A koliko mislite da ce ovakav tecaj dolara opstat???
Luka Ploče d.d. i kineska kompanija CNBM International Engineering Co. Ltd. potpisale su u Zagrebu ugovor u sklopu realizacije projekta izgradnje i opremanja Terminala rasutih tereta u luci Ploče. Projekt je ugovoren prema modelu javno privatnog partnerstva, pri čemu je Luka Ploče d.d. kao koncesionar zadužena za nabavku i ugradnju prekrcajne opreme, a Lučka uprava Ploče za infrastrukturu u vrijednosti od preko 400 mil. kn. Za izradu i ugradnju opreme Luka Ploče d.d. odabrala je kineskog dobavljača.
Vrijednost ugovora za izradu i ugradnju opreme je 30 milijuna eura, a kompanija CNBM za taj je posao odabrana na međunarodnom pozivnom natječaju među 12 kandidata kao najbolji ponuditelj.
da ne spominjem da su za 26.4 mil kuna dobiti kupili opet dolare pocetkom godine uglavnom suma sumarum ovo je po meni best buy trenutno najjeftinija dionica i morat ce se ici vrlo skoro na pruzimanje jer ECB tiska najmanje bilion i 200 milijardi eura samo da 200 mil eura zavrsi na nasem trzisti kapitala jer ono je na dnu od vrha crobex koliko je plitak otisao bi bar 1000 bodova gore.Na ovim cijenama nema likvidnosti nitko ni ne prodaje dionice jer papiri skoro pa nebu vrijedeli mislim novci nebu vrijedeli nista sad se kupuju dionice
ja mislim da se varas. Pa dolar je narastao 20% u 3 mjeseca. Zar ne mislis da je moguca korekcija.
USD = 7,200195
Neke analize predviđaju tečaj USD/EUR = 1,00
Sve je moguće ali pitanje je što je realno. A u situaciji ovolikog tiskanja eura jedino realno je da dolar jača. A to što jak dolar šteti izvozu sa druge strane jača kupovnu moć stanovništva. Da nije tako svi bi tiskali.
Meni je ovo odličan članak iz prošle godine:
Kako bilo, i u redovima mirovinskih fondova, a dva od njih drže 20-ak posto Luke Ploče, kažu kako nemaju saznanja da se eventualno sprema ponuda preuzimanja. No, sudeći prema njihovim neslužbenim komentarima, ako bi i došlo do objave ponude, trenutnu tržišnu cijenu (nešto ispod 700 kuna) ne smatraju baš poticajnom za prodaju
PPD tik do obveze preuzimanja Luke Ploče, hoće li preko praga?
Uskoro je ulazak u Crobex, trebali bi indeksni fondovi kupovati. Doduše, dokapitalizacija LKRI nije dobra vijest za LKPC, oni koji bi u svom portfelju htjeli luku čuvaju se za dokap LKRI
Uskoro je ulazak u Crobex, trebali bi indeksni fondovi kupovati. Doduše, dokapitalizacija LKRI nije dobra vijest za LKPC, oni koji bi u svom portfelju htjeli luku čuvaju se za dokap LKRI
samo da ne nestane dionica od velike zainteresiranosti ulagača, ovdje probijanjem 100[emo_euro] kreću prave razine, a tamo smo tek na 7[emo_euro]