Kairos lupeta. 1000kn kaze i ode ca. Evo kad se vrati, neka mi podastre par argumenata zasto bi cijena isla toliko dole. Hvala.
kairos10: ” samo da vas informiram kako pojedinci bliski LKPC , očekuju dokap. ali i cijenu LKPC poslije iste na razinama od 1 K ” Na našoj burzi je sve moguće , ali mislim da tvoji pojedinci jako pretjeruju! Koje je tvoje mišljenje o toj cijeni od 1k?
Kolega Barbosa, vi to ozbiljno? Kakva cijena od 1.000 kn? O čemu kairos10 trkelja….?
Na burzi nije moguće sve, barem ne dugoročno!!! Stoga nemojte molim vas lupetat.
99% luka ploče doseže promet od 10 mil. tona …. Što donosi u računu dobiti i gubitka neto dobit od 40 mil.
Znači Eps = 180 kn. x E/P 20 = 3.600,00 kn……
Poslije dokapitalizacije dolazi priča o privatizaciji. A tada raspravljat o cijeni je suvišno………[yawn]
golubv: ” Ne kužim.[shocked]U čemu je štos?[shocked] Ništa novo ovaj članak ne donosi.Osim problema. ” Slažem se! Sličan članak je izašao prošlog petka u Pločanskom vjesniku:ZA I PROTIV GRADNJE TERMINALA ZA SKLADIšTENJE I PRETOVAR TEKUćIH TERETA U LUCI PLOčE – REFERENDUM O TERMINALU? Vaš link Uglavnom komplicira se situacija oko izgradnje. Napominjem da ti terminali nemaju veze sa terminalima za rasuti teret za koje LP očekuje koncesiju! Iskreno… zbog mahnitog iskrcavanja od početka tjedna savjetovao bih oprez sa kalkulacijama oko buduće cijene jer ovaj današnji rast je bio isprovociran samo zbog jednog nestrpljivog naloga od 50 kom koji se cijeli dan šetao dok na kraju nije poklopio prodaju ! U svakom slućaju oporavak je bio expresan [smiley]
Pa šta ti taj nalog ništa ne govori…..???
[rolleyes]
Pa šta ti taj nalog ništa ne govori…..???
[rolleyes]
Ne, baš ništa!
Kada će biti više ovakvih naloga, onda će to biti nešto!
Baš sam si razmišljao prije neki dan…da me stisne neka sila, morao bi izlaziti par dana jer kada bi odjednom poklopio prodaju , otišli bi u minus bar 20%
Pogledaj prvih 10 :
Na prodaji trenutno ima 66kom do 3601 a na kupnji 63 do 3121, pa nije čudno da jedan nalog od 50 kom dovede dionicu u +,- blokadu!
Nemoj me krivo shvatiti ali sam još uvijek iznerviran bezrazložnim padom u samo 3 dana od 3500 do 2500 i zato sam napisao da je na našoj burzi sve moguče… daj zamisli da je neko u utorak nakon blokade poklopio prodaju sa još 50 kom , pa srušio bi nas na 2k!
kairos10: ” samo da vas informiram kako pojedinci bliski LKPC , očekuju dokap. ali i cijenu LKPC poslije iste na razinama od 1 K ” Na našoj burzi je sve moguće , ali mislim da tvoji pojedinci jako pretjeruju! Koje je tvoje mišljenje o toj cijeni od 1k?
vidim da me pojedinci ovdje shvaćaju da želim LKPC na niskim razinama, ali to nije točno , jer kao što sam pisao neki dan razine od 2700 kn su bile odlične za ulaz u LKPC .
Sad, gledajući tu cijenu i moguću dokapitalizaciju, razine od 1K pa sve do 2K su očigledne.
Kolega Barbosa,
Neznam koliko dugo trguješ vrijednosnicama ali špekulanti s iskustvom su uvjereni da prodaja uvjek diktira tempo, pogotovo kad je riječ o dionici srednje likvidnosti kao što je lkpc!!! Naime, ako pogledaš trgovanje s lkpc unatrag 2-3 god. onda ćeš vidjet da njena cijena varira 15 – ak % gore dolje, jer veliki igrači poput ZB investa nemaju potrebu je branit svako malo kao npr. ledo i ostale todine perjanice ili kako PBZ invest brani cijenu atpl, ernt, igh itd……
Jednostavno rečeno, par frajera uvjek prvi saznaju info, koji dolazi na kapaljku, te reagiraju nestrpljivim lupanjem po asku dok drugi mogu samo gledat te se priključit shopingu kad vijest iziđe na business.hr. Ja sam uvjeren da je ovo jučer baš to.
No ono u što sam siguran je to da ti nikad nećeš imat problema sa prodajom lkpc. Naravno likvidnost nije na razini gore navedenih dionica ali to si trebao znat kad si kupovao lkpc. Kad nema novih vijesti lkpc je manje likvidna dionica, te svatko tko poželi iziđi, mora sačekat povoljniju vijest, tipa dokpitalizacije ili ulaska novog fonda u top 10.
Znači, vrlo jednostavno, takva dionica i gotovo, ništa tu čudno nema….[wink]
“kairos10”
Cijena će otići, prije vijesti o dokapitalizaciji, dan – dva iznad 3500….. U to budi siguran[thumbsup]
Poslije toga, ode ona opet iznad 5000…… (tako se tržište uvjek postavlja) I nemoj me pitati jel to napuhano ili ne, tako je……..
Eto i vani se kriza očito smiruje, za sljedeći tjedan su dobre prognoze, a LKPC vrlo brzo gledamo na 4k
Pozdravljam !
I sam sam dioničar LKPC i redovito pratim ovaj forum.
Danas dok sam čitao komentare na business.hr naišao sam na dva jako negativna komentara o LKPC zbog kojih sam se odlučio ulogirati.
Nalaze se na kraju 75 od ivo i 78 od jurica
Vaš link
Molm poznavaoce situacije da mi objasne o čemu oni to govore!
Ne čude negativni komentari bit će ih i više. Dečki su prodali Lučicu u strahu ili zbog margina i sad se više ne stignu vratiti u dionicu. Sami su si krivi. Upotrijebite mozak i ne nasjedajte na priče koje su “dobri” poznavatelji čuli po zagrebačkim konobama. Smiješno.
nemogu trenutno nista odgovorno tvrdit ali primjecujem neke na forumu sto nemaju ovu dionicu pa sire negativne signale raumijem zele da udju ali mora vam nesto bit jasno zaba i jos koji iz top 10 se trpaju od 2 mjeseca znaci od kada su oborili dokap ali neko je od tada ljepe sume skupijo i jos morate znat da ovi dionica nema puno u slobodnoj trgovini cc 60.000 komada sacekajte iducu sedmicu pa ce vam neke stvari bit puno jasnije [thumbsup]