Iako je kolega “alt333” pao ko s Marsa na naš forum(recimo isto se dogodilo s Alan Poh-om koji je to pošteno i priznao, hehe), nemojte ga odmah napadati zbog drukčijeg mišljenja nego ga pustite da kaže svoje.
Uz bezbroj dobrih informacija koje svi već dobro znamo, ako on stvarno zna nešto loše za Luku Ploče, takvu informaciju je svakako dobro znati bez obzira na to što je sama po sebi negativna. ALI, to nam onda svakako mora potkrijepiti uvjerljivim dokazima i izvorom same informacije pa da možemo razmotriti neki problem sam po sebi. U suprotnom, ako nema nikakve dokaze za to što govori zamolio bi ga da ovdje više ne troši svoje i naše vrijeme.
A siguran sam da će ako ustreba i naš Vjeko(moderator) intervenirati na koji su 100%-na špekulacija.
PS. Molim kolegu alta da napiše da li posjeduje dionice, da li ih je posjedovao prije i koji mu je ulaz/izlaz.
Iako je kolega “alt333” pao ko s Marsa na naš forum(recimo isto se dogodilo s Alan Poh-om koji je to pošteno i priznao, hehe), nemojte ga odmah napadati zbog drukčijeg mišljenja nego ga pustite da kaže svoje.
Uz bezbroj dobrih informacija koje svi već dobro znamo, ako on stvarno zna nešto loše za Luku Ploče, takvu informaciju je svakako dobro znati bez obzira na to što je sama po sebi negativna. ALI, to nam onda svakako mora potkrijepiti uvjerljivim dokazima i izvorom same informacije pa da možemo razmotriti neki problem sam po sebi. U suprotnom, ako nema nikakve dokaze za to što govori zamolio bi ga da ovdje više ne troši svoje i naše vrijeme.
A siguran sam da će ako ustreba i naš Vjeko(moderator) intervenirati na koji su 100%-na špekulacija.
PS. Molim kolegu alta da napiše da li posjeduje dionice, da li ih je posjedovao prije i koji mu je ulaz/izlaz.
Njegova izjava da gospodin Pavlović odlazi a da dolazi neki Šunjić je nešto najnevjerojatnije što sam čuo u životu. Čovjek je očito izgubio osjećaj za vrijeme i prostor, taj Šunjić s kojim on špekulira je jedan od vlasnika Jadroagenta i ne znam stvarno odakle mu ta ideja da će on doći na čelo Luke. To da je on otkrio kako se broj radnika u Luci lažira je samo podatak poznat njemu a ja ću vam reći pravu istinu a to je .
Negdje oko 40-50 radnika Luke traži mirovinu na osnovi PTSP svi ti ljudi se vode ko da rade u Luci, u jednom trenutku u Luci nije imao ko raditi a nisu smjeli primati nove radnike jer ako se ovi vrate di onda sa onima koje su primili i onda su donjeli riješenje da se 50 ljudi primi ali da ih se zove samo kada ima posla, ja ću vam reći da ti ljudi rade stalno i još imaju i viška sati.
Ovo je istina o Luci Ploče a ja njega pozivam da mi se javi pa da se nađemo na kavi, ja ću njemu odati moj izvor informacija a nek on meni kaže svoj.
sampras vidiš da znaš situaciju,ja sam tvoj sugrađanin,da li znaš da se u luci svaki dan pretovara jedna roba s jedne hrpe na drugu,i da tu netko diže lovu,a hrpa je uvijek ista,da li znaš da se sa novcem tj građevinskim materijalom grade privatne kuće,da se koriste strojevi od luke ploče za privatne potrebe,ti ako radiš u luci dobro znaš da nitko ne želi raditi,najmanje 100 ljudi je na bolovanju,a 100 ih traži ptsp.firma ima perspektivu,ali s takvim radom i zalaganjem,neće se ništa postići,ti dobro znaš da su svi zaluđeni koliko je dionica narasla,a posao su svi zanemarili.to jedno ozbiljno poduzeće ne smije sebi dozvoliti,i ovakav managment ne može ostvariti rezultate koji su već ugrađeni u dionicu,ja vam želim pomoći mojim savjetom,jer 95 posto malih dioničara lkpc ne zna uopće u šta ulaže,svi ulažu na račun onoga rekla-kazala…ali pošto se zna tko je glavni u nadzornom odboru,drugi čovjek države,ne brinite,imate više sreće nego pameti,tj. naše tržište se ne bazira na fundamentima,nego tko ima dobro političko zaleđe,taj napreduje.vidite,netko izlazi na 6300,00 sa 1 300 000 kuna,zapitajte se zašto,želim vam puno sreće…
sampras vidiš da znaš situaciju,ja sam tvoj sugrađanin,da li znaš da se u luci svaki dan pretovara jedna roba s jedne hrpe na drugu,i da tu netko diže lovu,a hrpa je uvijek ista,da li znaš da se sa novcem tj građevinskim materijalom grade privatne kuće,da se koriste strojevi od luke ploče za privatne potrebe,ti ako radiš u luci dobro znaš da nitko ne želi raditi,najmanje 100 ljudi je na bolovanju,a 100 ih traži ptsp.firma ima perspektivu,ali s takvim radom i zalaganjem,neće se ništa postići,ti dobro znaš da su svi zaluđeni koliko je dionica narasla,a posao su svi zanemarili.to jedno ozbiljno poduzeće ne smije sebi dozvoliti,i ovakav managment ne može ostvariti rezultate koji su već ugrađeni u dionicu,ja vam želim pomoći mojim savjetom,jer 95 posto malih dioničara lkpc ne zna uopće u šta ulaže,svi ulažu na račun onoga rekla-kazala…ali pošto se zna tko je glavni u nadzornom odboru,drugi čovjek države,ne brinite,imate više sreće nego pameti,tj. naše tržište se ne bazira na fundamentima,nego tko ima dobro političko zaleđe,taj napreduje.vidite,netko izlazi na 6300,00 sa 1 300 000 kuna,zapitajte se zašto,želim vam puno sreće…
netko je i kupio 2000 kom po 6000 kn tako da ti usporedba ne stoji.nekom je čaša polu prazna a nekom polu puna.što se tiće ostalog i dalje stoji da je luka ploče odlična investicija ato kaj je tamo nerad je samo zbog toga što je u državnom vlasništvu i dodatni plus je da se država kroz privatizacije što prije makne van.e pa onda ćemo vidjeti hoče li biti nerada i zabušavanja.
molim te kolega, objasni mi onda tko je onaj koji je kupio oko 2000 komada u cetvrtak? je taj lud kao i mi ostali dionicari? ili je taj pametan kao i mi ostali dionicari? [sealed]
…vidite,netko izlazi na 6300,00 sa 1 300 000 kuna,zapitajte se zašto,želim vam puno sreće…
Pa što je 1.300.000 kn za tržište,to je dvjestitinjak dionica,danas je protrgovana 421 dionica,tako da to ne bi trebalo biti mjerilo. A moglo je i više osoba staviti svoje dionice na tu cifru da pokuša napraviti rasulo. Ali nedamo se mi. [lol] [lol]
nije ni lud,ni pametan,već je kockar..stvarno ne znam hoće li cijena rasti ili padati,ali tu je mutno puno stvari,netko je u četvrtak dignuo cijenu sa 2000 000,da bi navukao kupce,a potom je sa 10 000 000,počistio ask mislim do 6000,00 kn,pitanje je tko je iskrcao 13 000 000 kuna..kažem vam,dionica je za prave kockare,pa uostalom ko ne riskira,ne profitira,samo je tužno što politika ima u nas utjecaja više nego fundamenti,to me boli,i uvijek će me boliti,,kriminal ispred rada i znanja…nek se ugledaju na končar ili ericson,a ne da svi traže bolovanje….
dečki..nema potrebe za tolikim napadima na alt333…ne znam koliko su njegove informacije točne..ali opreza nikada dovoljno (pa znamo što se već dogodilo s terminom za sjednicu u 11 mjesecu, pa novinskim špekulacijama itd).
Iskreno..ni meni se ovo ne sviđa (primjetio sam kao i kolega alt ove “zanimljive transkacije”) ulaz u ovu dionicu mi je za razliku od samprasa (400 kn) preko 4700 kn..
To je istina da se roba sa obale 5 vozi i skladišti na drugom mjestu ali to je samo zato što obala 5 ne može primiti sav taj ugalj, boksit, klinkere i sve druge terete koji dolaze, pa valjda je bolje robu prevesti na drugo mjesto već odbijati te terete, da se grade privatne kuće sa Lučkim novcem prvi put čujem a usput u Pločama nije u zadnjih pet godina niti napravljena niti jedna kuća ako je ti kaži koja je a ja ću ti se izviniti možda sam ja nešto previdio, to što kažeš da je dosta ljudi na bolovanju je istina ali ti ljudi nisu na teret Luke već države, ja se isto ne slažem s tim što je država omugućila da oni koji jesu i oni koji nisu bili u ratu sada traže PTSP a svi znamo da su lažni.
Kažeš da su svi zaluđeni oko cijene dionice a da su zanemarili posao, u Luci Ploče je ostalo jako malo malih dioničara, mislim ne više od pedesetak, svi oni su prodali dionice po cijenama koje su sada smiješne i sada im je svatko kriv.
Što se tiče menadžmeta mislim da je ovo firma sa menadžmentom koga bi poželjela svaka normalna firma, ovi ljudi su na čelu Luke već dvadesetak i više godina tako da svoj posao znao jako dobro, i ti znaš da cijelo vrijeme rata plaća niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje i da je bila iznad prosjeka, a što se tiče sadašnje situacije samo da ti napomenem da se jedan dio poslova odbija zbog nemogućnosti pretovara jer su kapaciteti popunjeni.
Lijep pozdrav.
nije ni lud,ni pametan,već je kockar..stvarno ne znam hoće li cijena rasti ili padati,ali tu je mutno puno stvari,netko je u četvrtak dignuo cijenu sa 2000 000,da bi navukao kupce,a potom je sa 10 000 000,počistio ask mislim do 6000,00 kn,pitanje je tko je iskrcao 13 000 000 kuna..kažem vam,dionica je za prave kockare,pa uostalom ko ne riskira,ne profitira,samo je tužno što politika ima u nas utjecaja više nego fundamenti,to me boli,i uvijek će me boliti,,kriminal ispred rada i znanja…nek se ugledaju na končar ili ericson,a ne da svi traže bolovanje….
Nema tu nikakvog kockanja, a ovo što ti pišeš su promašene stvari. To što je tvoj dojam da u Luci Ploče vlada nerad je za nas ulagače potpuno nerelevantno. Vjerujem da se velika većina nas oslanja na financijske izvještaje, a oni itekako idu u prilog ovoj dionici. A ako tvrdiš da su lažirani (a godišnji FI podliježu neovisnoj reviziji), onda to isto možemo reći za bilo koju hrv. dionicu, pa tako i za končar i ericsson. Pokušaj biti objektivan pa se složi s ovim.
Da ne ostane samo na ovom, svakome tko dobronamjerno i ozbiljno proučava i piše o ovoj dionici, jasno je da ovdje ne kupujemo samo fundamente nego i sjajnu perspektivu. Meni je, naravno, krivo što se prevelik fokus stavlja na dokapitalizaciju, ali što je tu je…
Tko se previše oslanja na fundamente na burzi na kojoj kotiraju tvrtke koje su u izraženoj razvojnoj ekspanziji, imat će velik oportunitetni trošak. No, to je neka druga (vječna) tema…
dečki..nema potrebe za tolikim napadima na alt333…ne znam koliko su njegove informacije točne..ali opreza nikada dovoljno (pa znamo što se već dogodilo s terminom za sjednicu u 11 mjesecu, pa novinskim špekulacijama itd).
Iskreno..ni meni se ovo ne sviđa (primjetio sam kao i kolega alt ove “zanimljive transkacije”) ulaz u ovu dionicu mi je za razliku od samprasa (400 kn) preko 4700 kn..
Kolega da ja ne znam pravo stanje ja bih sada na ovoj cijeni izašao i sa svoje 62 dionice dobro zaradio ali to mi ne pada na pamet jer ću svoj kapital poslije dokapa još dobrano uvećati.
čudi me kako se ljudi daju zastrašiti od alt333-a.
zar vam ništa ne govori to što ne pada u ovoj korekciji? pa znamo na kakvim se niskim razinama kupovala LKPC, koliko su ljudi dosada već zaradili, i evo ipak unatoć tome nitko baš sada ne ide iz LKPC. a vi se živcirate kad otkrijete da postoje ljudi koji ne vole tu firmu. pa nema firme čije dionice rastu a da se ovdje ne jave oni koji nam odluče otkriti “pravu istinu” o prljavim poslovima i katastrofalnim izgledima te firme.