Pozdravljam ! I sam sam dioničar LKPC i redovito pratim ovaj forum. Danas dok sam čitao komentare na business.hr naišao sam na dva jako negativna komentara o LKPC zbog kojih sam se odlučio ulogirati. Nalaze se na kraju 75 od ivo i 78 od jurica Vaš link Molm poznavaoce situacije da mi objasne o čemu oni to govore!
Očito je riječ o dvije struje …ostaje samo pitanje koja će o te dvije prevladati.
Da li će uopće biti dokapa po modelu u kojem sudjeluju samo postojeći dioničari, a uplata novih dionica bi bila po nominali ili će Luka Ploče morati namaknuti..”vlastita sredstva” putem prodaje neke od svojih povezanih tvrtki ??
Moje mišljenje je da se i zato odugovlači sa dodjelom koncesije LP.
Dugoročno će biti sve ok za dioničare, ali tko sigurno računa sa dokapom po 400 kuna igra rulet.
Već je kuglica nekoliko puta pala na broj za samo odabrane.
koja je to firma koja ne može plaćati vodu,dužni su 1,160,000,00 kuna za vodu,a sve su uredno naplatili od brodova–pa onda–di je ta lova?
Mislim da je taj dug za vodnu naknadu !
nije bitno jel za naknadu ili za vodu,firma koja dobro posluje,uredno plaća sve obaveze..tako je i ipkk zaostajao sa plaćanjem obaveza,pa sa 1500 dionica mu pala na 600 kuna….još ako ih izvor tuži,bit će u gadnoj gabuli,on im zatvorio vodu,a oni fino stavili svoj sat,kao nije njihova posla..pa kakva je to firma?tj. koje budale vode tu firmu?sve je kriminal upropastio u ovoj državi,ali ako upropaste ovakav prosperitet kao što je lkpc–pa to će biti drama….pola ljudi koji rukovode lkpc je davno trebalo biti u zatvoru,a to što nisu,e to je već problem sviju nas….kao što je mandić rekao–gadi mi se disati zrak sa tim lopovima i kriminalcima,uglavnom potpuno neukim i primitivnim
jeff:
”
Pozdravljam ! I sam sam dioničar LKPC i redovito pratim ovaj forum. Danas dok sam čitao komentare na business.hr naišao sam na dva jako negativna komentara o LKPC zbog kojih sam se odlučio ulogirati. Nalaze se na kraju 75 od ivo i 78 od jurica Vaš link Molm poznavaoce situacije da mi objasne o čemu oni to govore!
”
Očito je riječ o dvije struje …ostaje samo pitanje koja će o te dvije prevladati.
Da li će uopće biti dokapa po modelu u kojem sudjeluju samo postojeći dioničari, a uplata novih dionica bi bila po nominali ili će Luka Ploče morati namaknuti..”vlastita sredstva” putem prodaje neke od svojih povezanih tvrtki ??
Moje mišljenje je da se i zato odugovlači sa dodjelom koncesije LP.
Dugoročno će biti sve ok za dioničare, ali tko sigurno računa sa dokapom po 400 kuna igra rulet.
Već je kuglica nekoliko puta pala na broj za samo odabrane.
Slažem se sa gogom ,a već sam i umoran od ove sapunice!
Trenutno sam u LP 98% a prošli pon. me je koštao 4 dionice , kada prođe koncesija dobro ču razmisliti kako dalje.
Još će na kraju ispasti da je T.Petrov pozitivac jer je on o ovome pisao prije 3 mj. a mi ga pribili na križ!
nije bitno jel za naknadu ili za vodu,firma koja dobro posluje,uredno plaća sve obaveze..tako je i ipkk zaostajao sa plaćanjem obaveza,pa sa 1500 dionica mu pala na 600 kuna….još ako ih izvor tuži,bit će u gadnoj gabuli,on im zatvorio vodu,a oni fino stavili svoj sat,kao nije njihova posla..pa kakva je to firma?tj. koje budale vode tu firmu?sve je kriminal upropastio u ovoj državi,ali ako upropaste ovakav prosperitet kao što je lkpc–pa to će biti drama….pola ljudi koji rukovode lkpc je davno trebalo biti u zatvoru,a to što nisu,e to je već problem sviju nas….kao što je mandić rekao–gadi mi se disati zrak sa tim lopovima i kriminalcima,uglavnom potpuno neukim i primitivnim
Kolega i moj sugrađaninu problem oko vode je nastao zato što je do sada Luka Ploče plaćala vodu za sve subjekte koji se nalaze u krugu bivše Luke.
Kao što i sam znaš bivša Luka da je tako nazovemo sada je podjeljena na više poduzeće koja nemaju ama baš više ništa sa njom kao što su Pomorski Servis Luka Ploče, tu je desetak stražarskih mjesta, Policija, Carina, Hladnjača Braće Pivac, Lučka Uprava i još par subjekata koji svoju djelatnost obavljaju u krugu bivše Luke.
Luka Ploče je sa Izvorom bila dogovorila u petom mjesecu da će svatko za sebe plaćati vodu i Luka je tada postavila tri vodomjera na kojima se trebalo očitavati stanje vode koju potroši Luka a ostali su također dobili svoje vodomjere i svatko je za sebe trebao plaćati vodu, međutim nitko ovih gore nabrojanih nije podmirivao obaveze i onda je Izvor kada je vidio da od ovih ostalih neće uspjeti ništa naplatiti vratio stari vodomjer koji se nalaza na ulazu u Luku.
Luka Ploče je nastavila plaćati vodu ali u količinama koje su trošili dok su bila postavljena tri vodomjera i kako kažu pravnici u Luci Izvor nema nikakve šanse dobiti taj spor je po zakonu svatko je dužan platiti samo ono što on potroši.
I još nešto to bi bilo isto kao da Izvor postavi vodomjer u tvoj stan u soliteru i da ti plaćaš svu vodu jer eto njima se ne da od stana do stana ići i popisivati stanje a to ti riješi sa ostalim sustanarima.
To je pravo stranje i jedina istina i mislim da bi trebalo informaciju provjeriti prije već se objavi na forumu, ja znam da ovdje ima njih para koji mrze Luku među njima je i moj sugrađanin Alt333 ali ja mislim da bi poštenije bilo zaobići ovu temu već iznositi neistine ili poluistine to nikome ne koristi a šteti nama malima dioničarima.
A što se tiče Izvora u Pločama i sam znaš kakvo je tamo stanje dovoljno je da ti je mjesto rođenja Banja ili da imaš člansku iskaznicu SDP i posao te već čeka, jedino su komunalno poduzeće u Hrvatskoj koje je poslovalo negativno podatak za sebe sam sve govori.
koja je to firma koja ne može plaćati vodu,dužni su 1,160,000,00 kuna za vodu,a sve su uredno naplatili od brodova–pa onda–di je ta lova?
Kolega Pomorski Servis Luka Ploče je taj koji dostavlja vodu brodovima i on bi tu vodu koju je dostavio i trebao platiti.
Pomorski Servis Luka Ploče nema više nikakve veze sa Lukom Ploče pa bar bi ti koji živiš u Pločama to bi trebao znati, taj račun bi trebao platiti Braco Milošević a ne Ivan Pavlović.
Ma znam ja da ti to znaš ali ne voliš Luku pa onda iznosiš poluistine.
Evo da sam znao za ovaj članak ne bi se mučio i ovo gore pisao.
Kao što vidite problem je između Lučke Uprave ( koja nema nikakve veze sa Lukom ) i tvrtke Izvor.
pa šta ste se jamili vode na ovoj dionici i duga te vode to je obicna floskula i to najvise poticu ovi ZELENI jer oni hoce okolis cist ma daj . neki kazu da ova dionica nije likvidna pa kako ce bit likvidna kad ima cc 60.000 komad slobodno natrzistu a od toga bar 30.000 drze jaki igraci koji pomalo dokupljuju imate primjer sa KONZUMOM nije bijo likvidan pa sad kad su mu promjenili nominalu sad se trguje , pa normalno. svi tipuju na brodare slazem se ali brodovi se grade svake godine i bit ce ih ko pljeve jos do malo a LUKA e bogaremi nema da se prave a dosta tih brodova dodje i dolazi i DOLAZICE godinama stoljecima i decenijama u ovu luku a ona to sve ljepo naplati sa osmjehom. A sam vam clanak govori i to se zna da ce luka nabavit opremu iz svojih sredstava a to jedino mogu sa dokapom i dokap ce biti kad ce biti moze u ponedeljak a moze za mjesec a moze za godinu mene to uopce ne zanima jer ovde nama brate konkurencije i nema namjestanja brodova da uplove niti ih ko zove ONI SAMI DODJU . a sami znate da vlada mora smanjit svoj udio na 20% a morece to i privatizirati ako zele u EU a žele. to sto je ona padala na razine od 2500 to je jer je sve padalo pa igh je pao sa 16000 na 7000 pa sta mu bi i sve druge dion znate i sami . NA VAMA JE DA ODLUCITE gje cete svoj novac ulozit . ja sam odlucijo .
e,baš ja ne volim lkpc,a ako itko iznosi neistine nek se sam pronađe u ovoj priči..rekao sam ti 100 puta,ja mrzim što se u ovoj državi sve radi preko kriminala,a i ti to dobro znaš..također dobro znaš tko je zaposlen u carini,policiji,pa i u luci…dovode se hercegovci,kao što si sam,a naša omladina zjapi po ulicama,pije pivu od 3 kune i puši lišće..ja samo želim upoznati ulagače lkpc sa stvarnošću,mada ne poričem da je pred lukom dobra budućnost,pomorski servis ili bilo šta..svi ti ljudi direktno utječu na lkpc….ja i dalje govorim–uklonimo kriminal i sve će biti u redu.–kriminal i korupcija su rak rana društva,da nije bilo nje,ne bi bilo ni ovog sranja..mogli smo biti ko švicarska…netko manipulira sa cijenom dionice,i upozoravam male ulagače na oprez kod ove dionice,tj. to ne znači da dionica neće rasti,.ali to pitajte manipulatore–jer jedino oni to znaju….kad sam objevio na busines hr-u da imam dionice ipkk,tisk,i lkpc–5 minuta nakon toga,netko je sve 3 dionice potopio bezrazložno,tj manipulantski..i onda se ja pitam.–pa šta ja radim oje…
Što se tiče T.Petrova..i meni se kao i kolegi Barbosi sve više čini da je čovjek i više nego opravdano pisao tekstove koji su se nama činili i više nego tendeciozni i bili smo ga olako osudili da je bio previše pristran i da uoči izbora piše kontra HDZ-a a u korist SDP-a. (netočno…što mislite za koga je glasao na izborima???)
Čovjek je jednostavno pisao u korist transparentnosti tržišta kapitala (pa i nas samih).
Posebno je naglasiti i članak “Zbog čega se HDZ poigrava sa cijenom dionice Luke Ploče?”
Mene u cijeloj priči najviše smeta ta legalizirana tajanstvenost investitora koja se krije iza skrbničkih računa??
Osim u Luci Ploče, prisutna je ..vjerojatno ciljano i u tvrtkama poput Adrisa, Ine, HT-a, Petrokemije.
Kada bi se to otkrilo nestale bi neke nedoumice i razotkrile bi se eventualne interesne grupe ili osobe (posebno ako su dio ili povezane sa političkim establishmentom) koje se kriju iza skrbničkih računa.
Nažalost, to se tretira kao bankarska tajna, a jedino se mora otkriti ako to zatraži Hanfa.
Da li Hanfa to ikada tražila???
Da
petrov je potpuno objektivan novinar,a krvnik za lkpc vam se nalazi ,iliti ga skriva iza pbz skrbničkog računa,eto,kako ja znam kad će dionica pasti ili porasti,samo pratite skrbnički pbz,..akjo on proda–prodajite i vi..ako on kupuje–kupujte i vi..i ne slušajte svakoga,možda je juda među vama…
Da ne bi bilo zabune..ovo Da na kraju zadnjeg mog posta nije konstatacija nego samo početak još jednog nedovršenog pitanja..a to je Da li je business hr. više puta upozorio Hanfu na dionicu Luke Ploče??
što su napisali u tekstu …Hanfa je mudro prešutjela odgovore na postavljena pitanja. Moguće u skladu s narodnom mudrosti da pametan šuti puštajući druge da misle da je možda mutav, jer kad bi progovorio, mogao bi otkloniti svaku sumnju.