Tko kupuje?
Vjerojatno pametni menadžeri inv. fondova, a kasnije će za duplo veću cijenu prodavat blokove dionica menadžerima OMF, jel moguć ovaj scenario? [smiley]
Ima neko objašnjenje, zbog čega je dionica Luke Ploče uopšte pala, kad dolazi dokapitalizacija? Pa morala bi porasti[sad]Ima neko možda posledni k/p?
rasti nece jer je datum za dokap (ako se ne odgodi) vec prosao…..jucer
4330 kn. nevjerne tome vidi te li koliko ljudi vijeruju ovoj dionici [thumbsup] p.s.imaocima dionice ovo će biti najbolja investicija u 2008
Ovo danas nisu mali, to je očito.
Tko danas kupuje, kupuje kasno za dokap. Jesam li u pravu?
A sto se tice cijene, ovo izgleda jako dobro. Evo izracuna za 5 komada…
Tko je kupio 5 x 6.000 = 30.000 kn
Zatim 5 x 1.4 = 7
7 x 400 = 2.800 kn
30.000 + 2.800 = 32.800 kn
32.800 / 12 = 2.730 kn
Znaci tko je kupio 5 komada po 6000 kn, kad dobije jos 7 komada po nominali, ima prosjecan ulaz 2.730 kn a sadasnja cijena je 4.250 kn.
Neka me netko ispravi, ako sam pogrijesio.
sto to tocno znaci, ako uknjizi moras biti 25.01.2008. kada si trebao kupiti dionicu?
Vjerojatno jučer.
T+3, 22-23-24-25.01.2008.
Tko danas kupuje, kupuje kasno za dokap. Jesam li u pravu?
A sto se tice cijene, ovo izgleda jako dobro. Evo izracuna za 5 komada…
Znaci tko je kupio 5 komada po 6000 kn, kad dobije jos 7 komada po nominali, ima prosjecan ulaz 2.730 kn a sadasnja cijena je 4.250 kn. Neka me netko ispravi, ako sam pogrijesio.
Ne, nisi pogriješio.
Samo će se dnevno trejdanje malo povećati kada svi odjednom dobijemo 140% više dionica na svoj račun u SDA pa će cijena u prvih mjesec dana možda biti malo manja.
Pet do 10 posto, a potom GI te rast i rast….[thumbsup]
sto to tocno znaci, ako uknjizi moras biti 25.01.2008. kada si trebao kupiti dionicu?
zadnji dan za kupnju je bio jučer, po toj logici T+3
laser:
”
4330 kn. nevjerne tome vidi te li koliko ljudi vijeruju ovoj dionici [thumbsup] p.s.imaocima dionice ovo će biti najbolja investicija u 2008
”
Ovo danas nisu mali, to je očito.
da baš si malo razmišljam i nije mi jasno .znaju li oni nešto što mi neznamao jer jeftinije je bilo proči jučer sa cijenom 5700 + dokap nego danas po 4300 bez dokapa.molim vaše komentare,svi smo očekivali cijenu oko 3500-3800.