Kolega ”fond 300”
Nitko ne može tvrditi da će doći do dokapitalizacije sa 100% sigurnošću – to je besmislica, kao što nitko nije siguran da će preživjeti sljedeći dan. U vezi dokapitalizacije ne samo da je sigurna, već u LKPC razmišljaju i o SLJEDEĆOJ DOKAPITALIZACIJI, jer kako kažu bez toga neće se moći održati i razvijati. To sve je itekako gotova stvar.
alan_poh: ” pao ja sa marsa na ovu temu…..ide li kao i sa ULPL, za 2 dionice koje se posjeduju se dobije 1 po nominali? hvala ” Ne kol. alan-poh, za jednu ide 1,4 a ako drž. ne sudjeluje još2,2 po nominali od 400kn
oprostite kolega barbosa,
to znaci da npr.na 10 posjedajucih dionica LKPC dobivate 14+2,2 dionice,tj.16,2 dionice po nominali od 400kn? ili sam u krivu?Hvala na odgovoru!
Barbosa:
”
alan_poh: ” pao ja sa marsa na ovu temu…..ide li kao i sa ULPL, za 2 dionice koje se posjeduju se dobije 1 po nominali? hvala ” Ne kol. alan-poh, za jednu ide 1,4 a ako drž. ne sudjeluje još2,2 po nominali od 400kn
”
oprostite kolega barbosa,
to znaci da npr.na 10 posjedajucih dionica LKPC dobivate 14+2,2 dionice,tj.16,2 dionice po nominali od 400kn? ili sam u krivu?Hvala na odgovoru!
Moje mišljenje:
Na 10 početnih dionica u 1. krugu imaš pravo na 14 novih (na kraju priče ukupno 24 kom), a ukoliko u 2. krugu ne sudjeluje država (RH je vlasnik 61,21% LKPC) imaš pravo na još 22 dionice (na kraju priče ukupno 46 kom).
Dokapitalizacija nije 100% sigurna sve dok nove dionice nisu na računu. (sjetimo se ATLN)
13.18 h
kupnja 348 komada
prodaja 673 komada
Maoprije sam zvao u SDA i čovjek mi je rekao da ne trebam stavit dionice na slobodnu poziciju. kaže da će me obavijestiti LKPC!!!! Tako je rekao!!![huh] Pitao sam do kada trebam imati dionice da uđem u dokap. kaže do 25.1[huh]!!!
Maoprije sam zvao u SDA i čovjek mi je rekao da ne trebam stavit dionice na slobodnu poziciju. kaže da će me obavijestiti LKPC!!!! Tako je rekao!!![huh] Pitao sam do kada trebam imati dionice da uđem u dokap. kaže do 25.1[huh]!!!
ako ti je tako čovjek iz SDA rekao..onda je to ziher
Moje mišljenje:
Na 10 početnih dionica u 1. krugu imaš pravo na 14 novih (na kraju priče ukupno 24 kom), a ukoliko u 2. krugu ne sudjeluje država (RH je vlasnik 61,21% LKPC) imaš pravo na još 22 dionice (na kraju priče ukupno 46 kom).
Dokapitalizacija nije 100% sigurna sve dok nove dionice nisu na računu. (sjetimo se ATLN)
To bi bilo to u idealnim uvjetima, međutim ja bi bio vrlo zadovoljan sa 2-2,5 kom ukupno u oba kruga
kupio ja LKPC danas, poništili mi kupnju nakon sto je vec prosla na 6220 te ponovo po takoreć istoj cijeni kupio….živjela dokapitalizacija [thumbsup]
ne kuzim zasto mi ponistili prvu transakciju…..[huh]
Čitam malo ove postove i ima kolega koji bi dali i desnu i lijevu ruku da će doći do dokapitalizacije!
ALI NIKO sa 100% sigurnošću na ovom forumu ne može tvrditi da će doći do dokapitalizacije!
Po meni, kupiti ine dionice je bilo više manje ispativo do nekih 5500 tisuća no sad je dosta velik rizik!
Ukoliko dođe do dokapitalizacije zarade bude na koliko god da ste ju kupili!
No nemojte drukat ko da je to gotova stvar jer NIJE!
pozdrav
Luka Ploče (LKPC-R-A) je jučer završila kao najlikvidnije izdanje sa gotovo 16,5 milijuna kuna prometa. Dioničare ove domaće luke će najviše veseliti neuspješno testiranje povratka ispod razine od 6000 kuna čime se cijena lagano spustila u negativan teritorij. Prekid pozitivne serije je isprovociran prolaskom 4 snažna naloga od više od 490 komada po 6000 kuna, nakon čega su se nalozi brzo pomaknuli prema toj razini, no nastavak trgovanja je doslovno jamčio povratak u pozitivan teritorij. Tako je kraj dočekan na 6300 kuna čime se povratila razina iz druge polovice listopada prošle godine.
Tržište je jučer pokazalo da je sve izvjesnije rješavanje dokapitalizacije (i privatizacije?) Luke Ploče.
[thumbsup]
kad god cijena treba ići gore uvijek se pojavi veća količina prodajnih naloga po 6300 [cry]
baš su zločesti ti dečki u crnom[sad]
Da bi sudjelovao u dokapitalizaciji Luke Ploče trebam li svoje dionice LKPC-R-A preregistrirati na svoj račun invastitora kod SDA ?
Poštovani,
zahvaljujemo Vam na povjerenju koje nam kao klijent ukazujete.
U nastavku je odgovor na Vaše pitanje.
Ovisno o tipu korporativne akcije drugačije se postupa, tj. obzirom da se Banka ograničila na pružanje “ograničene” skrbničke usluge, Banka će provoditi samo mandatorne korporativne akcije bez ikakve dodatne naknade. Sve one korporativne akcije u kojima postoji mogućnost odabira, klijent će samostalno provoditi na način da odregistrira dionice.
Konkretno, u slučaju preuzimanja/dokapitalizacije/skupštine društava – za sudjelovanje u korporativnoj akciji potrebno je dostaviti zahtjev za odregistraciju pozicije (s PBZ Investora na vlasničku poziciju) te dalje samostalno postupati po istoj (neovisno o Banci).
Zahtjev za odregistracijom dionica s PBZInvestora možete naći u priloženoj Uputi za registraciju vrijednosnih papira.
U slučaju mogućih nejasnoća, molimo Vas da nas ponovo kontaktirate, putem e-maila ili telefonski na broj našeg info telefona 0800-365-365, svakim danom od 07:30 do 21:00 sati, te ćemo Vam rado pružiti dodatne informacije.
U nadi daljnje uspješne suradnje, srdačno Vas pozdravljamo.
S poštovanjem
PBZ
Ako ste na PBZ investoru, morate prebacit dionice na svoj racun na SDA. PBZ investor vodi dionice klijenata na svom skrbnickom racunu, pa izdavatelj ne zna za pravog vlasnika. Znaci, formalna vlasnik dionica niste vi, nego PBZ banka. Kod drugih brokerskih kuca je drukcija politika. Najbolje da svatko kontaktira svog brokera u svezi toga, da nebi bilo… Inace postoje tu dvije stvari: vlasnistvo u SDA i pozicija. Slobodna pozicija je ona u kojoj nema registrirane brokerske kuce koja moze raspolagat dionicam. Na slobodnu poziciju se u principu treba stavljat samo u slucaju prihvacanja ponude za preuzimanje (da u medjuvremenu ne bi prodali dionice). Jos jednom, tko nije siguran, moze postavit upit svom brokeru. To mu je posao.