Ivo Damirluka u srijedu odlučili da nema dokapa
U kratkim crticama bitno sa skupstine iako je i ravovski u 11:26 opisao zadnje dogadjaje:
– bilo je prisutno 68% glasova
– Pavlovic zapocinje 2. tocku pripremljenom prezentacijom o stanju u poduzecu i potrebi za novim investicijama
– komentirao je zahtjeve banaka u pogledu pribavljanja novog kapitala, kreditiranja i otplata
– izmedju ostalog imao i analize sto bi znacilo kada bi drzava glasovala za dokap i sudjelovala u njoj te slucaj kada bi se odrekla prava za dokap (premda je taj dio prezentacije na kraju preskocio znajuci za odluku drzave) sto su radili i neki na forumima
– odluka drzave po tocki 2. je iznenadila male dionicare koji su svi glasovali za dokap, radnici su reagirali dosta burno, a predsjednica sindikata je najavila odlazak u Zagreb na daljnje razgovore
– sami zastupnici dvaju fondova za trajanja skupstine nisu davali nikakve komentare
Danas oko 15 i 30 završile su sve moje nervoze oko lkpc,samo jednim telefonskim pozivom brokeru.
Neću reć da nisam možda pogriješio ali sam puno mirniji.
Kolege želim vam svu sreću i puno živaca sa ovom dionicom,nažalost trebat će vam i jednoga i drugoga.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Iz svega na kraju nije jasno što na kraju država misli i namjerava sa Lukom Ploče..
Jedino je sigurno…od 90-tih naovamo nije ulagala ništa u Luku Ploče (za razliku od Luke Rijeke i Zadar), a sada se poigrava sa sudbinama svih zaposlenih.
Ljudi, ja iz solidarnosti s tim ljudima koji su stvarali tu firmu ne prodajem svoje dionice.Više mi nije bitna zarada, bio sam vezan za tu dionicu iz sentimenta, a sada se taj sentiment multiplicirao.
Sindikat zaposlenih tražiti će sastanak u Vladi i obrazloženja (možda i prosvjede ako ih ne prime)..
Obećanja o dokapu su bila od strane države.svi to potvrđuju..i sindikat i nadzorni.
Ne razumijem zasto prodajete dionicu sa gubitkom? Dok ne prodate, niste nista izgubili.
Ja sam kupio samo 5 komada po 6.000 kn (prije 2 tjedna) i danas sam dokupio jos 3 komada po 4.600 kn i sad sam si smanjio ulaz na 5.490 kn.
Ako cijena krene gore, a pozelim, lakse mi je izaci. Ako jos padne, ostat cu dugorocno u dionici jer ima toliko pozitivnih vijesti oko poslovanja da je dionica u odnosu na LKRI jos uvije bolja investicija.
U privitku stavljam dva grafa kretanja cijene dionica LKPC i LKRI. Zaboravite na trenutak dokap i nagle skokove i padove na dionici LKPC i pogledajte gdje su cijene nasih luka sada nakon sto su krenule iz iste tocke.
Rijetko pišem ali moram vam napisat kako jedan mlađi kolega napisa na predhodnim stranicama svi vi koji ste je kupovali prije skupštine ste špekulanti a niko vas nije tukao da ju kupite i krivicu snosite sami jer ovo je tržišno nadmetanje i tu nema milosti. Većinski vlasnici HFP i država su donjeli odluku na koju imaju pravo i to je to.Nemojte mislit da se naslađujem ljudima koji su očekivali dokap i eventualnim dobitcima ali politika je tu odradila svoje: sumnjiva je već bila odgoda skupštine a o izborima da i ne govorim.Ko je znao ko će sa sigurnošću dobit izbore a na pobjedniku je odluka o dokapu pa čak i samom dnevnom redu odnosno načinu dokapa ,znači temeljne predpostavke za uć u investiciju LKPC (kratkoročno) su 90% negativne jer ne znate (mislim prije saznanja rezultate izbora) ko će uopće odlučivati o dokapu i na koji način,da bi ste tek nakon saznanja rezultata mogli napravit bilo kakvu predpostavku o donošenju odluke hoće li biti ili ne dokapa a koja opet nije sigurna što se pokazalo nakon pobjede HDZ-a i odluke da neće biti dokapa.
Duboko sam ubjeđen da će država morat se rješit svoga udjela tj. da će biti privatizacije pa naravno i dikapitalizacija samo je pitanje vrimena i načina, koje će naravno opet odrediti oni i to kad im bude politički odgovaralo…
Što sad učiniti nakon svega, prodati s gubitkom ili ostaviti? Mislim da ću ipak ostaviti pa kako bude, ali ovo mi je pouka jednom za sva vremena NE ULAGATI NIKADA , ALI BAŠ NIKADA VIŠE U NITI JEDNU TVRTKU GDJE DRŽAVA IMA VEĆINSKI UDIO!
Slično sr… će biti i s petrokemijom podijelit će radnicima dionice u bescijenje, kako da raste dionica onda? Ista stvar i đurom i braniteljskim dionicama, sad sr… s lukom stvarno mi je pun kufer državnih firmi
Barbosa:
”
lavgar: ” Prvo,država mora smanjiti svoj udjel na najviše 20%,znaći ništa od 25+1.Drugo,država ne trguje dionicama na burzi.Treče ,neki kažu da smo došli do kraja,mogli bi se gadno iznenaditi u petak[undecid][embarass] ” Na što ciljaš s ovim “mogli bi se gadno iznenaditi u petak[“
”
Evo na što sam ciljao.Prosto neshvatljivo kako ljudi misle da je pohlepa dovoljan razlog da zaradiš na burzi.Upravni odbor sazvao skupštinu,dao prijedlog o dokapitalizaci,večinski vlasnik odbio.Što tu ima čudno i neregularno.
A svi koji su kupovali nakon objave u NN su odnosno smo ŠPEKULANTI IGRAČI a ne investitori kako si volimo tepati.Pa nitko iz Vlade ili iz Luke nije nikoga zvao i rekao,daj molim te kupi ,ovo je prilika.[rolleyes]
Lako je sad pametovat…i zašto nisi odgovorio na moje pitanje prekjučer nego si šutio do sada?
Ja sve svoje info. pozitivne ili negativne stavljam na forum(ako mi ih Vjeko ne skine) pa neka ljudi odluče hoće li ih razmotriti ili ne!
“ŠPEKULANTI IGRAČI” su pogrdan naziv za grupaciju koja radi neke nečasne radnje i večina kolega i ja definitivno ne spadamo pod taj naziv nego INVESTIRAMO svoje novce da bi zaradili(ili izgubili) kao i u svakom drugom privatnom poslu!
Skuliraj se malo, nisi samo ti nervozan i razočaran… i mi smo !
24. o.m. sam napisao:
Ukopao sam se u LKPC i čekam nove pločice. Nit’ prodajem, nit’ kupujem. Dugoročno je moja strategija.
To predlažem i drugima, nemojte podlijegati emocijama.
Kada su u pitanju analize ili prognoze mislim da vrlo skoro možemo očekivati novu odluku o sazivanju izvanredne Skupštine za koju će se opet predložiti isti dnevni red. Samo to, sve ostalo je i dalje LUTRIJA.
Ipak, možda do tada ministra gospodarstva ponese veća odlučnost pa konačno donese ispravnu, davno najavljivanu i racionalnu, ali nadasve radikalnu odluku?! Ne samo dokapitalizacija, već i privatizacija, kako je uostalom i zakonom predviđeno!
Samo, tko bi mogao povjerovati u tu BAJKU: kap. Pavlović? Da sam na njegovom mjestu povukao bih se u mirovinu i pokazao da imam kralježnicu, da se samnom ne može manipulirati.[cry]
[color=blue]Bez obzira na sve do sada doživljeno, LKPC ima sjajnu budućnost – VJERUJMO U NJU![/color][thumbsup]
24. o.m. sam napisao: Ukopao sam se u LKPC i čekam nove pločice. Nit’ prodajem, nit’ kupujem. Dugoročno je moja strategija. To predlažem i drugima, nemojte podlijegati emocijama. Kada su u pitanju analize ili prognoze mislim da vrlo skoro možemo očekivati novu odluku o sazivanju izvanredne Skupštine za koju će se opet predložiti isti dnevni red. Samo to, sve ostalo je i dalje LUTRIJA. Ipak, možda do tada ministra gospodarstva ponese veća odlučnost pa konačno donese ispravnu, davno najavljivanu i racionalnu, ali nadasve radikalnu odluku?! Ne samo dokapitalizacija, već i privatizacija, kako je uostalom i zakonom predviđeno! Samo, tko bi mogao povjerovati u tu BAJKU: kap. Pavlović? Da sam na njegovom mjestu povukao bih se u mirovinu i pokazao da imam kralježnicu, da se samnom ne može manipulirati.[cry] [color=blue]Bez obzira na sve do sada doživljeno, LKPC ima sjajnu budućnost – VJERUJMO U NJU![/color][thumbsup]
ratus..slažem se s tobom…svatko tko vjeruje i ne proda sada..dugoročno neće izgubiti.
Što se tiče kap.Pavlovića i tu si na dobrom tragu..čovjek je 30 godina u tome, sebe je dao u LPi teško da može pronaći nove izazove nakon ovakvog nerazumnog stava države i iznevjerenih obećanja.
quote=Barbosa]
Lako je sad pametovat…i zašto nisi odgovorio na moje pitanje prekjučer nego si šutio do sada? Ja sve svoje info. pozitivne ili negativne stavljam na forum(ako mi ih Vjeko ne skine) pa neka ljudi odluče hoće li ih razmotriti ili ne! “ŠPEKULANTI IGRAČI” su pogrdan naziv za grupaciju koja radi neke nečasne radnje i večina kolega i ja definitivno ne spadamo pod taj naziv nego INVESTIRAMO svoje novce da bi zaradili(ili izgubili) kao i u svakom drugom privatnom poslu! Skuliraj se malo, nisi samo ti nervozan i razočaran… i mi smo !
[/quote]
Ne radi se o naknadnom pametovanju jer sam i prije odgovorio kolegi kangaru u istom stilu ali je prošlo nezapaženo.Evo njegovog i mog posta.
quote=kangar]
Nisu mi jasni ovi nalozi na LCPL na prodaji, ako u petak skupština nebi imala kvorum pa se sazove nova recimo za 15.02. što se onda događa, molim dobrog poznavatelja da komentira ovo.
[/quote]
quote=lavgar]
Ništa onda,sve po p.s. Ovi koji su danas i sutra i dalje kupili profitiraju kao i oni koji nisu i neće prodavati još neko vrijeme.A ostali će naučiti nešto o burzi[rolleyes][undecid]
[/quote]
A naziv ŠPEKULANTI ili IGRAČI nemoj smatrati pogrdnim jer on to nije.To je naprosto jedna od kategorija ljudi na burzi koja u postotku iznosi oko 90% (prepisano od Buffetta I Kostolanyja),bez kojih bi burza bila mrtva.[wink][smiley]