Malo sam se raspitao zasto ne dijele dividendu..Navodno da su dizalice na obali 5 toliko stare i trošne da će morat kupiti još jednu noviju ako ne i novu..a treba im novac za uloziti u nova skladišta za generalni teret..da istina..posla za sada ima dosta..čak im fali ljudi pa zapošljavaju jos 30 djelatnika
Moglo bi biti i ovdje veselja ruska luka vozi ukrajinsko zito 🙃📈
Lako sto rade i zaradjuju mene brine sto cijena to ne prati… Vratite luku na 1000 kn
Izvjesce ce opet biti brutala, s obzirom na dolazak brodova sa ugljenom i prijevoz starog zeljeza, Al Mostar koji je u punom pogonu, naftne terminale i kontejnere… marine traffic kaze rade punim kapacitetom. Najveci problem su mirovinski fondovi koje nije briga kao i u slucaju svih ostalih dionica gdje ulazu. Ulazu tudji novac tako da korumpiranost i neodgovornost je njihov moto. Ne bore se za dividendu a ovi slazu novce na racune. Sramota su ti uhljebi koji se bore samo za svoje fotelje bez ikakvog nadzora… Simbioza uzasnog vlasnika i jos gorih fond nesposobnjakovica…
Što bi rekao Buffet: “kad investiraš u neku firmu, moraš gledat gdje bi ona mogla bit za nekih 5 do 10 godina..”
Luka Ploče nakon svih investicija i s kapacitetima koji još nisu dostignuti je tu po meni u izvrsnoj poziciji. Kao što kažeš po prometu se vidi da se stvari razvijaju jako dobro.
Neki dan sam bio u luci i sve je krcato alumijem i ugljenom.
Moja je procjena da će ova godina taknut 5 milijuna tona ako se ovako nastavi, a to je rast od preko 20% u odnosu na ’21 koja je već bila jaka.
Imamo pretedente koji se žele dočepat većinskog udjela pod svaku cijenu, iako se javno već hvale da su vlasnici. Ma daj..?!
U fondovima su uglavnom bezkaratkerni klimavci koji na sjednicama uglavnom šute pa se umjesto njih javljaju investitori aktivisti. Svaka čast!
Svejedno ova luka ima stratešku važnost i da se neki fond samo tako iskrca mislim da bi se tu našlo mesa za Uskok (na kontaminiranu Hanfu ne računam). Iskreno po meni tu već ima temelja za istrage.
U svakom slučaju ne prodavati, a onaj tko se igra s fiktivnim prometima i pretakanjima, samo naprijed…
Što bi rekao Buffet: “kad investiraš u neku firmu, moraš gledati gdje bi ona mogla biti za nekih 5 do 10 godina..” Luka Ploče nakon svih investicija je kapacitetima koji još nisu dostignuti tu po meni u izvrsnoj poziciji. Kao što kažeš po prometu se vidi da se stvari razvijaju jako dobro.
Moja je procjena da će ova godina trajati 5 milijuna tona ako se ovako nastavi, a to je rast od preko 20% u odnosu na ’21. koja je već bila jaka.
Imamo pretedente koji se žele dočepat većinskog udjela pod svaku cijenu, iako su javno već hvale da su vlasnici. Ma daj..?!
U fondovima su uglavnom bezkaratkerni klimavci koji na sjednicama uglavnom šute pa se umjesto njih javljaju investitori aktivisti. Svaka čast!
Svejedno ova luka ima stratešku važnost i da se neki fond samo tako iskrca mislim da bi se tu našlo mesa za Uskok (na kontaminiranoj Hanfu ne računam). Iskreno po meni tu već ima temelj za istragu.
U svakom slučaju ne prodavati, a onaj tko se igra s fiktivnim prometima i pretakanjima, samo naprijed…
Luka je odlicna kao kompanija, radi odlican posao cak investicije povecanje kapaciteta i sve ostalo sto je odrađeno ne od ovih vlasnika nego od strane drzave preko lucke uprave je strateski odlican i vazan posao koji je dat na koncesiju luci ploce. Međutim, svjedocimo jako losem odnosu tzv.macehinskom ovog vlasnika u svim svojim investicijama, ne transparentnost i kupnja za badava svih kompanija kako bi sebi priskrbio izvanrednu materijalnu dobit. Balkanski pristup obezvrjeđivanja i kupnje kumrovacka skola, nisu vidjeli skole totalno kafanski pristup. Ova trgovina je rezirana sigurno od istih i slicnih kako bi napravili nekakav prosjek od 600 pa dali nekakvu novu ponudu o preuzimanju. Mozda tu ima sitnih trejdera i drugo nista. Krivi pristup u upravljanju velika 0 uz podrsku vlasti preko fondova. Niti nude realnu cijenu za otkup, niti divku, niti zele dionicare samo grabit i krast. Pa samo ovo iskljucenje prikaza brodova sve govori. Vecina dionicara su radnici koji i nisu na burzi niti prate to previse.
Jel netko možda bio na skupštini?
LUKA Rijeka svakodnevno prima upite za prekrcaj žitarica iz Ukrajine, koje zbog rata i blokade crnomorskih luka stoje zarobljene u tamošnjim silosima, no zbog ograničenog kapaciteta ne može udovoljiti brojnim zahtjevima, kaže predsjednik uprave Duško Grabovac. Luka ploče ne kaže ništa 🙃🙄 oni kažu da im cijena ide dolje kako profit raste.
Što bi rekao Buffet: “kad investiraš u neku firmu, moraš gledat gdje bi ona mogla bit za nekih 5 do 10 godina..” Luka Ploče nakon svih investicija i s kapacitetima koji još nisu dostignuti je tu po meni u izvrsnoj poziciji. Kao što kažeš po prometu se vidi da se stvari razvijaju jako dobro.
Moja je procjena da će ova godina taknut 5 milijuna tona ako se ovako nastavi, a to je rast od preko 20% u odnosu na ’21 koja je već bila jaka.
Imamo pretedente koji se žele dočepat većinskog udjela pod svaku cijenu, iako se javno već hvale da su vlasnici. Ma daj..?!
Svejedno ova luka ima stratešku važnost i da se neki fond samo tako iskrca mislim da bi se tu našlo mesa za Uskok (na kontaminiranu Hanfu ne računam). Iskreno po meni tu već ima temelja za istrage.
Sjednicama koga, čega?
HDZ-ove podružnice u Pločama?
Kad su nam ukinuli raspored brodova, onda se čovik pokuša snać na druge načine. Pa, evo, ako kome koristi tu su neki podatci o prometu. Za Q1 imamo službenu statistiku, a za Q2/2022 i H1/2022 su moje procjene, kad izađu službene brojke vidit ćemo koliko sam bio uspješan… Trudio sam se biti konzervativan i vjerujem da će službene količine biti i veće od mojih procjenjenih.
2022/Q1 (Službena statistika)
Ukupno (tone): 1.219.210
Ugljen (tone): 689.433 (moja procjena je bila 745k)
Rasuti teret ukupno (tone): 824.768
Gorivo (tone): 216.984 (moja procjena je bila 212k)
2022/Q2 (moja procjena)
Ukupno:1.564.301
Ugljen, rasuti teret 1.095.570
Gorivo 258.000
Po mjesecima
Travanj: 450k t
Svibanj: 504k t
Lipanj: 608k t
Dakle izgleda da je ovaj lipanj najbolji mjesec od 2013.g pa ožujak/2022 pa svibanj/2022.
2022/H1 (moja procjena)
Ukupno: 2.746.337
Ugljen, rasuti teret: 2.049.910
Gorivo: 470.000
Službene brojke za prošlu godinu:
Q1/2021
Ukupno: 799,718 t
Gorivo: 177,480 t
Ugljen: 411,390 t
Ukupno rasuti teret: 471,184 t
Q2/2021
Ukupno: 1,031,290 t