LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tko je plaćao neki dan po +400 kn bojim se da će prodati na javnoj ponudi s minusom

http://www.seebiz.eu/energia-naturalis-sad-je-povoljan-trenutak-za-preuzimanje-luke-ploce/ar-188229/

Pametno zbore, ako se Kinezi namjere prodat će ju 4x skuplje…..

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

Mogu samo poželjeti svim dioničarima LKPC, a i ENNA-i, da se pridruži neki strani fond ili više njih koji će dati svoje ponude.., a ove naše OMF-ove pratiti hoće li pristati na neku ponuđenu cijenu koja bi bila manja od one po kojoj su stjecali dionice LKPC🤓

Uskočiti ili čekati…, pitanje je sad🤪…, ma sačekati.., ovo će biti smiješno.😭

Tromjesečni prosjek je oko 352.00 kn.
Kolika će cijena preuzimanja biti to će se vidjeti.
Ja osobno nisam optimist da bude puno gore išla.
Ova ponuda je čist radi reda.

Zakonski ne mogu ponudit nize od 368kn po koliko su stekli zadnje dionice (prije par dana). Osim toga gleda se ponderirani prosijek cijene u posljednja 3 mjeseca pa se isti, obzirom na kolicinu od prije par dana, krece oko to cijene.
U svibnju 2018. su kupoprodajnim ugovorom stekli dionice od povezanog drustva pa ako je cijena bila veca od 368kn morat ce ponudit cijenu iz kupoprodajnog ugovora. U to vrijeme cijena je bila oko 420kn.

Rastimo zajedno...

Kad se svi parametri uzmu u obzir cijena bi se trebala kretati između 420-460 kn po dionici..a novca u blagajni imaju 380 kn po dionici..Butković za par dana ide u Kinu..bumo vidjeli da li je ta cijena stimulativna..ja mislim da su oni sad izabrali trenutak jer su i Kinezi zainteresirani..Pirej im je pun ko šipak..trebaju im skoro sve luke na Jadranu..a ova im je najlakši plijen..

U Kinu s Butkovićem idu ljudi iz Lučke uprave Rijeka, HŽ infrastruktura, i cetari, ne spominje se Luka Ploče, meni se čini da se nudi Luka Riijeka i izgradnja pruge prema Zagrebu.

izgleda da je cosco zainteresiran za novi kontejnerski terminal,novi terminali trebali bi biti u funkciji u ožujku ili travnju,pa idu već sad lobirati na vrijeme da se to popuni,čim su ovi dali ponudu za preuzimanje,očito da imaju neku informaciju iz prve ruke..inače bi čekali da padne na 200 kuna i onda je preuzeli..vidit ćemo ubrzo šta se valja iza brda..

U Kinu s Butkovićem idu ljudi iz Lučke uprave Rijeka, HŽ infrastruktura, i cetari, ne spominje se Luka Ploče, meni se čini da se nudi Luka Riijeka i izgradnja pruge prema Zagrebu.

Je, Kinezi će valjda graditi hrvatskoj infrastrukturu, a EU će to plaćati iz svojih fondova… to što je to slučajno prošlo sa pelješkim mostom je prije iznimka nego pravilo.

Smatram da bi nas dioničare, s tom cijenom 420-460 kn ne samo izj….i nego nam još i ušima zavrćali.
Kad je dokap bio po 850kn a zaposlenici ju platili cca 470kn,pa ne kontam zašto bi to bila odoka cijena.

Nemam dionice LKPC, ali moj fond je dionicar broj 2. Ukoliko prodaju u javnoj ponudi na ovim cijenama najavljujem kaznenu prijavu protiv odgovornih te opsezan novinski clanak o cjelokupnoj tematici.
Ovo nije prijetnja nego obecanje.
Stjecali su na bitno losijim pokazateljima po visim cijenama tako da cu ih strpati u zatvor garantirano.
Samo probajte, gledam vas.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Ma neće az prodavat..nema šanse..nego je pitanje zašto nisu dokupljivali na 400 i manje..kao i pbz obvezni..a uzimali su u dokapu na 850..a ništa od posla se nije promijenilo..dapače..danas luka bolje radi nego prije 3 godine

Luka je prosirila kapacitete 3 puta najmanje, bolje radi i ima vise novca na racunu bez obzira na prijavu male dobiti. Novi prilaz sa autoceste, nove dizalice vecih kapaciteta infrastruktura kao u suvremenim lukama. Ppd obnavlja zeljeznicu, a cijenu par ljudi dovelo na 350 i fondovima sad to ne odgovara a na 4000 je odgovarala. U sve ovakve perjanice treba doci netko 3.da im pomrsi planove!

New Report

Close