LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Alin

Vi stalno pričate o nekoj krizi i da je LKPC opravdano na ovoj cijeni i da bi po vama i trebala biti niže pa pogledajte malo svjetske indexe i usporedite cijena dionica sa ovom pa će te vidjeti da niste u pravu, ovdje se manipulira sa cijenama dionica jednostavno jer je tržište premalo i stvar diktiraju četiri mirovinska fonda.
DOW 13250
DAX 7000

Ja ne pričam o nekoj već o stvarnoj krizi.
Ja ne tvrdim da je LKPC opravdano na ovoj cijeni. Cijena nečega je onolika koliko je netko u datom trenutku spreman za to dati iako, ruku na srce, s ovakvim stanjem i okruženjem mogao bih se i složiti da ne stoji tako loše kako bi mogla.

Ne mogu odoljeti pa ne primjetiti da se, u ne toliko davnoj prošlosti, dok se dnevno trgovalo sa stotinama i tisućama dionica, a cijena bila 4, 5, ili 6000 kn nitko nije pozivao na malo tržište, da se ista kupovala ko da je na rasprodaji i da nitko onda nije spominjao manipulacije ni mirovinske fondove. Zato sada imamo gomilu malih dioničara koji ledom hlade opečene prste i lansiramo priče o zlim mirovinskim fondovima koji dionicu pimpaju da bi jedan drugom napravili neku uslugu i to u količinama koje su već na nivou koji bi se mogao nazvati nelikvidnost.

Ne želim se baviti ocjenjivanjem ali činjenica je da pišete dosta artikulirano, dakle imate mozga kako bi se reklo. Pa pokušajte profitirati iz toga, najgore je gledati kataklizmički na stvari i biti pesimist po defaultu jer vas to sputava da dođete do fantastičnih zaključaka. Pogledajte vaš citat kojeg sam vam prvog boldao. A sada to što ste sami napisali stavite u kontekst bilance koju ima LKPC. Divota!

Ma mislimo mi dvoje dosta slično ali ne i dovoljno slično da bi popustili sa svojih stajališta pa predlažem da ovaj thread privedemo kraju i da se jedan drugom ljubazno smješkami i mašemo sa svojih prozora bez nepotrebnog vikanja.

BTW. Obzirom da sam ja u godinama kada se fotografije mojih vršnjaka relativno često pojavljuju na oglasnim pločama gdje su oni glavni glumaci za kojima ide glumačka družina u pogrebnim odijelima tako da nisam sklon nekim od dodatnih profitiranja, a sam sebe uopće ne smatram pesimistom niti sebi dopuštam luksuz da me cijela ta situacija sputava u svakodnevnom životu.
Zato pozivam ekipu koja prati ovaj forum da ne pada u depresije zbog mojih postova, da ima pozitivne misli i kreativne planove za budućnost, a ono što pišem da ipak služi da se ne bi previše zaigrali pa se pitali što im je to trebalo.

kaže netko…novca nema??????
novca nikada nije bilo više…i bit će ga još više. međutim za sada je povučen. ali sve je to dio prirodnog ciklusa. kada se pusti nastaje stampedo. onda će podcjenjeno postati precjenjeno….uostalom klasika.
htio sam samo reći da je glupo pisati da novca nema. može se eventualno reći gdje je i to je to.

ja ostajem pri mišlju mog zadnjeg posta da je nevjerovatno banalno da jedna zgrada koja se gradi u dubrovniku meni ispred očiju(najobičnija zgrada sa 3 etaže garaža + 6 nadzemno) košta kao cijela luka. i samo molim da mi se ne pripovijeda kako se to kruške i jabuke. to neka ostavi za sebe kada bude pravio džem.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

ja ostajem pri mišlju mog zadnjeg posta da je nevjerovatno banalno da jedna zgrada koja se gradi u dubrovniku meni ispred očiju(najobičnija zgrada sa 3 etaže garaža + 6 nadzemno) košta kao cijela luka.

Pih. Ti i tvoja zgrada. Što bi tek rekao na Hrvatske Ceste i bojanje tunela za 40 miliona kn [proud]

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/209855/Kinezima-zracne-luke-Rijeka-i-Osijek-luka-u-Zadru.html
a o našoj lučici ništa.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

@Alin

Evo samo ću par rečenica jer mi se ne da tu raspravljati na široko i na dugačko iako situaciju u LKPC dobro poznam.
Vi tvrdite da su investicije pokrenutu u krivo vrijeme i da će terminali zjapiti prazni e pa sjetitite se kada se prije 15-20 godina obnavljala obala 5 u LKPC a neki su se smijali i govorili da ne mogu vjerovati da netko svoje novce sasipa u takav projekt a brodova u LKPC pa skoro da nije ni bilo vjerovatno ste i vi bili jedan od tih, nije prošlo ni tri godine od kada je obnovljena a da je bila i tri puta veće ne bi uspijela primiti sve terete koji su se tada nudili ugalj se razvozio i nije bilo mjesta u luci gdje ga nije bilo i ti isti su tada govorili kako je to bio pravi potez e pa isti je slučaj i sa ovim novim terminalom isti ti sada viču da je izgradnja novih terminala za rasute terete glupost a za godinu dvi će govoriti kako je to bio pravi potez.
Krize se ponavljaju u ciklusima tako da i ova nije ništa novo i ništa već neviđeno za one koji prate ekonomiju i kretanja u svijetu.

ZMAJKI - LANICA = HRPA GLUPOSTIJU

kad se poklopi da i amerika i europa i kina budu službeno u recesiji,tada možemo pričati o velikoj depresiji,po svemu sudeći na to nećemo morati dugo čekati,mi hrvati nemamo mnogo iskustva sa dionicama,tako da možemo samo nagađat gdje će sve ovo završiti,ali logičnom umu je jasno da slijedi daljnji pad,tj ispuhavanje,novca ima,ali samo u trezorima,a atamo novac ne služi ničemu,novac kao i krv mora kolati,ali ako u samom sustavu postoje barijere koje se ne mogu ukloniti,onda upumpavanje novca ne znači ništa kada novac ne stiže na mjesto gdje bi trebao stići,tj u realni sektor,stvar je jasna,realni sektor je prezasićen i prezadužen,i to ispuhavanje će trajati najmanje 10 godina,jer nitko ne želi posuđivati novac nekome tko mu ga ne može vratiti,a to je sada slučaj,i taj začarani krug,stvara negativni efekt nepovjerenja,i tu staje sve..u takvim uvjetima očekivati porast cijena dionica ili porast likvidnosti i prometa firmi je čista iluzija i neznanje,neke dionice na zse su pre cijenjene do bola,to nije slučaj za lkpc,iako mislim da je i ona blago precijenjena,jer najgore nije iza nas,već najgore tek dolazi..tko je bio toliko promoćudan da je to skužio 2008 godine,skidam kapu….ja nisam imao to burzovno znanje,ali imam ga sad…pa ako poživimo,tko zna,možda se isti mi za 7-8 godoina opet budemo družili na ovom forumu,i nadam se u puno boljoj atmosferi….

Vi tvrdite da su investicije pokrenutu u krivo vrijeme i da će terminali zjapiti prazni e pa sjetitite se kada se prije 15-20 godina obnavljala obala 5 u LKPC a neki su se smijali i govorili da ne mogu vjerovati da netko svoje novce sasipa u takav projekt a brodova u LKPC pa skoro da nije ni bilo vjerovatno ste i vi bili jedan od tih, nije prošlo ni tri godine od kada je obnovljena a da je bila i tri puta veće ne bi uspijela primiti sve terete koji su se tada nudili ugalj se razvozio i nije bilo mjesta u luci gdje ga nije bilo i ti isti su tada govorili kako je to bio pravi potez e pa isti je slučaj i sa ovim novim terminalom isti ti sada viču da je izgradnja novih terminala za rasute terete glupost a za godinu dvi će govoriti kako je to bio pravi potez.

Opet ti !
Već mi je lagano muka od "crtanja" što je pisac htio reći.

Ako je neka firma u ekspanziji i ima posla preko glave logičan i razuman potez je proširenje kapaciteta. Tako je bilo i u slučaju luke Ploče, a svemu je malo doprinjela činjenica da se grad doslovno crnio od tog posla pa je projekt dočekan na opće zadovoljstvo.

Nisam ja zlurado i jednoznačno napisao da je investicija pokrenuta u pogrešnom trenutku već oko te konstatacije ima još nešto slova koja treba pročitati jer vađenje dijelova iz sadržaja prečesto dovodi do manipulacije istim pa sam napisao zašto smatram da je tako i opet, potpuno jasno i bez ikakve zluradosti, naglasio da je to ipak dobro ali da je trenutak malo pogrešan jer gradnja takvog terminala nije reć Daj Mare pizze i da se u međuvremenu pojavio zabrinjavajuće ozbiljan problem koji u takvom obimu davno nije viđen i mogao bi loše djelovati na isplativost investicije u dužem vremenskom razdoblju.

O tome da smatram da gradnja terminala nije nepotrebna i da gradnju istog gledam s blagonaklonošću jednakom tvojom, a možda još i većom možeš ponovo pročitati iz onog što sam prije napisao, a sada sam ti još i Bold/Italic/Underline tako ne bi ponovo trošio tintu s tipkovnice na ono što je već jasno izrećeno.
———————————————————————————————————————
"Infrastrukturni zahvati kao što je terminal rasutih tereta su veoma opsežni, zahtijevaju višegodišnje pregovore, pripreme, obimne i mnogostruke studije o utjecaju na sve i svašta tako da, kad se to pokrene zaustavljanje bi bilo bolno skupo i upitno jer investicije su zalog napretka, a Luka se ovdje ni kriva ni dužna našla između čekića i nakovnja."

@alin

galija, 20.08.2012. u 10:24
Opet ti !
Već mi je lagano muka od "crtanja" što je pisac htio reći.

Moram priznati da je i meni muka od tebe jer ni sam ne znaš šta pišeš jedan dan pišeš da je loše što se gradi novi termina,l drugi dan je dobro što se luka širi, treći dan ta investicija je katastrofa, četvrti dan je to dobro, peti dan nisu sada trebali graditi, šesti dan tvdiš da je dobro što se sada šire i ni sam sa sobom nisi raščistio neke stvari, prvo sve to posloži u svojoj glavi pa onda lijepo piši i zauzmi stvar ili je to dobro ili nije, stalno izigravaš nekog kontraša očito ti je dosadno na poslu i ništa ne radiš pa ovdje kratiš vrijeme besmislenim postovima.

Kolega Alin samo i dalje pisite argumentirano i angazirano kao i do sada.
Sve Vase procjene,stavovi i ocjene su se pokazali tocnim do sada.
Pozsrav

Kolega Alin samo i dalje pisite argumentirano i angazirano kao i do sada.
Sve Vase procjene,stavovi i ocjene su se pokazali tocnim do sada.
Pozsrav

*** brisano ***
usput bi vas mogao malo i educirati kako to i šta ne valja a šta je dobro a usput bi mogli razriješiti i njegove dileme da li je za LKPC dobro što se gradi novi terminali ili nije a mogli bi mu vi prenijeti svoja iskustva sa VPIK-a vjerujem da bi mogao izvući dobru pouku kada i kako kupovati a ne kao vi kupiti na vrhu a prodati na dnu.
lijep pozdrav iz suncem okupane Dalmacije.

kolege,

uglavnom scenarij je svaki dan isti.

Pojavi se majstor na asku na 660kn, uvjeri se da je bid šupalj- odnosno samo pajdo, onda ask klizi prema 649kn.
To je uvijek orkestrirno ista ekipa. I ovaj na asku i ovaj na bidu, dnevno si međusobno protrguju kao što su dogovorili unaprijed i čekaju možda se pojavi neki koji hitno mora prodat, pa se lijepo nađe u njihovoj mreži.

Osobno ne vjerujem da tih na prodaji " za istač" ima puno, da ne kažem uopće.
Ovdje su dugoročni ulagači, banke, fondovi, skupljaju pomalo dok se skupiti dade…

New Report

Close