kolege,
" pa koja budala to još kupuje"
tumač za nešto manje oštroumne glasio bi:
Malidion je umjesto uvriježenog pozdrava za kraj " do viđenja" prihvatio fantastičan prijedlog kolege NevenaS " ide to još dosta dolje".
Da ponovimo : kad Vas sretnem na cesti umjesto dobar dan, pozdravim " pa koja budala to još kupuje",a rastajemo se pokličem " ide to još dosta dole"
" ide to još dosta dole"
kolege,
" pa koja budala to još kupuje"
tumač za nešto manje oštroumne glasio bi:
Znam ja jako dobro da si to napisao zbog bolje ocjene ali, bez obzira na sve ocjene, treba imati svoj stav nego se prodavati za neku brojku koju će ti netko dati, a ne znači ti ništa u životu. Možda tebi čak nešto i znači ali ipak mislim da bi ih trebao steći suvislim i argumentiranim pisanjem, a ne ovakim jefinim pokušajima.
Zanimljivo bi bilo što bi se desilo da netko, recimo stavi nalog od nekoliko stotina komada na prodaji po cijeni između 650 i 700 kn. Možda sam pristran ali uvjeren sam da bi vrlo brzo bio pojeden. Ista situacija je s nekim drugim dionicama koje pratim intenzivnije, a gdje je ask šupalj, a bida gotovo i nema. Primjerice LPLH, čim dođe veći nalog na prodaji, a koji je do 10% iznad prve kupnje vrlo brzo se poklopi. Već mjesecima je identična situacija na VDKT, sada na MAIS itd. Nekad me šuplji bid znao obeshrabriti i činiti nervoznim, a sada kada vidim dionicu gdje praktički ne postoji, a veći nalozi na prodaji vrlo brzo nestaju, to mi daje jedan kristalno jasan buy signal (naravno, ne kupujem na silu već se pametno postavim niže, ne mogu ja sa svojim sredstvima plivati kontra trenda). Mislim da sam nakon teških godina na ZSE konačno sazrio i shvatio što znači biti investitor.
….naša mala burzica je indikator za velike burze,vidit ćete,da dogodine dow jones neće ni primirisat 13000 bodova….
Usporedbe radi, kolega Alt je nakon teških godina "shvatio" da je ZSE indikator za velike burze i da ih dogodine čeka slom. Samo što je onda indikator za našu burzu? To nije napisao…
Inače, siguran sam da LKPC ide još dosta "dolje" jer budala na kupnji jednostavno nema, a kamikaze koje čekaju veće naloge na prodaji (kojih nema ni iz korova) sigurno ne znaju što rade.
dokap je bio vrlo dobar potez,jer će ta lova jamčiti kratkoročnu sigurnost,da nije bilo dokapa,luka bi već sada rapidno potonila,možda će se zakočiti investicije,jer nema smisla širiti se,kad je promet sve manji i manji,kažem,jedna dugotrajna letargija će ovdje biti prisutna,ali opet mimo svega,luka neće propasti nikada,eto to je jedna pozitivna dugoročna stavka,koja i nije zanemariva u ovako teškim vremenima..19 milja kuna se mora dati radnicima za otpremnine,a vjerovatno će im malo smanjiti doživljaje,na cca 15 milijuna,treba otpustiti 300 ljudi,a ne 100,jer skoro nitko ništa ne radi,a dobijali su dva puta dionice,i sad otpremnine,u odnosu na druge firme u hrvatskoj,nije fer,tj radnici su dobili više nego što su zaslužili…ta vremena se više neće ponoviti….
Kolega,imate smisla za realnosti,evo i mog viđenja,naravno da su lukavo izveli dokap,da moraju odpustit 300+ljudi da će investicije ići rapidno nakon otpusta radnika,i da uistinu je zastoj što se tiče poslova ali je to i cilj,radi sakupa dio po siću, spletom okolnosti jer ovo firmicu treba pripremiti u svakom pogledu za ulazak u EU onda joj dignut cjenu i prepustit je biznismenima a ne ovoj garnturi to je više nego očito za nekog.
[/quote]
Pitanje je kad će top 10 i ekipa krenuti u dizanje cijene i kad je naj vrijeme za to,pitanje je mjeseci,nisu uzete dionice za kisaljenje neg za zaradu,očekujem vrelu jesen ? [tongue]
Pitanje je kad će top 10 i ekipa krenuti u dizanje cijene i kad je naj vrijeme za to,pitanje je mjeseci,nisu uzete dionice za kisaljenje neg za zaradu,očekujem vrelu jesen ? [tongue]
Eto ti prilike za dobru zaradu. Ako nemaš novca posudi ili u ponedjeljak trk u banku i digni kredit.
…nisu uzete dionice za kisaljenje neg za zaradu,očekujem vrelu jesen ? [tongue]
o da, bit će vrlo vrela jesen…broj nezaposlenih je već sada, usred sezone, premašio 300.000 …što će tek biti na jesen strah me i pomisliti…bit će to zaista jaaako vrela jesen
o da, bit će vrlo vrela jesen…broj nezaposlenih je već sada, usred sezone, premašio 300.000 …što će tek biti na jesen strah me i pomisliti…bit će to zaista jaaako vrela jesen
[/quote]
Da,slažem seda je situacija u dr loša,ali ako gledamo perspektivu iz ležećeg položaja,ako gledamo iz polu ležećeg položaja vidimo da smo na dnu,ako malkice stanemo na nogice vidijet će mo da je nešto jako jeftino i da je pravo vrijeme za kupnju nečeg dobrog uz to i jeftino kao što je sad,što zasigurno neće biti u narednim godinama ili ti u slučaju da ode u privatne ruke što je neminovno,sigurno vam nije vrijeme za trejd [tongue]
Da,slažem seda je situacija u dr loša,ali ako gledamo perspektivu iz ležećeg položaja,ako gledamo iz polu ležećeg položaja vidimo da smo na dnu,ako malkice stanemo na nogice vidijet će mo da je nešto jako jeftino i da je pravo vrijeme za kupnju nečeg dobrog uz to i jeftino kao što je sad,što zasigurno neće biti u narednim godinama ili ti u slučaju da ode u privatne ruke što je neminovno,sigurno vam nije vrijeme za trejd [tongue]
Opet ti kažem. Kupuj!!!
Zaduži se. Ako treba i ja ću ti posuditi novac. Naravno da ćeš u zalog trebati priložiti neku vrijednu nekretninu da se mogu naplatit ako ti oduševljenje u međuvremenu splasne. Čak ti neću tražiti ni dio od ostvarene dobiti osim regularne kamate.
I zapamti da je dobro dok smo na dnu. Barem imamo čvrsto tlo pod nogama. Ako se dno prolomi pa počnemo padati u provaliju duboku ko Durinov ponor onda ćeš tek vidjet veselja.
Opet ti kažem. Kupuj!!!
Zaduži se. Ako treba i ja ću ti posuditi novac. Naravno da ćeš u zalog trebati priložiti neku vrijednu nekretninu da se mogu naplatit ako ti oduševljenje u međuvremenu splasne. Čak ti neću tražiti ni dio od ostvarene dobiti osim regularne kamate.
I zapamti da je dobro dok smo na dnu. Barem imamo čvrsto tlo pod nogama. Ako se dno prolomi pa počnemo padati u provaliju duboku ko Durinov ponor onda ćeš tek vidjet veselja.
[/quote]
Evo ja kupio po 640,01 je samo 14 komada ali ako bude još ću malo pojačati a ti čekaj dok se dogodi to vaše proklestvo u kome će te vi uživati kada sve propadne vama će vjerovatno tada na zemlji biti lijepo jer će te imati svega u izobilju jer će te po svemu sudeći samo vi preživjeti, sretno vam bilo [bye]
kolege,
ovakvu količinu otrova što se prosipa na ovom forumu,a vezan uz Luku Ploče, o određenih sudionika uistinu je teško igdje drugdje naći.
Ne mogu zamisliti da ta ekipa ima svoj novac uložen u dionice u LuciPloče d.d. i teško mi je profesionalno raščlaniti zašto onda pišu?
kolege,
ovakvu količinu otrova što se prosipa na ovom forumu,a vezan uz Luku Ploče, o određenih sudionika uistinu je teško igdje drugdje naći.
Ne mogu zamisliti da ta ekipa ima svoj novac uložen u dionice u LuciPloče d.d. i teško mi je profesionalno raščlaniti zašto onda pišu?
Ali na svim topicima je situacija ista kolega. Najglasniji su oni koji nemaju dionice poduzeća o kojima pišu i najviše se trude objasniti zašto nemaju baš te dionice. Ja osobno nisam nikad napisao niti jednu riječ na topicu dionice koje nemam u portfelju. Zamislite kako bi konstruktivna rasprava bila da mi dioničari koji imamo interesa raspravljamo ovdje i otvoreno govorimo o dobrim ali i lošim stranama poslovanja poduzeća. Na kraju se sve ovo skupa svodi na dvije krajnosti od koje koristi nema nitko. Imam osjećaj da bi ljudi bili najsretniji kada bi ja ili bilo tko drugi tko ima dionice LKPC otvoreno blatio svoju investiciju? Postoje opasnosti naravno, a može se sve o tome pročitati u prospektu koji je izdan uoči dokapitalizacije. Ali sve te opasnosti treba staviti u kontekst cijene na burzi i imati na umu da je niska cijena najbolje osiguranje od rizika.