kolega Tramvajac
nemojte biti tako pesimistični..ne vjerujem da će u dokapitalizaciji sudjelovati samo zaposleni jer je to protivno načelu pravičnosti.
No, moglo bi se vjerojatno dogoditi nešto po primcipu kojeg je u postu iznio kolega lavgar..o tome se govorilo u predizborno vrijeme od strane HDZ-a..država ustupa jedan dio radnicima i tako smanjuje svoj udio prema predviđenih 20%..
lavgar: ” Tramvajac: ” ” Ovo meni nešto smrdi! Izgleda da će dokapitalizirati moći samo zaposleni!? Mi ćemo biti izigrani![cry] ” A meni ovo miriše!! Ako idu muljat na način da naknadno isprave “nepravdu” i dozvole upis radnicima to iznosi 1000 x 7000€ (14000dm)=7.000.000m.€,cca.50.000.000mil.kuna.Znači ostaje nam najmanje 1:1,4[proud].Drugim riječima,država prepušta svoj dio radnicima,ali zadržava 20% tako da skupa s radnicima i dalje ostaje večinski vlasnik.Neda mi se sad točno na postotke ali u grubo to bi bilo to.[proud][rolleyes] ” Daj molim te nemoj takve gluposti stavljat, jer zbog takvih špekulacija koja nemaju osnova ni u čemu dosta ljudi gubi novac na burzi.
Daj se strpi malo pa onda okarakteriziraj nešto kao glupo ili pametno ili još bolje,daj kaži ti nešto pametno.Po meni to je mogući scenarij a da si malo proučio materiju znao bi da se sve vrti oko toga kako postiči da se Luku privatizira a opet da ostane pod kontrolom.
[cool]
Nekako me ovo podsjeća na situaciju koja se je zbila na DDJH. Nadam se da se neće tako odigrati…
Vidim da se spominje model dokapitalizacije u kojem bi sudjelovali samo radnici (o drugih forumaša). Zanima me koliko je ovo pravno izvedivo tj. u ovom slučaju bi veliki broj dioničara bio izigran? Dali je to pravno uopće moguće u našoj državi???
Luka ima 1000 zaposlenih, ali što je sa bivšim zaposlenicima i oni su upisali samo 6000 DEM
Vidjet ćemo,ako se i njima dozvoli upis a vjerojatno hoće-bilo bi fer,ne mjenja bitno na stvari.Ispalo bi otprilike kao kad bi po bivšem scenariju i država sudjelovala u dokapu.Molim kolege koji se ne slažu da izbace svoje mišljenje o budućem razvoju događaja.
Nekako me ovo podsjeća na situaciju koja se je zbila na DDJH. Nadam se da se neće tako odigrati…
Vidim da se spominje model dokapitalizacije u kojem bi sudjelovali samo radnici (o drugih forumaša). Zanima me koliko je ovo pravno izvedivo tj. u ovom slučaju bi veliki broj dioničara bio izigran? Dali je to pravno uopće moguće u našoj državi???
Ma kod nas je sve izvodivo!
nakon današnjeg sastanka s menadžmentom, zaposleničkim vijećem i predstavnicima sindikata koji djeluju u Luci Ploče
U ovom dogovoru sigurno nisu puno mislili na ostale dioničare!
Ja još uvijek tvrdim da treba vršiti pritisak na Vladu i od strane ostalih dioničara, jer kad Hanfa nešto odobri onda se kasno žaliti! [cry]
Kolege, prvo i osnovno, ne mogu se dioice prodavati kako se nekome svidi i ispunjavati nečije želje.
Za prodaju mora biti neke zakonske osnove.
Dakle, temeljni kapital LKPC je 80mil. kn , ne znam koliki je bio u vrijeme prodaje dionica radnicima, ali radnicima i svima bivšim zaposlenicima bilo je moguče prodati 20%, ostalo si izračunajte sami.
I kad bi se prodalo samo radnicima (što uopće mije moguće) ne razumijem kako bi država sadržala kontrolu.
Vjerojatno dok radnici nebi sve to prodali na burzi kako su i inače učinili do sada. Do sve bi trajalo 1-2 mjeseca.
opet se bulazne gluposti, pričekjmo neku konkretnu informaciju pa ćemo onda raspravljat, za sad znamo da će dokapa biti i to je odlično
“Polančec ističe da su dogovorene dvije stvari, a prva je ubrzanje procesa dodjele koncesija za Luku Ploče kao preduvjetu za eventualnu buduću dokapitalizaciju.”
Puno su rekli, ali ništa konkretnog[sad]
Mislim da ćemo neke važnije podatke saznati tek poslije dodjele koncesije Luki Ploče. Ako bi radnici dobili dionice koje traže u dokapu bilo bi [thumbsup] ali sve ostale kombinacije mi ne slute na dobro što se cijene tiče…
kad ste bili sigurni u uspjeh,ja sam se plašio,sad kad se vi plašite,ja sam siguran u uspjeh…[thumbsup]
kad ste bili sigurni u uspjeh,ja sam se plašio,sad kad se vi plašite,ja sam siguran u uspjeh…[thumbsup]
Pa niste valjda očekivali da političari poput Polančeca i Luke Bebiča naprave još jedan kiks i kažu dokapitalizacija će biti idući tjedan po tom i tom modelu??[rolleyes]Bili su namjerno oprezni s izjavama baš zato jer znaju da mogu prouzročiti stampedo na dionicu Lkpc,ulaz ili izlaz,svejedno.
Slažem se s kolegom alt333,bit će kontra od toga kako krdo očekuje.A ovaj put pušete na hladno jer ste se(smo se)pošteno opekli prošli put.Nemojmo ponavljati grešku,prošli put se pljuvalo po pesimistima a sad po optimistima.[undecid][rolleyes]