LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolege,

stvarno, evo za 17 milijuna eura možete kupiti kontrolni paket ( 50%+1 dionica) Luke Ploče.
Toliko upravo imaju na računu, pa si odmah možete vratiti natrag.

Je realna je tržišna cijena od 630kn, kako ne?

Prije bih rekao da nešto debelo ne štima

kolege,

evo majstora opet, cijeli dan po malo i stigao se okuražiti na asku po 638kn.
Vidi nema potražnje .
Uporan je u rušenju cijene, stvarno mu treba odati priznanje.

isto tako je istina da nitko ne zna gdje će ova dionica. zanimljivo je da ugrubo po ovoj cijeni firma vrijedi 35-40 mil eura…toliko primjerice cijene zgradu atlanske plovidbe koja se gradi kraj bazena u dubrovniku. ima tri etaže garaža, tri etaže uredskog prostora i tri etaže stanova. dimenzije ugrubo su 45 x 35 metara gdje su gornje tri etaže atrijske. ako ovo nije jasan parametar onda ne znam što jeste.

Pošto uvijek ima više istina da tvoju suprostavim mojom, a to je da će dionica još pasti i da se duži niz godina neće popeti iznad ove vrijednosti koju sada ima.

Drugi dio posta i usporedba sa zgradom ATPL ne da je miješanje krušaka i jabuka nego si ubacio još kupinu i marelicu. Procijenjena vrijednost samo je jedan od pokazatelja ali daleko od toga da bude parametar koji bi ih moga staviti jedno nasprama drugome. U slučaju LKPC prava vrijednost je nemjerljiva novcem koji bi trebao biti samo jedan od pokazatelja već mnogo suptilnijim stvarima, a prva stvar je ono oko čega se vrti i vrtit će se cijela priča, a to je koliku vrijednost nešto donosi tj. koliko će određena infrastruktura u određenom vremenu zaraditi novca koji će se, odbitkom troškova, računati u dobit i tu je priči kraj bez obzira koliko u rubrici pored nje pisalo da košta.

Rusi izvoze aluminijum preko Luke Ploče, plaše se zapljene u Baru

PODGORICA – Zbog odluke menadžmenta Kombinata aluminijuma da svoje proizvode izvozi preko luke Ploče, logistički lanac u Crnoj Gori na godišnjem nivou gubi najmanje milion i po eura.

http://hr.seebiz.eu/transport/rusi-izvoze-aluminijum-preko-luke-ploce-plase-se-zapljene-u-baru/ar-42071/

PODGORICA – Zbog odluke menadžmenta Kombinata aluminijuma da svoje proizvode izvozi preko luke Ploče, logistički lanac u Crnoj Gori na godišnjem nivou gubi najmanje milion i po eura.

http://hr.seebiz.eu/transport/rusi-izvoze-aluminijum-preko-luke-ploce-plase-se-zapljene-u-baru/ar-42071/

Jesu nas usrećili.
Postupak poznat brojnim malim poduzećima kad im odjednom uleti neka velika firma bi li serijske poslove radili za njih. Pošto je tržište već prilično podijeljeno pa je sumnjivo otkud oni kod tebe raspitaš se malo naokolo i dobiješ informaciju da su dužni Bogu i narodu i sad traže lakovjernu žrtvu koja će im pružati usluge sve dok ne shvate da od toga nema koristi.

Kolega Malidion, na forumu su i likovi koji bi htjeli kupiti dionicu Luke Ploče, a ne samo oni koji je posjeduju. Inače kolega Alin jednako argumentirano govori o perspektivama ove dionice, kao i Vi. No kad bi za sebe morao odlučiti koji mi tekst djeluje uvjerljivije, to bi svakako bio onaj kolega Alina. Imao sam dionicu LKPC, izgubio na njoj lijepi novac i sad čekam priliku za povratak. Normalno, sa znatno manjim kapitalom od nekadašnjeg.

Apsolutno se slažem da je kolega Alin neuporedivo argumentiraniji i uvjerljiviji od kolege Maldiona
kojega ,po meni"vode emocije",a ne argumenti.
Stavljanje kolege Alina na "ignore" pokazuje samo njegovu nemoć da se "nosi" s činjenicama.
Pozdrav

Pošto uvijek ima više istina da tvoju suprostavim mojom, a to je da će dionica još pasti i da se duži niz godina neće popeti iznad ove vrijednosti koju sada ima.

Postoji samo jedna istina, a ovo na što vi mislite su mišljenja. Zato, dobronamjerno predlažem da suprotstavimo mišljenja na način da iznesemo vlastite prognoze oko budućnosti LKPC. Vi tvrdite da će cijena dionice pasti i da dugi niz godina neće doseći današnju razinu. Da ne bi čekali taj dugi niz godina, predlažem da nam referentno razdoblje bude, recimo, do kraja ove aktualne godine. Ja tvrdim suprotno, a to je da će cijena dionice rasti. Trenutna situacija ide vama na ruku maksimalno, "mrtvilo" u luci bez nade u oporavak do kraja godine, milionski troškovi zbog otpremnina radnicima te neizvjesnost oko BiH. Neka onaj koji izgubi jasno i nedvosmisleno izjavi na ovom topicu da nije bio u pravu i oda priznanje drugome bez ikakvih ali na kraju. Meni osobno i pad odgovara jer ću u tom slučaju nadokupiti i "ubiti" tugu zbog poraza.

P.S. Nevjerojatno je kako kompleksaši neselektivno dijele jedinice. Iako se ne slažem s vama dao sam vam stotku, a prosjek vam se s 1% podigao na 5%. Kolegi Malidionu koji piše pozitivnije dao sam isto stotku, a prosjek ne mrda. Predlažem svima koji aktivno sudjeluju na ovom topicu da me izbombardiraju stotkama pa da vidimo koliko zapravo ima duhova što nam svima dijele jedinice[smiley]

Postoji samo jedna istina, a ovo na što vi mislite su mišljenja. Zato, dobronamjerno predlažem da suprotstavimo mišljenja na način da iznesemo vlastite prognoze oko budućnosti LKPC. Vi tvrdite da će cijena dionice pasti i da dugi niz godina neće doseći današnju razinu. Da ne bi čekali taj dugi niz godina, predlažem da nam referentno razdoblje bude, recimo, do kraja ove aktualne godine. Ja tvrdim suprotno, a to je da će cijena dionice rasti. Trenutna situacija ide vama na ruku maksimalno, "mrtvilo" u luci bez nade u oporavak do kraja godine, milionski troškovi zbog otpremnina radnicima te neizvjesnost oko BiH. Neka onaj koji izgubi jasno i nedvosmisleno izjavi na ovom topicu da nije bio u pravu i oda priznanje drugome bez ikakvih ali na kraju. Meni osobno i pad odgovara jer ću u tom slučaju nadokupiti i "ubiti" tugu zbog poraza.

P.S. Nevjerojatno je kako kompleksaši neselektivno dijele jedinice. Iako se ne slažem s vama dao sam vam stotku, a prosjek vam se s 1% podigao na 5%. Kolegi Malidionu koji piše pozitivnije dao sam isto stotku, a prosjek ne mrda. Predlažem svima koji aktivno sudjeluju na ovom topicu da me izbombardiraju stotkama pa da vidimo koliko zapravo ima duhova što nam svima dijele jedinice[smiley]

Ja dao stotku. S jedinice si skočio na 25
Osobno se previše ne obazirem na ocjene jer sam odrastao čovjek s formiranim stavovima tako da me ne uzbuđuju jedinice niti poskakujem od sreće kada je stotka iako smo svi mi ljudi više ili manje tašti pa i ja volim vidjeti bolju ocjenu ali kako ima fantoma koji nemaju selekcije sve primam s dozom rezerve i daleko mi više znači kad proanaliziram što je netko napisao i što je htio reći nego sama ocjena.

Što se tiče prognoza i mišljenja tu smo, između ostalog, da ih dajemo, složimo se s njima ili ne, prihvatimo ih djelimično ili potpuno…
Meni osobno bi bilo drago da luka napreduje i to se moglo najbolje vidjeti u postovima kada je proradio kontenjerski terminal. Svako jutro pogledam kako napreduju radovi na terminalu rasutih tereta, kako bageri podižu nasipe gdje će se nasipati mulj od produbljivanja nove obale, kako rastu gomile kamena koji će biti upotrijebljen u gradnji i to me raduje jer je ulaganje bitan faktor za konkurentnost ali je problem globalna kriza gdje jednostavno opada kupovna moć, a time i količina prevezene robe tako da i daleko moćniji igrači imaju stagnaciju ili smanjenje prometa i najgore je to što se krizi ne vidi kraj pa time ni šansama za povećanje prometa u luci Ploče. Iako svaki teret donosi dobit svijet je poludio za kontenjerima jer većina dobara ide njima, brz su, relativno čist i unosan posao za luke tako da neke žive samo od njih ali teško da će se u skorije vrijeme proširiti kont. terminal u Pločama ili nabaviti još dizalica. Ondje gdje ja vidim šansu za povećanje prometa je gorivo. Preuzimanje opskrbe cijele BiH gorivom i plinom podiglo bi promet dok od ostalih tereta jednostavno ne vidim što bi još moglo ući u igru ili povećati sadašnji promet.
Što se cijene dionica tiče potpuno se slažem. Ako bude cijena veća (nećemo ciganit pa reć da se povećala ako bude par desetaka kuna veća) naravno da ću javno priznati da nisam bio u pravu jer ja pao pa ja nos razbio niti ću nekome nabijati na nos ako bude još niža.

kolege,

u anglosaksonskoj terminologiji se umjesto riječi kriza radije koristi termin izazov.
Učili su nas da je pametno kupovati dok je jeftino.
Također je potvrđeno da nakon sedam debelih godina u ekonomskom ciklusu, dolazi sedam mršavih.
Ugledni The Economist je kao dan početka krize naveo 9 kolovoz 2007.
Krize političke i gospodarske su se do sada uvijek rješavale, a ponekad i većim ratom,a on je sada isključen.
Ustvari se radi o povijesnom preslagivanju političke i ekonomske moći velikih nakon kojeg se uvijek uvedu neka nova pravila igre, pa onda opet ispočetka krene zamašnjak razvoja i prosperiteta.

Želim reći da će sigurno Europa iz ove krize izaći jača, da Euro neće propasti i da će RH nakon dvadeset godina pokrenuti reforme, konačno.
Na tržištu kapitala apsolutna letargija, fizičke osobe su uglavnom otišle i da nema fondova tržište bi se moglo zatvoriti.
Kako nema potražnje, a ni ponude stvaraju je sami i tu i tamo još otkupe od nekog koji je prisiljen za prodati.

Tvrdim da je za onog koji ima financijskih sredstava i može čekati ovo pravi trenutak za kupovinu dionica pravog poduzeća.

Dinica LKPC je sigurno jedna od tih.
Pa pogledajte samo jasne planove razvoja kroz gradnju terminala, keš u banci, nikakvu zaduženost, krenuli u restrukturiranje broja zaposlenih, a svi komintenti u BiH su u rukama multinacionalki, ne države BiH.

Slažem se s kolegom Nevenom, biti će mi žao ako joj vrijednost i dalje sruše, ali osobno nemam dileme da ću to onda i dalje iskoristiti.

Moja želja je razvoj odgovornog dioničarstva, a ne jeftinog drukerskog pod motom " ništa nevalja i svemu je kraj".
A to je upravo želja tih nekih da na forumu prevlada strah i neizvjesnost, pa da jeftino dokupljuju.
Jel to korektno?
Pa pogledajte samo te nickove koji ovdje danonoćno trube o krahu.
Sreća bi bila da imamo više Gorana Bakića koji vide priliku,a ne krah.

Moja prognoza je trostruka vrijednost dionice LKPC od ove današnje smijurije, do kraja 2015.

Zagrebačka burza o jabukama, a uprava LKPC o kruškama, drugim riječima istina je !

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/0HjnrdQCf8adpd6OedHgWg==.pdf

Zagrebačka burza o jabukama, a uprava LKPC o kruškama, drugim riječima istina je !
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/0HjnrdQCf8adpd6OedHgWg==.pdf

Pa i nema razloga da ne bude istina. Kao prvo luka je međunarodna i svaki teret kojeg može pretovariti, a nije pod embargom spada u uslugu kao i svaki drugi.
Ploče je po količini i broju partnera po pitanju aluminija naša najača luka tako da ima uvoza, izvoza, tranzita na oplemenjivanje i prevoza u nove destinacije.

Što se tiče CG aluminija radi se o multinacionalki Glencor koja određuje kuda će ići teret, a u luci Ploče ima glavnog špeditera i skladišni prostor u bescarinskoj zoni tako da članak prije nastao kao kukanje CG novinara i potrebe da se nešto napiše nego što bi to bila novost ili nešto neobično.

Koliko sam shvatio, investicije moraju ići zbog potpisanih ugovora o koncesiji, tako da je keš na računu samo privremen i uskoro će biti potrošen. Umjesto njega, uzdići će se novi, veći terminali. Ali pitanje je, da li će biti posla za veće terminale, kad ih ni za ove trenutne manje nema. Koliko ja shvaćam, možda bi i bilo posla kad bi BiH izgradila željeznice, ali to naravno ide sporo. Tako da bi najbolje bilo za sve nas dioničare da lova još neko vrijeme ostane na računu i skuplja kamate.
Da li sam barem približno u pravu?

New Report

Close