kolege,
da je Audio čemu mogao je dati, ali još uvijek stigne, u Financial Times oglas " Luka Ploče košta kao Luka Modrić"
blesakov,
pa nisam pitao za odgovor one skućenih mogučnosti i izlizane sintagme tipa " smjer je zadan" ili "tržište je najbolji sudac" ili " najveći sin naših naroda i narodnosti"
Ne znam,LKPC nikad nisam proučavao,niti nemam dionicu,ali meni ovo što vidim onako na prvu izgleda fenomenalno!
Ok,možda nema neku veliku perspektivu ali svejedno je tu velika value vijednost.
LKRI će ovako izgledati(možda)za 20 godina,pod uvjetom da naprave nizinsku prugu i sve ostalo.
kolege,
evo ask je otišao ispod 600kn.
Nekome se stvarno žuri, jako žuri…
Pa kome se može toliko žuriti?
kolege,
vjerujem da ste primjetili kako je AZTN-a izrekla kaznu za udruženje u kartel i to osječkim pekarima.
Naime, zabranjeno je konkurentima udružiti se i dogovoriti cijenu.
Takvo ponašanje može biti sankcionirano i s 10% godišnjeg prometa.
Sreća naša da tako nešto na tržištu kapitala i na prometovanju Luke Ploče nije moguće.
Zar ne?
Kolega Alin, neki dan ste napisali izvrstan post o LKRI. Htio sam vas pohvaliti ali sam na kraju zaboravio. Danas ga tražim ali čini mi se kao da ga nema više, da li je izbrisan, prebačen nemam pojma ali mislim da je šteta.
Meni ova situacija s LKPC više govori o samom tržištu nego dionici. Tržište je totalno neefikasno i to treba iskoristiti dok je tako. Smješno mi je gledati kako neke dionice reagiraju kada gospodin Bakić spomene da ih kupuje. Imate primjer Maistre koja je potonula na 45 kn, a on izjavio da je na toj cijeni kupio. Sljedećih je dana dionica porasla za preko 40%. To nam govori kakvo je tržište, a na njemu postoje samo Bakić, fondovi i hrpica nas malih ulagača koji prodaju, preprodaju i tako u krug. Nažalost, ovu našu dionicu nitko trenutno ne promovira i nikoga ne zanima. Kada krene rast nekih Bakićevih dionica neki na silu prodaju bud zašto i ulijeću tamo. Osobno imam dobar dio portfelja u tim dionicama (KORF, ADPL, PTKM) pa ne mogu biti neiskren i reći da mi to ne odgovara.
Imam veliki gubitak ovdje ali zaista nisam ni najmanje nervozan. Ne znam da li mi vjerujete ali sve dok ovu cijenu dionice fundamenti opravdavaju ja sam spokojan.
Pošto svim dioničarima LKPC luka nije pred kućnim vratima mali update članka o početku radova na terminalu rasutih tereta. Iako je novinar (pogrešno naravno) napisao da jaružalo treba početi raditi sredinom rujna iz neki dan priložene fotografije vidljivo je da je već počelo početkom mjeseca i da izbacuje mix vode, pijeska i mulja.
Danas su dva privitka. Pogled na kamen koji se dovozi na gradilište. Iako je prošlih godina već dubinski stabiliziran i nasut plato visine 9 metara cijelom površinom budućeg terminala u međuvremenu stižu bezbrojni kamioni čistog kamena koji se melje i gomile su na nekim mjestima preko 10 m visoke tako da tu izgleda neće biti nikakvih problema.
Druga fotografija prikazuje detalj ogromnog bazena u koji se odlaže pijesak i mulj koji će tvoriti podlogu za nova proširenja. Obzirom da je na isto mjesto odlagan materijal kad se produbljivala luka i gradio kontenjerski terminal voda koja cirkulira erodirala je nasipe pa su često pucali i sadržaj se izijevao u more. Uz to što su sadašnji nasipi rađeni daleko pažljivije i masivnije interesantan je detalj u kojem se ogleda profesionalst da su na strane nasipa stavljene folije (vjerovatno geodetsko platno) koje maksimalno štite nasipe od djelovanja vode i omogućuju da sve što je ubačeno ostane tamo gdje je i planirano.
Eto, i danas je jedan plašljivi ulagač izgubio svoje dionice.. Spustio se s prodajom na 600 kn sa 36 (čini mi se) komada. Nije baš neka količina ali je veća od onih uobičajenih nekoliko i vrlo brzo je ostao bez njih. Vjerojatno će sutra pokušati kupiti istu količinu po 580-590, a ukoliko ne uspije sljedeći će ga tjedan polako hvatati panika pa će na kraju kupiti po 610-620. A možda je već danas za te novce kupio Vupik. Nekad sam i ja znao nasjesti na takve igrice, a danas se tome grohotom smijem:)
Alin,
kolega,
hvala na fotografijama i informaciji.
P.S. U potrazi za istinom uvijek se sjetim kako je Aristotel davno izjavio za svog prijatelja i učitelja Platona: " Da Platon mi je prijatelj ali mi je istina veći prijatelj"
Eto, i danas je jedan plašljivi ulagač izgubio svoje dionice.. Spustio se s prodajom na 600 kn sa 36 (čini mi se) komada. Nije baš neka količina ali je veća od onih uobičajenih nekoliko i vrlo brzo je ostao bez njih. Vjerojatno će sutra pokušati kupiti istu količinu po 580-590, a ukoliko ne uspije sljedeći će ga tjedan polako hvatati panika pa će na kraju kupiti po 610-620. A možda je već danas za te novce kupio Vupik. Nekad sam i ja znao nasjesti na takve igrice, a danas se tome grohotom smijem:)
pa ako se čovjek napucava Vupik i Korf što ima loše u tome da se proba odigrati sa strujom?
ne kazem da lkpc losa prilika