Da, al jel prvo cekaju pa salju upisnice ili prvo salju upisnice pa cekaju?
Prvo čekaju odobrenje Hanfe..onda šalju
btw..kolega ravovski..odlična ti je ona teorija zavjera vezano za moguće transkacije Franje Lukovića
mislim da te teorije o insajderskom lukovićevom trejdanju nemaju puno smisla.
prvo, za ući na veliko u LKPC trenutno ti ne trebaju nikakve insajderske informacije. dovoljne su javne informacije, i naravno uvjet je da te ne pere paranoja nego raspolažeš zdravim investitorskim razumom.
drugo, tko je ulazio na osnovi insajderskih informacija ulazio je na puno nižim razinama.
samo si komplicirate život bez veze. ja ne vidim na situaciji s ovom dionicom baš ništa misteriozno.
prvo, za ući na veliko u LKPC trenutno ti ne trebaju nikakve insajderske informacije. dovoljne su javne informacije, i naravno uvjet je da te ne pere paranoja nego raspolažeš zdravim investitorskim razumom.
drugo, tko je ulazio na osnovi insajderskih informacija ulazio je na puno nižim razinama.
samo si komplicirate život bez veze. ja ne vidim na situaciji s ovom dionicom baš ništa misteriozno.
Slažem se!!! Međutim, moguće zavjere su vezane za privatizaciju. Naime, luka se mora privatizirati.
Svi bi kupili luku, ali glavnu riječ ima država. E sad kome će država prepustiti većinski udio? Ja sam uvjerenja da je to ustupak BiH – ini. Opet ponavljam, nema mjesta paranoji. Mali dioničari mogu već slaviti, jer će u svakom slučaju i na ovim razinama zaraditi. Samo je potrebno strpljenje i to kratkoročno! Pozdrav!!![thumbsup]
Moja
Pa moja draga Gorgija, baš si ti neka naivka.
Kad veliki igrači igraju onda ti to ide tako da Franjo nazove Mr. X-a i kaže npr: “Jel sad konačno možeš donijet odluku da država ne dokapitalizira svoj dio”, a Mr. X odgovori: “Žuto-zeleni i mirovinci su nam potpisali sve što je trebalo tako da smo riješili problem. Država neće izglasati, ali znaš kakav je dogovor, 50% pinke sada a 50% za vikend nakon skuštine. ” I eto ti začas transakcije. Stvar je sada u tome da netko može garantirat nešto što prije nije mogao i zato idu ovakvi nalozi. Tu onda uopće ne predstavlja neki problem da li je dionica na 5000 ili 6000 kn.
Naravno, nitko ne govori da se ovo stvarno i dogodilo, ali da je u našim uvjetima takvo što moguće, sigurno je.
Pitao sam prošli tjedan tko ide na skupštinu pa su samo 2 kolege odgovorile potvrdno. Ispod šaljem listu pa nek se upiše onaj tko još ide(ako uopće ima takvih).
PS. Ako bude zainteresiranih za jedan mali okrugli stol, možda čak padne neko upoznavanje u Pločama pa razmijenimo korisne informacije. U slučaju takvog dogovora prvi pozivam Samprasa da nam se pridruži, jer takve info iz prve ruke koje on ima definitivno mogu puno pomoći u razumijevanju sveukupne situacije u LKPC.
1. Ravovski
2. Gogo1
3. Ri-Bosanac
Pitao sam prošli tjedan tko ide na skupštinu pa su samo 2 kolege odgovorile potvrdno. Ispod šaljem listu pa nek se upiše onaj tko još ide(ako uopće ima takvih).
PS. Ako bude zainteresiranih za jedan mali okrugli stol, možda čak padne neko upoznavanje u Pločama pa razmijenimo korisne informacije. U slučaju takvog dogovora prvi pozivam Samprasa da nam se pridruži, jer takve info iz prve ruke koje on ima definitivno mogu puno pomoći u razumijevanju sveukupne situacije u LKPC.
1. Ravovski
2. Gogo1
3. Ri-Bosanac
Ako neko ide iz Zagreba može mene pokupiti u Jastrebarskom pa ćemo podjeliti troškove
1. Ravovski
2. Gogo1
3. Ri-Bosanac
Onda ćete nam javiti informacije iz prve ruke nadam se.[rolleyes] A jel za tu skupštinu ste dobili pozive ili idete onako slobodno?[huh]
Pa moja draga Gorgija, baš si ti neka naivka.
pa moja draga ravovski, ti si baš gledala previše sapunica [rolleyes]
odakle uopće ta priča o odustajanju države od dokapa, gdje je to počelo? ili je to netko na glas sanjario pa se drugi navukli?
ravovski:
”
Pa moja draga Gorgija, baš si ti neka naivka. ”
pa moja draga ravovski, ti si baš gledala previše sapunica [rolleyes]
odakle uopće ta priča o odustajanju države od dokapa, gdje je to počelo? ili je to netko na glas sanjario pa se drugi navukli?
Osobno mislim da će biti koeficijent 1.4, a o ovom 3.6 se priča već duže i navodimo to samo kao jednu od opcija. Kolega stock je to prvi iznio 100-tak stranica prije ove na kojoj sada pišemo i bio je jedini koji je u to uopće razmišljao o toj mogućnosti (da budem precizniji bio je prilično uvjeren da će se to dogoditi).
Protekom vremena kako bolje upoznaješ Luku Ploče i okolnosti oko nje, skupljaš informacije o potpisanim ugovorima i nekim stvarima koje su se događale u drugim firmama kod kojih se država odrekla miliona i miliona Kuna vrlo lako, ovo se sada čini puno izvjesnije nego na početku cijele priče jer državi opasno curi vrijeme kroz koje mora drastično smanjiti svoj vlasnički udio u Luci. A ovo je prvi od nekoliko načina na koji to može napraviti, i to potpuno legalno, iako nije nimalo moralno prema svim ostalim stanovnicima Lijepe Naše.
I dalje zagovaram 1.4, ali kad već želite razmotriti trenutnu situaciju, činjenica je da rastu akcije i za veći broj od toga.
hvala, našao sam tu stockovu raspravu. a je li igdje gore išta procurilo o tome da bi moglo doći do odustajanja države?
što se rasta tiče, ovisi od koje cijene polaziš, ako računaš da je pred najavu bilo 3600 (a recimo na ULPL se cijena poslije dokapa zaustavila i na višoj vrijednosti nego što je bilo prije najave), onda još nije blizu 1,4, to bi bilo tek na 8080. možda nisam dovoljno upućen, pa ne znam, ali koji su razlozi da ovdje bude drukčije tj. da se očekuje da će pasti ispod 3600?
pogotovo ako uzmemo u obzir da je ta cijena 3600 bila kad je crobex bio 10% niže nego danas.
što se rasta tiče, ovisi od koje cijene polaziš, ako računaš da je pred najavu bilo 3600 (a recimo na ULPL se cijena poslije dokapa zaustavila i na višoj vrijednosti nego što je bilo prije najave), onda još nije blizu 1,4, to bi bilo tek na 8080. možda nisam dovoljno upućen, pa ne znam, ali koji su razlozi da ovdje bude drukčije tj. da se očekuje da će pasti ispod 3600?
pogotovo ako uzmemo u obzir da je ta cijena 3600 bila kad je crobex bio 10% niže nego danas.
Pa recimo taj da je kod ULPL koeficijent bio 0,48 (za 1 dionicu dobiješ još 0,48 dionica) a ovdje je koeficijent 1,4(za jednu dobiješ 1,4 dionice a možda i više)