LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

koliko je meni jedan uvaženi kolega (koji je već sudjelovao u dokapu na drugim dionicama) prenio privatnom porukom na ovo pitanje koje nas muči…..odgovor je bio da se ne mora biti na slobodnoj poziciji, niti nema veze dali se se trguje pbz investorom….važno je biti u knjizi dioničara u SDA odnosno biti vlasnik dionica 3 dana prije dana “D” zbog T+3…..

Ovo jedina i prava istina, koja odregistracija o čemu vi pričate, ako su dionice registrovane na vas u SDA imate pravo na dokap.
Dok kod ne prodate dionice one glase na vaše ime u SDA i nitko vam ništa ne može.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

koliko je meni jedan uvaženi kolega (koji je već sudjelovao u dokapu na drugim dionicama) prenio privatnom porukom na ovo pitanje koje nas muči…..odgovor je bio da se ne mora biti na slobodnoj poziciji, niti nema veze dali se se trguje pbz investorom….važno je biti u knjizi dioničara u SDA odnosno biti vlasnik dionica 3 dana prije dana “D” zbog T+3…..

Kolega bolje da se ne zeznu ljudi to je ipak rekla kazala, ja nisam dobio potvrdu od sda da sam vlasnika sve dok nisam odregistrirao dionice.
Dakle, ako se želi biti siguran da ste u igri odregistrirajte dionice s investora, sve drugo predstavlja rizik. Ja ništa ne prepuštam slučaju, ovako bar mogu mirno spavati. Dakle to vrijedi samo za investor, za one iz drugih brokerskih kuća, nije potrbno dionice stavljati na slobodnu poziciju.
Ovo je samo dobronamjeran savjet

” Kolega bolje da se ne zeznu ljudi to je ipak rekla kazala, ja nisam dobio potvrdu od sda da sam vlasnika sve dok nisam odregistrirao dionice. Dakle, ako se želi biti siguran da ste u igri odregistrirajte dionice s investora, sve drugo predstavlja rizik. Ja ništa ne prepuštam slučaju, ovako bar mogu mirno spavati. Dakle to vrijedi samo za investor, za one iz drugih brokerskih kuća, nije potrbno dionice stavljati na slobodnu poziciju. Ovo je samo dobronamjeran savjet
[/quote]

Slažem se.Nije nikakav problem stavljanje dionica na slobodnu poziciju.Pošalješ mail “molim vas da stavite sve moje dionice LKPC na sl.p.”I to je to,nitko vas ništa neće pitati,to je njihova dužnost.Važi za investor i možda još koga(skrbnički).Ko radi s klasičnom brokerskom kućom tipa RAST ili P.G nemora ništa poduzimati.

P.S.Možda ne treba ni kad je investor u pitanju,dakle najprije provjeriti.Osobno ne radim s investorom a da radim nebi ništa prepuštao slučaju.[proud]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Čitam danas u tiskanom izdanju PD-a:
BiH odobren kredit od 180 mil eura za koridor Vc a u očekujese još 180 mil. od Europske inv. banke.

Ako itko ima svijetlu budućnost onda je do Lkpc.

[thumbsup]

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

ok…a sad pitanje…..kada je taj famozni dan “D” odnosno dan kada se mora biti u knjizi dionicara u SDA ? jel to vec bilo ili taj dan “D” je dan prije dana odrzavanja skupstine? (odnosno 24.1.2008)

DOKUP!

ili je to pak 18.1.2008?
iako vidim na sda da je datum utvrđivanja popisa je 18.1.2008, dali oni misle samo na dionicare koji smiju sudjelovati na skupstini ili i na one koji smiju sudjelovati u dokapitalizaciji? malo ga muljaju….

DOKUP!

1169)
Uprava LUKA PLOČE d.d., Ploče, Trg kralja Tomislava 21 (u daljnjem tekstu: Društvo), donosi i objavljuje

ODLUKU
o odgodi održavanja Izvanredne glavne skupštine i sazivanju nove Skupštine Društva.
I. Otkazuje se održavanje Izvanredne glavne skupštine Društva sazvane za 26. 11. 2007. godine u 10 sati, u sjedištu Društva, Trg kralja Tomislava 21, Ploče pozivom objavljenim u Narodnim novinama br. 96 od 19. 9. 2007. godine.
II. Uprava društva Luka Ploče d.d. ujedno objavljuje poziv za novu
IZVANREDNU GLAVNU SKUPŠTINU
dioničkog društva LUKA PLOČE, Ploče, koja će se održati 25. 1. 2008. u 10 sati, u sjedištu Društva, Trg kralja Tomislava 21, Ploče.
Pozivaju se svi dioničari na Izvanrednu glavnu skupštinu koja će se održati u prostorijama Društva
Za Izvanrednu glavnu skupštinu predlaže se
Dnevni red:
1. Otvaranje Izvanredne glavne Skupštine Društva, utvrđivanje broja nazočnih i zastupanih dioničara,
2. Donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju dionica društva Luka Ploče d.d., Ploče privatnom ponudom, ulozima u novcu
3. Donošenje odluke o izmjeni Statuta Društva.
4. Donošenje odluke o utvrđivanju visine nakna­de za članove Nadzornog odbora društva Luka Ploče d.d.
I. PRIJEDLOZI ODLUKA
Na temelju članka 280. stavka 3. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava i Nadzorni odbor Društva predlažu da Izvanredna glavna skupština donese odluke:
Ad 2. Donosi se
ODLUKAo povećanju temeljnog kapitalai izdavanju dionica društva LukaPloče d.d., Ploče, privatnom ponudom
Članak 1.
Temeljni kapital Društva upisan u sudski registar iznosi 89.045.600,00 kuna a podije­ljen je na 222.614 redovne dionice na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400,00 kuna po dionici. Temeljni kapital je u cijelosti uplaćen.
Članak 2.
Temeljni kapital Društva povećava se s iznosa od 89.045.600,00 kuna za 125.000.000,00 kuna na 214.045.600,00 kuna.
Iznos povećanja temeljnog kapitala od125.000.000,00 kuna predstavlja 58,39% ukup­nog uvećanog temeljnog kapitala Društva.
Članak 3.
Temeljni kapital povećava se ulozima u novcu u iznosu od 125.000.000,00 kuna i to izdavanjem 312.500 novih redovnih dionica na ime, serije A, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400,00 kuna. Dionice se izdaju nominalno, za iznos od 400,00 kuna po dionici.
Članak 4.
Nove dionice iz članka 3. ove odluke izdaju se privatnim izdanjem koje će se izvršiti upisom i uplatom u novcu isključivo od strane postojećih dioničara izdavatelja upisanih u depozitoriju Središnje depozitarne agencije d.d., Zagreb, na dan donošenja ove odluke razmjerno njihovom sudjelovanju u temeljnom kapitalu Društva.Članak 5.
Pozivaju se postojeći dioničari da upišu 312.500 redovnih dionica koje glase na ime, unutar 30 dana od konačnosti Rješenja o odobrenju prospekta od strane HANFA-e, te da u istom roku izvrše uplatu u novcu i to400,00 kuna po dionici. Upis dionica obavlja se potpisom Izjave o upisu dionica (upisnice).

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Dokle bi dionica mogla rasti u ovih dva tjedna. Kakva su vaša predviđanja

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

Slažem ae kolega nema2puta
usput da ponovim da se u LKPC očekuju i DRUGE DOKAPITALIZACIJE. a ako se uspoređuju cijene dionica
Luke Rijeka i LKPC onda ova zadnja je jako deprecirana. Uravnoteženost, ne uzimajući u obzir ovu i sljedećih dokapitalizacija, bi bila uspostavljena na cijeni dionice LKPC od oko 24.000,00 kuna.

Skupština 24.01 će se sigurno održati, danas mi potvrdio jedan od vodećih ljudi u Luci Ploče.

Skupština 24.01 će se sigurno održati, danas mi potvrdio jedan od vodećih ljudi u Luci Ploče.

A ne 25.01. kako je prije navedeno? [shocked]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

sampras:

A ne 25.01. kako je prije navedeno? [shocked]

Evo vidim i ja da u pozivu piše 25, možda se on zeznuo ili sam ja možda krivo čuo, uglavno on mi je 100% potvrdio da nema straha od otkazivanja.

New Report

Close