LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

gogo1: ” ipak ju je korekcija tijekom današnjeg dana zahvatila!! Manje od 10 dana do roka..a cijena pada..čudno?? U primjeru dokapa Uljanik plovidbe cijena je konstatno rasla do zadnjeg dana roka ” Nije korekcija nego nepotrebno prepucavanje sa alt333! Sve transakcije su 1-7 kom i to po bidu, iz ćega se može zaključiti da su to nesigurni investitori! Puno ljudi nas čita a oni nesigurni reagiraju pa bi bilo dobro da se prihvatimo ozbiljnijih tema , a alt333 neka baca kost negdje drugdje!

točno tako, barbosa. i vidimo da čim nam je moderator konačno odmoderirao odgovore alt333u, prestala je rasprodaja.

Bilo je očito da alt333 ima samo jednu namjeru pokušat srušit cjenu da bi nadokupio, a sad je tu malo i pripomogla korekcija i to je današnje stanje. No to je bio toliko proziran pokušaj da su samo slijepci i oni koji ulažu na rekla kazala prodali svoje dionice. Ali, nažalost ima jadan ali na koji svi pomišljamo ali nitko se ne usudi napisati, a to je da vladi polako curi vrijeme i bojim se da se vlada neče uspjet formirat na vrijeme da potvrdi dokapitalizaciju i da če ponovo doči do odgode. Imam dionice i nemam namjeru nadokupit jer nemam casha.

na koji svi pomišljamo ali nitko se ne usudi napisati, a to je da vladi polako curi vrijeme i bojim se da se vlada neče uspjet formirat na vrijeme da potvrdi dokapitalizaciju i da če ponovo doči do odgode. Imam dionice i nemam namjeru nadokupit jer nemam casha.

hm nisam siguran da na to pomišlja još netko osim tebe, pogotovo danas kad je potpisan i sporazum. ne bojiš se valjda toga da državu neće imati tko predstavljati na skupštini? to se teško može dogoditi.

Bilo je očito da alt333 ima samo jednu namjeru pokušat srušit cjenu da bi nadokupio, a sad je tu malo i pripomogla korekcija i to je današnje stanje. No to je bio toliko proziran pokušaj da su samo slijepci i oni koji ulažu na rekla kazala prodali svoje dionice. Ali, nažalost ima jadan ali na koji svi pomišljamo ali nitko se ne usudi napisati, a to je da vladi polako curi vrijeme i bojim se da se vlada neče uspjet formirat na vrijeme da potvrdi dokapitalizaciju i da če ponovo doči do odgode. Imam dionice i nemam namjeru nadokupit jer nemam casha.

Pa ako do toga dodje, ne vidim zakaj bi to bila losa stvar, osim ako bas nemas nista casha. Naci ce se par panicara koji ce spustiti cijenu na 4xxx i onda ce za par dana opet gore di je bila, kao i prosli put. Dusu dalo za dokup. Ja sam prvu najavu dokapa profulao, ali sam ju na prosloj odgodi kupio za skoro 1000 kuna manje nego dan prije.

A cak bi mi i osobno pasalo jer sam skoro cijeli mjesec izvan Hrvatske pa cu morati izmisljati svakakve manevre preko prijatelja da uplate za dokap umjesto mene. Inace, ako netko zna, da li se pri uplati treba dati na uvid kakve dokumente ili se samo ispuni formular i to je to?

Ma nebi bila loša stvar da se odgodi dokap nisam to ni htio naglasiti u lošem kontekstu, ali je moguča radi kratkog vremena za formiranje vlade i potvrde odluke o dokapu. No, u vladi bi trebali biti večinom ministri koji su bili i u prošlom mandatu, a novi koalicijski nadam se da neče praviti previše problema. A kad bi i došlo do odgode, pa našlo bi se i nešto para za nadokup.[cool]

Dragon: ” na koji svi pomišljamo ali nitko se ne usudi napisati, a to je da vladi polako curi vrijeme i bojim se da se vlada neče uspjet formirat na vrijeme da potvrdi dokapitalizaciju i da če ponovo doči do odgode. Imam dionice i nemam namjeru nadokupit jer nemam casha. ” hm nisam siguran da na to pomišlja još netko osim tebe, pogotovo danas kad je potpisan i sporazum. ne bojiš se valjda toga da državu neće imati tko predstavljati na skupštini? to se teško može dogoditi.

zanimljiva teorija..možda ima nešto i u tome…ako se ne formira vlada opet se sjednica odgađa ili se pojavi novi model dokapa..a netko u dva navrata zaradi na rastu i padu cijene dionice

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

polančc ostaje u vladi tako da se ništa ne mjenja ,sa vladom bez nje.biti će svakako konstituirana do sjednice.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

“To što smo paranoični, ne znači da nam ne rade o glavi.”

Zna li netko tko će biti predstavnik Vlade na sjednici (ili barem tko je do sada to bio ??) ?

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

“To što smo paranoični, ne znači da nam ne rade o glavi.”

Zna li netko tko će biti predstavnik Vlade na sjednici (ili barem tko je do sada to bio ??) ?

A da ti prodaš, 30% profita nije za baciti? [sealed]
Ili se malo skuliraj. [thumbsup]

polančc ostaje u vladi tako da se ništa ne mjenja ,sa vladom bez nje.biti će svakako konstituirana do sjednice.

Slažem se. Nova vlada je vlada kontinuiteta tako da će do dokapitalizacije zacijelo doći po sadašnjem planu.
Osobno mislim da će država sudjelovati u prvom krugu jer time na određen način i kupuje vrijeme za donošenje konačne odluke tipa kako se ‘riješiti udjela u vlasništvu Luke Ploče d.d.’.
E sad, hm, Polančec zagovara okupljanje svih (preostalih) državnih udjela u jedan fond i onda s njim na burzu, no o tome ćemo razglabati krajem veljače. Primjerice, Slovenci imaju nekoliko takvih paradržavnih fondova pa vidimo da sada ipak prodaju udjele?!
[thumbsup]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

Ali, nažalost ima jadan ali na koji svi pomišljamo ali nitko se ne usudi napisati, a to je da vladi polako curi vrijeme i bojim se da se] vlada neče uspjet formirat na vrijeme da potvrdi dokapitalizaciju i da če ponovo doči do odgode.

Vlada je odluku o dokap LP donjela u 9mj2007g. prije objave poziva na izvanrednu skupštinu dioničaraLP , na kojoj če se odluka samo formalno potvrditi!
Čisti primjer za to je LRi kojoj su jučer vratili nekretnine vrijedne 200 000 000 kn!
LP d.d. je mali ali bitan kotačić u velikom projektu “Integracija trgovine i transporta” i bez dokap. LP nema projekta!
Evo vam ponovo članak iz Pločanskog vjesnika od 04.01.2008. pa sami zakljućite:

“BLISTAVA BUDUĆNOST LUKE PLOČE – GRADE SE TERMINALI, SKLADIšTA, ULAZ U LUKU S POSLOVNIM KOMPLEKSOM…
Sudeći po onome što se moglo čuti od čelnih ljudi Lučke uprave Ploče i Luke Ploče d.d., sasvim je izvjesno da najveći gospodarski subjekt po broju zaposlenih u Dubrovačko – neretvanskoj županiji očekuje blistava budućnost. «Luka Ploče ostvarila je u 2007. godini promet od 4,3 milijuna tona i posve se približila rekordnim prometima koje je bilježila krajem 80-ih godina prošloga stoljeća», rekao je ravnatelj Lučke uprave Ploče Tomislav Batur. Batur je podsjetio da je krajem 2006. godine u Pločama potpisan Ugovor o zajmu između Lučke uprave Ploče i Svjetske banke u iznosu od 58,8 milijuna eura i Ugovor o jamstvu između predstavnika Vlade RH i Svjetske banke, kojim je i formalno započeo izuzetno važan Projekt integracije trgovine i transporta u luci Ploče. U studenome ove godine Lučka uprava Ploče i Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) potpisale su Ugovor o zajmu u iznosu od 11,2 milijuna eura za sufinanciranje izgradnje infrastrukture novoga terminala za rasute terete, a u istome je mjesecu potpisan i Ugovor o izgradnji prve faze kontejnerskog terminala u luci Ploče koji će biti završen za 700 dana i čija je izgradnja izuzetno značajna za luku, s obzirom da kontejnerski promet na globalnom i lokalnom planu bilježi izuzetan rast. «Osim toga, potpisan je Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju terminala za rasute terete, što će započeti u proljeće 2009.godine. Lučka uprava ima obvezu izgraditi temeljnu i operativnu infrastrukturu (jaružanje, obale, energetiku, željeznicu, ceste, skladišne površine i sl.), a operater Luka Ploče d.d. dužan je terminale opremiti potrebnom prekrcajnom opremom. Ovaj model prvi je primjer razvoja luke po načelu javno-privatnog partnerstva u hrvatskoj lučkoj praksi», rekao je Batur i nastavio: «U tijeku su i aktivnosti oko dizajniranja i razvoja lučkog infrastrukturnog sustava, koje bi trebale svima olakšati i unaprijediti poslovanje i približiti luku Ploče praksi modernih europskih i svjetskih luka. Osim toga, ugovara se izrada projektne dokumentacije za glavni ulaz u luku koja predviđa izgradnju poslovnog kompleksa s raznim funkcionalnim sadržajima, a planira se i prezentacija Luke Ploče na različitim tržištima». Direktor Luke Ploče d.d. Ivan Pavlović ocijenio je poslovnu godinu izuzetno uspješnom i ustvrdio da je u danim okolnostima postignut maksimalan promet kontejnera i rasutih tereta. Iako su neki sumnjali, jasno je da će luka, nakon izgradnje dvaju terminala, ostvarivati promet između osam i jedanaest milijuna tona godišnje», rekao je Pavlović i istaknuo potrebu dokapitalizacije luke, najavljenu za kraj siječnja , radi pribavljanja svježega kapitala za nabavu opremu

LPd.d. je koncesionar i nema nekretnina koje mogu založiti ,a ne smiju se zaduživati zbog ugovora sa Svj. bankom , tako da je dokap. neizbježna!
Ne vjerujem da će Drž. sudjelovati jer HFP mora položiti keš koji nema a drž. mora izgraditi ceste i infrastrukturu!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Što se današnje cijene tiče, samo smo se uklopili u opće crvenilo na burzi.

Za one koji sada drže dionice stvar je vrlo jednostavna.
A) S jedne strane postoji prilično mala vjerojatnost(jer ipak ništa nije 100% sigurno), da u nekakvom najgorem scenariju i spletom okolnosti opet dođe do odgode dokapitalizacije, ali bez realne mogućnosti od odustanka od iste. Kad bi se to i dogodilo, Luka i dalje vrijedi puno, samo kratkoročno cijena pada, pa se do novog datuma opet diže i prelazi sadašnji nivo cijena. Netko tko bi ovo unaprijed znao sa sigurnošću, mogao bi stvarno namaknuti lijepu svotu na max. i min. razini cijene(a to sigurno neće biti nitko od forumaša nego nekakav veliki meštar).
B) Druga varijanta je da se dokapitalizacija bez problema izglasa 25.01. a tada ostaje samo slatka briga da li idemo po koeficijentu dokapa 1,4(što je odlično) ili po 3,6(što ne znam da li je itko ikad od ljudi koji pišu na ovom forumu mogao dokapitalizirat na nekoj drugoj dionici!?). A za ovaj koeficijent dokapa od 3,6 ne moram ni govoriti što on znači za profit vaše osnovne investicije.

E sad, kad sve odvagnete, rizik koji preuzimamo u ovoj našoj investicije ispada vrlo mali u odnosu na ono što dobivamo u slučaju pozitivnoga završetka skupštine. Ja se kladim sa svojim kapitalom na pozitivan ishod i mislim da svatko tko vjeruje u Luku treba podnijeti minimalan rizik koji stoji s druge strane medalje.
Uzimajući u obzir budućnost poduzeća, dugoročni rizik niti ne postoji šta god da bude na skupštini..

New Report

Close