poslovanje luke ploče ovisi najviše o bosni čije je gospodarstvo na respiratoru, nezaposlenost je velika, radno stanovništvo im odlazi u EU ili Hrvatsku pa ne znam temeljem čega očekujete procvat ove firme?!?
To bi trebao pitati ENNA-u.., valjda…
370 kn i ća đaciž
115 milja na ca 318 000 dionica jednako ne dam ti ni lipe
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/energia-naturalis-za-ponudu-za-preuzimanje-luke-ploce-treba-osigurati-115-milijuna-kuna/
370 kn i ća đaciž
115 milja na ca 318 000 dionica jednako ne dam ti ni lipe
dobro je nisu zabili i niže, pa onda računali prosjek
Sada kada odrade formalnost otkupa, koliko će im biti važna cijena dionice na burzi? Ovakvi igrači na ovakvom tržištu kapitala sigurno će pohitati da da zadovolje male dioničare.
Piše oko 115 milijuna.. doduše trebala je napisati najmanje toliki iznos..ne vjerujem da će ponuda biti manja od 400 kn..ovaj članak nije nimalo profesionalno napisan .
ovi momci su odradili pevec. trebam li dalje pričati
Mislim da će ovdje država ipak imat zadnju riječ.
Danas je i Koly rekla da ne smijemo imat samo jedan energetski pravac. Osim toga, Luka Ploče i Bosnu drži u šahu. Hrvatska preko fondova ipak drži koliku toliku odstupnicu od Rusa. imho
Od države su otkupili paket po cijeni oko 620,00 kn, a sad hoće od nas malih kupiti po 400,00, nismo valjda mutaviji od Fonda pa da prodamo jeftinije, do sada je država prodavala sve najpovoljnije, ovo bi bio prvi slučaj gdje je država prodala dionice skuplje od ostalih….
loša vijest
budite sigurni da nećete dobiti ni lipu više od 0onoga što po zakonu mora, a to je vrlo vjerojatno 368 kn
dobra vijest
alko oni to kupuju po toj cijeni, to onda sasvi sigurbi vrijedi najmanje dvaput toliko jer nisu oni ni pevec kupovali po fer cijeni nego daj sto das
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/prvo-plinarsko-drustvo-postalo-najveci-dionicar-luke-ploce/
loša vijest
budite sigurni da nećete dobiti ni lipu više od 0onoga što po zakonu mora, a to je vrlo vjerojatno 368 kn
dobra vijest
alko oni to kupuju po toj cijeni, to onda sasvi sigurbi vrijedi najmanje dvaput toliko jer nisu oni ni pevec kupovali po fer cijeni nego daj sto das
Tako nekako… s tim što bi dobra vijest mogla biti i masna dividenda – u Pevecu su isplatili 80 mil. kn…
U Pevecu su isplatili da bi mogli preuzimati LKPC. Sad je to valjda jasno. Nisam baš siguran da će ovdje tako brzo nešto isplaćivati, a nisam siguran da će isplaćivati ni u Pevecu osim ako će im trebati za nove akvizicijske i druge aktivnosti. Naravno, to ne mogu znati, samo slažem “kockice”…
Mogu isplatiti dividendu, iako zadržane dobiti nemaju toliko kao likvidnosti, no ne mislim da je ovdje ta igra aktualna. Iako, možda se rukovode prizemnim porivima pa zaista odluče lovu koju se nekoć unijeli mirovinci “iznijeti van” i pospremiti na sigurno. Onog kapetana koji je donedavno vodio luku trebalo bi kazeneno goniti zbog ovakvog pogodovanja i “predaje Luke” u ruke jednog investitora. Mislim da u ENNA-i paralelno igraju na integriranje Luke Ploče u svoju mnogo veću investiciju na prostoru lučke uprave, a koja se odnosi na ukapljeni naftni plin. Žele očito ovladati tim prostorom, a obzirom da se radi i defacto glavnoj luci za izvozno-uvozne poslove za prostor BiH, vjerojatno imaju i širu političku podršku za to što rade, dakle ne samo HNS-a nego i vladajućih. zato mi priča o brzoj isplati… “i prizemnim porivima” ne drži vodu. Defacto će oni za malenu investiciju, kontrolirati mnogo veće poslovanje i raspoloživi iznos novca na računu LKPC preko svog NO-a i uprave. Za takvu kontrolu nije potrebna nikakva dividenda.