…gledam ja ovo kako se skida na LKPC…..malo mi bilo čudno da samo od sebe krenulo….kad ono sabor, naravno, opet politika diže i spušta ovu dionicu….e gdje sam se ja uvalio….[undecid]
zvonee: ” Izglasavanje zakona za davanje jamstva luci za podizanje kredita i za ulaganje države u luku od stotinjak miljuna eura koliko mogu razumit jer sam se kasno uključio. ” Jet to znači da nema dokapa ([color=blue]kad joj nude dizanje kredita i ulaganje države[/color]) ili je krenulo u našu korist?????
Koliko sam shvatio država daje jamstvo za kredit od 11 mil.eura a ostatak od nekih 90 mil. bi drzava uložila u terminale kroz lučku upavu koja bi dala u koncesiju jedan terminal na 30 god a drugi na 45god .Koncesija je u fazi izrade i trebala bi se potpisat kroz nekih 3-4 mjeseca.Državni tajnik je naglasio da kad se potpiše koncesija i kad luka počme plaćat koncesiju i bude mogla iz poslovanja podmirivat sve svoje obaveze onda se ide u privatizaciju samo nije rekao po kojem modelu.
Po meni ova rasprava i zakon bi trebao dati luci veliki uzlet u smislu cijene dionice.[thumbsup][proud]
Kupnja Cijena
8 3.701,00
6 3.700,00
8 3.697,00
7 3.610,00
30 3.607,00
Cijena Prodaja
3.750,00 2
3.780,00 7
3.800,00 21
3.846,00 5
3.870,00 6
Ovo mi miriše na blokadu ali u plusu[lol]
Prorijeđeno do 3.800 kuna
Kupnja – LKPC-R-A
5 3.705,00
5 3.702,00
8 3.701,00
6 3.700,00
8 3.697,00
Prodaja – LKPC-R-A
10 3.720,00
2 3.750,00
7 3.780,00
21 3.800,00
5 3.846,00
Koliko sam shvatio država daje jamstvo za kredit od 11 mil.eura a ostatak od nekih 90 mil. bi drzava uložila u terminale kroz lučku upavu koja bi dala u koncesiju jedan terminal na 30 god a drugi na 45god .Koncesija je u fazi izrade i trebala bi se potpisat kroz nekih 3-4 mjeseca.Državni tajnik je naglasio da kad se potpiše koncesija i kad luka počme plaćat koncesiju i bude mogla iz poslovanja podmirivat sve svoje obaveze onda se ide u privatizaciju samo nije rekao po kojem modelu.
ne kužim, da li se raspravlja o jamstvima i kreditiranju lučke uprave ili o Luci Ploče d.d.
Cijena je u jednom danu ne tako davno pala za 2000 kuna.
Da se podsjetimo.. (vidi graf)
22. 01. 2008. je bila 5780 kuna. (662 kom)
23. 01. 2008. je bila 3800 kuna. (1634 kom)
A sad da vidimo koliko joj vremena treba da se vrati samo na pola razine na kojoj je bila.
Vjerujem ne puno.
Zadnja 3800,00.
Porast 7,53%
Pala je zbog toga što je prošao dan za sudjelovanje u dokapitalizaciji zar ne?
Kasnije je ista odgođena pa je pad bio neminovan.
zvonee: ” Koliko sam shvatio država daje jamstvo za kredit od 11 mil.eura a ostatak od nekih 90 mil. bi drzava uložila u terminale kroz lučku upavu koja bi dala u koncesiju jedan terminal na 30 god a drugi na 45god .Koncesija je u fazi izrade i trebala bi se potpisat kroz nekih 3-4 mjeseca.Državni tajnik je naglasio da kad se potpiše koncesija i kad luka počme plaćat koncesiju i bude mogla iz poslovanja podmirivat sve svoje obaveze onda se ide u privatizaciju samo nije rekao po kojem modelu. ”
ne kužim, da li se raspravlja o jamstvima i kreditiranju lučke uprave ili o Luci Ploče d.d.
Ma sve je OK za Luku Ploče d.d. i njene ulagače.
Naime, raspravljalo se o donošenju zakona, tj. davanju jamstva su za terminale, objekte i opremu Lučke uprave, a to je povezano s davanjem koncesije našem d.d. na dulji rok. Naravno da se opet (kao i prije izbora) javila Ž.A. kojoj “nije jasno kako država može nešto profitabilno privatizirati” (smanjiti svoj udjel na 20%). pokušala je dovesti u pitanje “transparentnost (?) pa čak i davanje u koncesiju ili najam objekata nekom privatnom poduzeću”.
Odgovorio joj je državni tajnik Bačić ističući da se sve to već odlučilo u Saboru u ožujku prošle godine donošenjem nama poznatog zakona o ITT projektu sa Svjetskom bankom. Posebno je naglasio model upravljanja prema kojem država ni u Luci Rijeka d.d. niti u bilo kojom drugom (lučkom) d.d. neće imati više od 20% vlasništva i najavio daljnja ulaganja.
Kada je u pitanju rizik ulaganja, istina je da je on spomenuo rizik i moguću nestabilnost regije, ali to sam shvatio kao (1) odgovor nama poznatoj zastupnici SDP-a da su ulaganja uvijek rizična te da je to razlog zašto netko može i treba ostvariti profit kroz koncesijske poslove te (2) zašto to nisu i ne mogu biti poslovi države.
I po meni ova rasprava u Saboru i donošenje zakona bi trebali dati LKPC veliki uzlet, posebice kada je u pitanju cijena dionice jer sada neće biti administrativnih prepreka i nejasnoća. [thumbsup]
Jel’ nastavak u 15:00?