Nisam pričao o kamati, već o čistoj zaradi na tečajnim razlikama, tu je izračun vrlo jasan.
Izgleda da ce u ponedjeljak nakon sjednice dionicari zadovoljno trljati ruke!!!
Veliko hvala europskoj komisiji koja je to omogućila izdavanjem povećih količina eura!
to je sjednica nadzornog odbora a ne glavna skupistina pa neocekujem nista osim onoga sta su najvili nikakve prijedloge nego usvajanje poslovanja za 2014 godinu
Dobro da imaju dolare, ali da sam htio dolare oročio bih, a ne ulagao u luku. Za sada Uprava nije pokazala niša, cijena raste zbog dolara i PPD-a
U luci Ploče održan je sastanak na kojemu su sudjelovali regionalni direktor Kineske razvojne banke za Balkan sa sjedištem u Beogradu, Vang Yasheng, direktor tvrtke Arcelor Mittal (bivša željezara u Zenici), Biju Nair, te njihov domaćin, direktor Luka Ploče d.d. Ivan Pavlović. Kineska banka za vanjsku liniju kredita ima na raspolaganju iznos od 390 milijardi dolara i spada među najveće razvojne banke na svijetu. Zanimaju ih potencijalna ulaganja kineskih firmi na ovome području i korištenje ovoga prometnog pravca, ali su, kako smo neslužbeno saznali, zakasnili s kreditiranjem prekrcajne opreme na terminalu rasutih tereta.
U zeničkoj tvrtki, koja preko Ploča uvozi ugljen, a izvozi čelik i koja je najveći pojedinačni komitent pločanske luke, planiraju povećanje proizvodnje čelika. Plan je da se do 2016. godine poveća godišnji promet preko luke u Pločama sa sadašnjih 750 tisuća tona na milijun tona. Da bi se to postiglo potrebno je riješiti probleme vezane uz nedostatak vagona i lokomotiva, broj trasa, broj manevarki u Pločama, broj ljudi potrebnih za rad na tim poslovima, kao i usklađivanje potrebnih mjera s carinim, špediterima i sl. Zbog toga se vrlo skoro očekuje sastanak predstavnika Željeznica Federacije BiH, HŽ-a, Arcelor Mittala-a i Luke Ploče. Ante Šunjić.
Na ove se vjesti vrlo lako zaboravlja a bitne su i tu su pred vratima
kolege,
samo da prenesem iz današneg JL:
-skupština dioničara 11.svibnja
-dobit u 2014. je 26.3 milijuna kuna
-predlaže se dioničarima da se dobit zadrži
-četvrti član NO trebao bi biti Pavao Vujnovac
PPD preuzeo Adria transport, hoće li i LKPC?
kolege,
samo da prenesem iz današneg JL:
-skupština dioničara 11.svibnja
-dobit u 2014. je 26.3 milijuna kuna
-predlaže se dioničarima da se dobit zadrži
-četvrti član NO trebao bi biti Pavao Vujnovac
S obzirom na količinu novca očekivao sam dividendu
prije da će PPD kupiti veći udio u LKRI jer iz te luke ide veći dio pruge preko RH teritorija a i pruga će modernizirati pa će tuda roba za srednju Europu.imat će velike udjele u domaćim lukama koje u svakom trenutku mogu preuzeti i biti prometni car.
Sve je moguće ali da je PPD imao iole ozbiljnih namjera sa LKRi nebi gradio terminal u Pločama jer mislim da mu je veci problem konkurencija Trsta i Kopra sto se BiH tiče Ploče nemaju alternativu kad koridor Vc bude gotov Ploče ce biti jos konkurentnije ali kako rekoh sve je moguče ovo je samo moje razmisljanje