LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nego, meni iz ovoga nije bas najjasnije, da li je rok za upis dionica 30 dana od odobrenja Hanfe ili 14 dana od izdavanja upisnica?

Nego, meni iz ovoga nije bas najjasnije, da li je rok za upis dionica 30 dana od odobrenja Hanfe ili 14 dana od izdavanja upisnica?

U roku od 14 dana od donošenja odluke (25.01.) moraš popuniti upisnicu t.j. izjasniti se, zatim HANFA odobri prospekt i imaš 30 dana za uplatu
Tako sam ja to shvatio

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Taj tvoj čovjek iz banke nije skroz u pravu. Svi oni koji su kupili ili će to učiniti putem PBZ Investora trebaju prebaciti dionice na slobodnu poziciju u SDA do roka T+3 prjie održavnja skupštine(ako Hanfa potvrdi taj datum). Vjeruj mi da je to tako jer da sam ovo znao prije dokapitalizacije ULPL sad bi imao nešto njihovih dionica po nominali. PBZ Investor je jedini skrbnički račun za koga ne vrijedi pravilo da banka kontaktira dioničare jer to nažalost piše i u ugovoru(razlog premala naknada da bi banka imala korist od takvih računa). Ovo vam navodim da vam se ne desi isti problem koji sam ja nažalost doživio i ostao bez dodatnih dionica. Za ostale skrbničke račune banaka ovo nije potrebno raditi a kao još jedan dokaz provjerite svoje račune kod SDA pa ćete vidjeti da svi oni koji su kupili bilo koje dionice preko PBZ Investora iste nemaju u evidenciji dok ne zatraže od Investora prebacivanje na slob.poziciju.

Banka te nije obavijestila,a da si ti njih nazvao kojim slučajem i rekao im da želiš sudjelovati u dokap.? mislim,da li bi to trebali zakonski napraviti da ti to omoguće ako ti želiš?[shocked]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

ako je zaba kupila 2000 kom ode erste onda je ersteu bilo ostalo još 700 kom (nešto su u međuvremenu prodali) i to je ono što trenutačno možete vidjeti na prodaji, (ostalo im još kakvih 400) i onda idemo strmoglavo gore. Stoga mislim da je ovo jedinstvena prilika da se dokupi pošto će se tih pišljivih 400 kom brzo istopiti. To je moje mišljenje a kako će stvarno biti, bumo vidli

&

Banka te nije obavijestila,a da si ti njih nazvao kojim slučajem i rekao im da želiš sudjelovati u dokap.? mislim,da li bi to trebali zakonski napraviti da ti to omoguće ako ti želiš?[shocked]

I nazvao i molio ali su se pozvali na članak u ugovoru i bili su u pravu. Čak sam mailom tražio od ULPL da mi na neki način odobri uplatu tih dodatnih dionica u drugom krugu ali su mi odgovorili(barem) da ne mogu ništa posebno učiniti jer se pravila znaju a prodane su sve dionice 100%

Samo da vam bacim bubu u uho vezano za novu vlasničku strukturu u TOP 10. Izgleda kao još jedna luda teorija zavjere, ali morate priznati da je jako sumnjiva podudarnost dolje navedenih radnji.

Čin prvi
Prošli četvrtak kad su u 4 naleta prolazili oni famozni nalozi po 490-493 kom i to sveukupna količina u roku od samo 4 minute, nakupilo se ovih + 2012 komada na ZABA skrbničkom.
Prosječna cijena je iznosila 6.000,00 Kn po dionici što daje ukupnu vrijednost transakcije od 12.072.000,00 Kn na dan 03.01.2008.. Transakcije su unaprijed dogovorene i isplanirane jer nema šanse da bi se ovako nešto slučajno odigralo.
Čin drugi
Danas je obavljeno u priopćenju sa Zagrebačke burze da je čelni čovjek Zagrebačke banke, predsjednik Uprave Franjo Luković dana 04.01.2008. neočekivano prodao 1700 dionica Zagrebačke banke iz svog portfelja po prosječnoj cijeni od 12.800,00 Kn što daje ukupnu vrijednost transakcije od 21.760.000,00 Kn.
Zaključak
Kada bi ja bio u koži Lukovića + da npr. želim bolje unovčiti postojeći kapital koji imam u dionicama banke(ili mi je recimo dosadio život koji sam vodio do sada pa hoću malo uzbuđenja) i da imam nekog insidera na najvišem nivou koji mi može garantirati provođenje odluke koja direktno utječe na cijenu određene dionice na tržištu, napravio bi točno ovu zamjenu dionica ZABA-R-A za LKPC-R-A prije izglasavanja dokapitalizacije.
Da ne bi bilo previše sumnjivo u slučaju da se transakcije izvedu u istom danu, stavio bi vlasništvo nad dionicama ZABE pod založno pravo banke skrbnika što je u ovom slučaju Zagrebačka Banka i tako bi mogao unaprijed kupiti LKPC-R-A uz naknadnu prodaju ZABA-R-A. Kako sam kao povezana osoba Zagrebačke banke dužan objaviti broj dionica i datum kada su prodane, svoju novu transakciju LKPC-R-A na strani kupnje nisam dužan nikome objaviti pa se skrivam iza skrbničkog računa ZABE d.d. kako me netko ne bi vukao po medijima zbog pozadine ovih transakcija. Daljnji dio dionica dokupljujem još 04.01.2008. ili koji dan kasnije, ostatak love čuvam za kupnju u dokapitalizaciji po koeficijentu 3.6!

Sve je legalno, investicija se u kratkom roku udvostručava i naš Franjo Luković postaje vlasnik minimalno 10.000 komada Luke Ploče(cca 2% temeljnog kapitala nakon dokapa).
HAPPY END

Nije nemoguće, ali ja sam ipak skloniji varijanti da je u pitanju novac iz BiH. Oni imaju interes koji nije samo ekonomski već interes politike koju podupiru arapi!!! Moguće da i Toda ima svoj interes, Turska je daleko za prijevoz kamionima…… Puno je tu onih koji žele LUKU PLOČE!!![yawn]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

te=blade]
Jasno mi je da na skrbničkom može biti više dioničara. Pitam kolege: Da li je ovaj ZABA skr.rač. zajednički i da li su fondovi ograničeni u tome koliko smiju sudjelovati u vlasništvu neke kompanije i koji je taj limit?
[/quote]

golubov daj me prosvjetli

Teško je biti pametan kad je Luka Ploče u pitanju.OIF nemaju limit koliko posto firme mogu kupiti,njihov limit se odnosi na postotak njihove imovine a mirovinskog fonda nema u LKPC.Ali čim je ZABA kupila toliko komada nema zime.Oni ne kupuju na blef.A omjer 1:3,6 mislim da možemo zaboraviti pa onda ako slučajno bude-juuhuu[pray]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

efodix: ” Nego, meni iz ovoga nije bas najjasnije, da li je rok za upis dionica 30 dana od odobrenja Hanfe ili 14 dana od izdavanja upisnica? ” U roku od 14 dana od donošenja odluke (25.01.) moraš popuniti upisnicu t.j. izjasniti se, zatim HANFA odobri prospekt i imaš 30 dana za uplatu Tako sam ja to shvatio

A kaj ne cekaju oni odobrenje Hanfe za slanje upisnica? Mislim da je kod ULPL bilo tako, zato pitam..

Barbosa: ” efodix: ” Nego, meni iz ovoga nije bas najjasnije, da li je rok za upis dionica 30 dana od odobrenja Hanfe ili 14 dana od izdavanja upisnica? ” U roku od 14 dana od donošenja odluke (25.01.) moraš popuniti upisnicu t.j. izjasniti se, zatim HANFA odobri prospekt i imaš 30 dana za uplatu Tako sam ja to shvatio ” A kaj ne cekaju oni odobrenje Hanfe za slanje upisnica? Mislim da je kod ULPL bilo tako, zato pitam..

Čekaju hanfino odobrenje pa kad ga,ako ga dobiju onda se procedura nastavlja.[proud]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

U roku od 14 dana od donošenja odluke (25.01.) moraš popuniti upisnicu t.j. izjasniti se, zatim HANFA odobri prospekt i imaš 30 dana za uplatu Tako sam ja to shvatio

tu upisnicu cemo dobiti postom ili kako?

DOKUP!

sa kojim danom zaključno se mora bit vlasnik da se sudjeluje u dokapitalizaciji?

efodix: ” Barbosa: ” efodix: ” Nego, meni iz ovoga nije bas najjasnije, da li je rok za upis dionica 30 dana od odobrenja Hanfe ili 14 dana od izdavanja upisnica? ” U roku od 14 dana od donošenja odluke (25.01.) moraš popuniti upisnicu t.j. izjasniti se, zatim HANFA odobri prospekt i imaš 30 dana za uplatu Tako sam ja to shvatio ” A kaj ne cekaju oni odobrenje Hanfe za slanje upisnica? Mislim da je kod ULPL bilo tako, zato pitam.. ” Čekaju hanfino odobrenje pa kad ga,ako ga dobiju onda se procedura nastavlja.[proud]

Da, al jel prvo cekaju pa salju upisnice ili prvo salju upisnice pa cekaju?

New Report

Close