većinski državni udjel dobra pretpostavka za razne probleme oko neke firme/dionice i poučeni time ozbiljni investitori se klone takvih dionica k’o vrag od tamjana. Jedini izuzetak je situacija kad investitori imaju povlaštene info ili svog igrača u vrhu vlasti koji donosi odluke u njihovom interesu. Ovo je vrlo bitna okolnost u cijeloj priči, jer kad se konačno dogodi smanjenje na 20% vlasničkoj udjela, država neće imati apsolutno nikakve mogućnosti da stopira na skupštini nešto što jamči daljni razvoj luke. Kad se to dogodi krenut će kontinuirano pravi stampedo na kupnju, a tada onako iz gušta pogledajte post od 29.04.2008. i slatko se nasmiješite.. [cool]
[proud]
http://www.poslovni.hr/78210.aspx
zanimljiv članak, ima i osvrt na negativno kretanje dionica LP unatoč dobrim poslovnim rezultatima. I onaj moj gaf od danas…kad sam rekao da su fondovi krenuli. Kako kaže gospon Petrov to se zove “Očito je netko, možda “veliki”, odlučio kapitalizirati dobit zbog oštrog 18-postotnog uzleta cijena najlikvidnijih dionica koji je trajao dva tjedna.”. Eto, da i ja nešto naučim.
necemo puno cekat da drzava smanji svoj udijo jer to diktira EU i SVJETSKA BANKA i zato na ovoj dionici mirno spavam nezanima me sto je 3700 ili 3500 mene zanima 2009 ili 2010 godina a dotle mirno i slatko spavam
[proud]
Na žalost čini mi se da imaju rok od 3 godine
jomiii: ” necemo puno cekat da drzava smanji svoj udijo jer to diktira EU i SVJETSKA BANKA i zato na ovoj dionici mirno spavam nezanima me sto je 3700 ili 3500 mene zanima 2009 ili 2010 godina a dotle mirno i slatko spavam [proud] ” Na žalost čini mi se da imaju rok od 3 godine
[shocked][shocked][shocked] ali prije svega toga doce šećer i to ubrzo
za onoga tko nije vidio… .http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=43377
[thumbsup][thumbsup][cool][thumbsup]
za onoga tko nije vidio… .http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=43377
[thumbsup][thumbsup][cool][thumbsup]
hahah koja smo mi banana drzava… izvjesce odlicno a dionica padne >5 %… ajde idemo do 10 %..
Kupnja Cijena
3 3.535,10
3 3.535,02
27 3.535,01
4 3.535,00
5 3.530,00
5 3.520,00
3 3.505,02
5 3.505,00
4 3.504,00
4 3.450,00
Cijena Prodaja