LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Istina, ali problem je u tome da ako se ide u izglasavanje nekih odluka gdje većinskom vlasniku treba 2/3 ili 75% glasova da se onda gledaju samo glasovi koji su fizički prisutni na skupštini.
Drugim riječima, to znači da država ako dođe na skupštinu sa svojih 61,2% glasova i ostali dioničari dođu recimo u broju koji daje još 20% glasova da se omjer onda mijenja i da država ustvari u tom trenutku ima 75% glasova, a mali dioničari 25%.
Small Fish je već upozorio na to i mislim da bi svi trebali obratiti pažnju na to.

Na slijedećoj skupštini svi dioničari radnici LKPC će sigurno biti prisutni(osobno ili preko punomoći), a vjerujem da bi se predstavnici skrbničkih iz TOP10 isto trebali pojaviti. U svakom slučaju, ako se bude glasalo o nekoj jako-jako-jako bitnoj odluci bilo bi pametno da se mi isto na neki način dogovorimo i ovlastimo nekog preko punomoći tko će dignut ruku za pozitivnu odluku u naše ime.

Ponesen ovim postom kol. ravovskog ukazao bih na važnost okupljanja u petak 08.02, (rest. Dalmatinac, Bosutska ul. u 19h.)

Također, pozdravljam dolazak kol. GANGE čiji je post unio dozu optimizma na ove stranice [thumbsup]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Pozdrav novom kolegi GANGI dioničaru Luke Ploče na forumu, a vezano za njegov post mogu reći samo da je to ono što bi već sve kolege koji su stari forumaši odavno trebali znati kao poznate činjenice ili su trebali znati kada su se odlučili ulagati u dionice LP.
Drago mi je za one koje je to podsjetilo zašto su ulagali i ako im se zbog toga vratio potrebni optimizam.
Zato veliki + za GANGU.

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

Pozdrav raji
-dioničar sam Luke od studenog .07 – i više ih NEPUŠTAM IZ RUKU
-sjetite se Grahama i Buffeta , svi “građevinari” i “brodari” danas jesu – sutra nisu
a Luka je “neosvojiva kula” za koju nema zamjene
-i mene boli nepravda od 25.01. ali gledam bagere i kamione koji ruju brda oko Luke , gledam kako se nasipaju prilazni putovi i nova obala Luke , svi možemo vidjeti Ugovore o izgradnji novih terminala Luke – i ZNAM da će trenutak doći i to vrlo skoro
– “veliki” imaju vremena i igraju se tuđim novcem (živcima) i ZNAJU da će se mnogi “mali” poljuljati i ispustiti iz ruku svoje dionice Luke koje će oni lagano prikupljati jeftino , a onda za 2-3 mjeseca ( ili 6 – nije bitno) kada se poslože kockice – mnogi će požaliti[wink]

Bear when elephants and donkeys are talking bull.

LKPC je momentalno zarobljenik politike, i jedan od uloga na preogovarackom stolu s EU i FBiH. Dok se to ne rijesi, dionicu je najbolje zaboraviti. Produljenje koncesije je logican prvi korak za sve ostale akcije. I smjena CEO-a koji ne zna kako dise njegov vecinski dionicar.

Krepat ma ne molat.

Bear when elephants and donkeys are talking bull. LKPC je momentalno zarobljenik politike, i jedan od uloga na preogovarackom stolu s EU i FBiH. Dok se to ne rijesi, dionicu je najbolje zaboraviti. Produljenje koncesije je logican prvi korak za sve ostale akcije. I smjena CEO-a koji ne zna kako dise njegov vecinski dionicar.

patrick
CEO-a su namjerno doveli u zabludu (kao i nas uostalom).
Zadnji dan za kupovinu dionica s pravom sudjelovanja u dokapu je bio utorak 22.01.2008, a CEO-a je pozvan u srijedu da bi mu trio-fantastikus priopćio svoju negativnu odluku.
Sad ti razmisli koji je cilj i interes svega toga???
Da li možda CEO-a treba na galge pod svaku cijenu???

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

Bear when elephants and donkeys are talking bull. LKPC je momentalno zarobljenik politike, i jedan od uloga na preogovarackom stolu s EU i FBiH. Dok se to ne rijesi, dionicu je najbolje zaboraviti. Produljenje koncesije je logican prvi korak za sve ostale akcije. I smjena CEO-a koji ne zna kako dise njegov vecinski dionicar.

U potpunosti se slažem s navedenim. Onaj tko kaže da uprava nije znala ili slutila ovakav scenarij je ili neznalica ili totalna naivčina.
Sad hvalospjevi nemaju koristi scenarij je vidljiv, pitanje samo gdje će se zaustaviti. Htio bih reći da je s ovim napravljena nemjerljiva šteta dionici luke ploče zbog izgubljenog povjerenja ulagača. U luci se očito ne zna što radi ljevica, a što desnica, meni izgleda poprilično kaotično. Pa dajte ljudi, zar je moguće da uprava objavi na ZSE i NN poziv na izvanrednu skupštinu s onim dnevnim redom, a da nije bila svjesna da će to podići za duplo cijenu dionice, a također da ako se to ne izglasa da će mnogi ostati bez gaća. Prestavnici države kao većinskog vlasnika su u upravnom odboru, pa zar nisu znali ranije za taj prijedlog? Nisu li ga možda i skupa donijeli? Ovo postaje potpuno neozbiljno. Svaka čast kapetanu, ali kao predsjednik uprave nije smio dozvoliti ovako nešto za to se leti s položaja, u americi bi letila cijela uprava na glavu

Ajmo ovako:

Drzava nema solde. To je cinjenica vjerojatno svima poznata.

Vezano uz LKPC ona ce:

a. Sloziti se sa dokapitalizacijom i prepostiti svoj udio (de facto) ostalim dionicarima
b. Sudjelovati u dokapitalizaciji s novcima koje ne moze naci
c. Prodati svoj udio strateskom partneru
d. Koristiti LKPC za pregovere s EU i FBiH (most Peljesac, Rusi itd) , a onda uvaliti svoj dio strateskom partneru

Krepat ma ne molat.

Pozdrav raji a posebno Patricku
E vidiš dobro si reko da je Luka jedan od uloga na stolu a na stol se ne stavlja šuplja tikva već nešto što “piza”
a ni pregovori neće trajat “vekovima” jer pajdo moj potpisani su i neki ugovori sa zadatim rokovima a i neko ulupava velike pare u auto-putove , pruge i terminale a to sigurno nije “sitna raja” s kojom će se naši politički jebivjetri moć baš tako zaj……na duži rok.
Inače sam malo proučio sve tvoje komentare na forumu do sada i moj je zaključak da si ili nesretan ili dobro isfrustriran ili si pak toliki genijalac (možda vidovnjak?) da si ispred sviju za 5-6 kopalja
No bit ću zahvalan za svaku korisnu informaciju,inače i tvoji komentari su samo (da malo okrenem onu tvoju )
“Bull when elephants and donkeys talking bear”

Pozdrav raji (i opet ) Patricku
E sad mi reci pajdo koje od onih tvojih a,b,c,d je “buuuu” za nas dioničare
i zašto bi država jedva čekala da nekom “uvali” svoj dio
– a što se tiče kap.ivana Pavlovića ( i cijele njegove obitelji ) – samo možeš skinuti kapu i duboko se nakloniti –
da je više nakih ljudi nebismo mi ni trebali raspravljati o ovakvim glupostima

patrick: ” Bear when elephants and donkeys are talking bull. LKPC je momentalno zarobljenik politike, i jedan od uloga na preogovarackom stolu s EU i FBiH. Dok se to ne rijesi, dionicu je najbolje zaboraviti. Produljenje koncesije je logican prvi korak za sve ostale akcije. I smjena CEO-a koji ne zna kako dise njegov vecinski dionicar. ” U potpunosti se slažem s navedenim. Onaj tko kaže da uprava nije znala ili slutila ovakav scenarij je ili neznalica ili totalna naivčina. Sad hvalospjevi nemaju koristi scenarij je vidljiv, pitanje samo gdje će se zaustaviti. Htio bih reći da je s ovim napravljena nemjerljiva šteta dionici luke ploče zbog izgubljenog povjerenja ulagača. U luci se očito ne zna što radi ljevica, a što desnica, meni izgleda poprilično kaotično. Pa dajte ljudi, zar je moguće da uprava objavi na ZSE i NN poziv na izvanrednu skupštinu s onim dnevnim redom, a da nije bila svjesna da će to podići za duplo cijenu dionice, a također da ako se to ne izglasa da će mnogi ostati bez gaća. Prestavnici države kao većinskog vlasnika su u upravnom odboru, pa zar nisu znali ranije za taj prijedlog? Nisu li ga možda i skupa donijeli? Ovo postaje potpuno neozbiljno. Svaka čast kapetanu, ali kao predsjednik uprave nije smio dozvoliti ovako nešto za to se leti s položaja, u americi bi letila cijela uprava na glavu

Che…
previše si frustriran svojim vlastitim gubitkom da bi vidio krupniju i jasniju sliku svega vezanog uz LP.
Da li je tebe netko iz uprave LP,nadzornog odbora, većinskog vlasnika..itd nagovarao na kupnju ili prodaju dionice..ili si to sam odlučio??
Svi koji su kupovali dionice morali su biti svjesni rizika i uzeti u obzir sve pozitivno,ali i negativno što bi se moglo dogoditi prilikom izglasavanja odluke o dokapu.
Ponavljam još jednom, a kolega ravovski i kolega HomerS koji su bili prisustni na skupštini ako žele mogu to i potvrditi, vidjeli su iskrenu i ogorčenu reakciju kap.Pavlovića koja teško da bi mogla biti odglumljena.
Cijela Uprava, radnici, mali dioničari dovodeni su u zabludu i nisu mogli niti pretpostaviti da bi većinski vlasnik izigravao ranije dogovoreno i obećano.
Što se dogodilo da je većinski vlasnik promijenio “u tajnosti” i na “zatvorenoj sjednici” svoju odluku vrijeme će pokazati ???

Gogo1, ma nisam ja isfrustriran gubitkom jer nisam ni uložio bog zna koliko, samo me ljuti takav način rada kao prije 30 godina. Samo želim reći da se tako nešto u firmi gdje se jasno zna što se može, treba i smije napraviti nikako ne smije desiti. Za mene je ovo bio neozbiljan potez kao da su neki klinci vlasnici pa kako dr. Ivo reče jednom ne znam bili piškio ili kakio.
Nisam stručnjak za ovo područje ali čini mi se da ni stvari s dobivanjem koncesije nisu odrađene kako treba. Moje je pitanje za vas koji bolje poznajete situaciju dolje, da li se možda ishitreno i prebrzo išlo s odlukom za dokapitalizaciju?
Ja mislim da jeste prvenstveno, netko ko ima časne namjere nije to trebao staviti pred same izbore jer vrlo dobro zna da je politika jako bitan faktor obzirom da je država većinski vlasnik. Što je bio preduvjet za dokap.? Koliko znam, dobivanje koncesije do xy -te godine, međutim koncesija nije još dobivena.
Ako ima stručnijih ljudi na forumu po ovom pitanju neka malo razjasne koji je mehanizam za dokap.
Mislim da pored svega nisu niti svi koraci napravljeni koji su trebali biti. Ukratko sve je napravljeno traljavo i naopako kako vidim.
Pozitivna stvar u svemu je da luka ima izvrsne fundamente, izvrsne poslovne rezultate, ukratko brojke govore za sebe, dovoljno je baciti oko na financijsko izvješće i sve je jasno.
Još je samo potrebno transpoarentnije poslovanje i na konju smo[wink]

Pozdrav raji (i opet ) Patricku
E sad mi reci pajdo koje od onih tvojih a,b,c,d je “buuuu” za nas dioničare
i zašto bi država jedva čekala da nekom “uvali” svoj dio
– a što se tiče kap.ivana Pavlovića ( i cijele njegove obitelji ) – samo možeš skinuti kapu i duboko se nakloniti –
da je više nakih ljudi nebismo mi ni trebali raspravljati o ovakvim glupostima

Nije niti jedan, ali u a i b mogu vjerovati samo odrasli ljudi koji jos vjeruju u Djeda Mraza. BTW, ova dokapitalizacijska epizoda je nanjela nemjerljivu stetu dionici (koja je jedna od mojih strateskih dionica) i bio kap. Pavlovic kriv ili ne, bio je front end ove operacije i trebao bi odstupiti. Mozda je u operacijskom dijelu odlican, ali ova epizoda mu nije trebala.

A ako bas hoces malo insajderskih informacija, barem 3 tvrtke su zainteresiranme za otkup drzavnog udjela, jedna je kupila P&O prije godinu dana. Ajde baci se sad na domacu zadacu i ako zelis objasnjenje za onu americku poslovicu, prouci tko su donkeys & elephants.

Krepat ma ne molat.

New Report

Close