Od financijskog izvještaja na dan 30.06.2018. do izvještaja na dan 30.06.2019., pozicija novčanih sredstava, keša, čini preko 30% aktive LKPC.
Postoji li još ijedna firma na svijetu (osim naravno banaka) kojoj novčana sredstva godnu dana čine trećinu imovine i dali je to normalno?
Ima po Balkanu niz takvih primjera. U Srbiji pogotovo. Iako takvi obično isplaćuju popriličnu dividendu.
Ovdje se vjerojatno čeka da se prvo istresu mali.
Od financijskog izvještaja na dan 30.06.2018. do izvještaja na dan 30.06.2019., pozicija novčanih sredstava, keša, čini preko 30% aktive LKPC.
Postoji li još ijedna firma na svijetu (osim naravno banaka) kojoj novčana sredstva godnu dana čine trećinu imovine i dali je to normalno?
Stavili su šapu na lovicu iz dokapa i sada polako. Bez brige neće se dioničari tim parama osladiti.
[/quote]
Šapa je stavljena, vidi se iz aviona, ali ne na lovu iz dokapa nego za keš koji se kumulirao iz tekućeg poslovanja.
Lova iz dokapa je potrošena na ulaganje u dugotrajnu imovinu jer je dokapitalizacijom 2011. g. prikupljeno oko 170 mil. kn. a od 2011 do zaključno 2018 nabavna vrijednost dugotrajne imovine je povećana za oko 178 mil. kn.
Kako firma dugi niz godina posluje pozitivno a ne ulaže značajnije u dugotrajnu imovinu (osim ulaganja iz dokapa), ne otkupljuje vlastite dionice i ne isplaćuje dividendu, naravno da su se na žiro računu skupili šoldi…
Evo i tu da postavim pitanje posto sam relativno novi na forumu pa sam postavio u temu sto se tržilo.
Zar neće LKPC osjetiti posljedice gašenja mostarskog aluminija, posto se trećina prometa luke odnosila upravo na njih
Nije bilo za očekivati da će kupiti ovih 10% po ovoj cijeni,ali su ipak uspijeli,ali sada sam mišljenja da bi bilo realno svakih slijedećih 5% platiti 20€ skuplje.
Vjerujem da su sretni što su prikupili u javnoj ponudi tako malo dionica, ispalo je krivo vrijeme objavljivanja javne ponude zbog Aluminija Mostar, koji će im odnijeti 50 posto prihoda. Ali imaju oni koša na računu i nadam se da neće propasti….
Ja sam s druge strane vrlo iznenađen prikupljenim brojem dionica. Ipak, prikupljeno je deset posto dionica po povijesno skoro najnižoj cijeni. Nažalost, priklještilo me ovdje radi glupog inata kako neću prodati s velikim minusom pa sam godinama po sitno dokupljivao. Tješio sam se kako je budućnost firme nakon što ode bivša uprava neupitna ali sada imamo upravu kojoj je Luka Ploče samo sredstvo. Logički je da takav vlasnik dionice stekne po puno većim cijenama od povijesno minimalnih ili barem da poslovanje opravda povijesno minimalne cijene. Ovdje se na žalost radi o firmi koja je među najstabilnijima u Hrvatskoj s relativno malom zaduženosti ali opet pomaka nema. Hoće li biti i kada, nemam pojma. Ja sam svoje dionice (210 kom) odregistrirao i zaboravio na njih. Totalno bezvezno razmišljanje ali LKPC je jedna od prvih dionica koje sam kupovao kada pojma nisam imao ni o čemu i jednostavno lakše mi je na to zaboraviti i čekati. Neka mi služi kao škola za sve buduće investicije. Kad se sjetim koliko je bilo drugih loših investicija, ovu školu čak i nisam skupo platio:)
Ja sam s druge strane vrlo iznenađen prikupljenim brojem dionica. Ipak, prikupljeno je deset posto dionica po povijesno skoro najnižoj cijeni. Nažalost, priklještilo me ovdje radi glupog inata kako neću prodati s velikim minusom pa sam godinama po sitno dokupljivao. Tješio sam se kako je budućnost firme nakon što ode bivša uprava neupitna ali sada imamo upravu kojoj je Luka Ploče samo sredstvo. Logički je da takav vlasnik dionice stekne po puno većim cijenama od povijesno minimalnih ili barem da poslovanje opravda povijesno minimalne cijene. Ovdje se na žalost radi o firmi koja je među najstabilnijima u Hrvatskoj s relativno malom zaduženosti ali opet pomaka nema. Hoće li biti i kada, nemam pojma. Ja sam svoje dionice (210 kom) odregistrirao i zaboravio na njih. Totalno bezvezno razmišljanje ali LKPC je jedna od prvih dionica koje sam kupovao kada pojma nisam imao ni o čemu i jednostavno lakše mi je na to zaboraviti i čekati. Neka mi služi kao škola za sve buduće investicije. Kad se sjetim koliko je bilo drugih loših investicija, ovu školu čak i nisam skupo platio:)
Njima je ovo dionica dovoljno da nastave kontrolirati firmu. Ionako su izvukli iz nje naftne terminale, a vjerojatno će i sve ostalo sto im bude zanimljivo. Ne dijelim bas entuzijazam oko toga da će sad da procvate cveće u preduzece, ali se isto tako nadam da sam potpuno u krivu i da će cijena u budućnosti rasti.