kolega bisakovi,
po vokaciji sam pristalica argumentiranog komuniciranja, nema tu negativne energije.
Evo vidite, osobno vjerujem da je realna cijena LKPC oko 1800kn, a Vi držite da je 500kn i niže, a nisam udjelio jedinicu.
S obzirom da sam neke struke garantiram da je novac uložen danas u Luku Ploče sigurno uložen novac i da će se glavnica u tri godine vjerojatno utrostručiti.
Vidite ja sam svoj stav podjelio s drugima, a proteklih dvije godine sam to i nastojao argumentirati, ali nisam siguran da je target kojeg ste Vi iznjeli uistinu Vaš stav, već imate figu u džepu.
U tome je problem, razumijemo se jel?
kolega bisakovi,
po vokaciji sam pristalica argumentiranog komuniciranja, nema tu negativne energije.
Evo vidite, osobno vjerujem da je realna cijena LKPC oko 1800kn, a Vi držite da je 500kn i niže, a nisam udjelio jedinicu.
S obzirom da sam neke struke garantiram da je novac uložen danas u Luku Ploče sigurno uložen novac i da će se glavnica u tri godine vjerojatno utrostručiti.
Vidite ja sam svoj stav podjelio s drugima, a proteklih dvije godine sam to i nastojao argumentirati, ali nisam siguran da je target kojeg ste Vi iznjeli uistinu Vaš stav, već imate figu u džepu.
U tome je problem, razumijemo se jel?
Dakle,prije svega,nemojte vredati i optuzivati druge, zato sto bolje iscitavaju izvjesca i analiziraju ulaganja daleko kvalitetnije,da imaju ili mogu imati nekakve povlastene informacije.
Kod LKPC sve je bilo jasno vec prije dokaspitalizacije i bio je potreban samo zdrav razum da se iscitaju javno poznate cinjenice.
Ja sam o LKPC dosta pisao,sto je provjerljivo i predvidio sve tocno sto se dogodilo.
Teske rijeci Vam ovdje ne pomazu.
Pozdrav
birina prodana za 2.3 mil kuna,i brodovi za italiju su išli do 2 mjeseca,kad se sve to uzme u obzir,lkpc će za drugo polugodište biti na nuli,ali pošto će isplaćivati otpremnine,onda bi za toliko mogli biti u minusu,dakle,ako isplate otpremnine u iznosu od 18 milijuna kuna,onda bi na godišnjoj razini 2012 mogli biti u minusu cca nekih 12 milijuna kuna…vjerovatno će se mijenjati model isplate otpremnina,da misnus ne bi izgledao katastrofalno,napominjem da je za 3 i pol godine na tržištu se uduplava količina dionica,neki jedva čekaju da je se riješe po bilo koju cijenu,jer su u teškom materijalnom položaju,tako da će dionica lkpc biti za kupovinu koliko god jhoćeš za par godina,nema smisla žuriti….bit će toga i za 300-400 koliko god ti duša želi….
birina prodana za 2.3 mil kuna,i brodovi za italiju su išli do 2 mjeseca,kad se sve to uzme u obzir,lkpc će za drugo polugodište biti na nuli,ali pošto će isplaćivati otpremnine,onda bi za toliko mogli biti u minusu,dakle,ako isplate otpremnine u iznosu od 18 milijuna kuna,onda bi na godišnjoj razini 2012 mogli biti u minusu cca nekih 12 milijuna kuna…vjerovatno će se mijenjati model isplate otpremnina,da misnus ne bi izgledao katastrofalno,napominjem da je za 3 i pol godine na tržištu se uduplava količina dionica,neki jedva čekaju da je se riješe po bilo koju cijenu,jer su u teškom materijalnom položaju,tako da će dionica lkpc biti za kupovinu koliko god jhoćeš za par godina,nema smisla žuriti….bit će toga i za 300-400 koliko god ti duša želi….
Koji očaj kolega,opet imate hrpu grešaka,te dionice od radnika neće ići na burzu kako vi mislite nego kako im se kaže tj kako im je rečeno to je jedan paketić od pedesetak tisuća,o kakvoj vi poplavi piskarate ako znamo da je cca500000kom sve ukupno,realno nemojte se nadat nekoj nižoj cjeni.Sve ide po planu kako sam već piskarao/la ?
kolege,
da se podsjetimo:
1. Luka Ploče je skupivši novac iz dokapitalizacije ušla u veliki razvojni ciklus do2015., pri čemu je u 2011. cijena pala s 1600kn po dionici
2. Taj ciklus trebao bi u2015.umnogostručiti prihode i dobit
3. Za 2015. plan je redovna isplata dividende
4. Radnici drže 11% ukupnog broja dionica, ali hrvatski radnik nije blesan da svoje dionice proda, već ih kroz organizirano sindikalno djelovanje želi držati na ovom postotku što će mu garantirati sutra veća prava u radu nego da to proda
5. U slučaju da do neke prodaje radničkih dionica ipak dođe, a malo je vjerojatno, uprava može, sukladno statutu kupovati do 10% dionica
6. Uprava je krenula u restrukturairanje, pa će do kraja godine smanjiti broj zaposlenih za 10%
7. Ne zaboravite da RH ulazi 1.srpnja u EU što će neupitno ojačati hrvatko tržište kapitala, a Luka Ploče posti će i luka Europske unije
8. U slučaju da se pojavi potencijalni investitor Uprava može izdati i prodati, po cijeni koju odredi novih 20% ukupnog broja dionica
9. Od trunutka ulaska u EU ni BiH više neće biti apsolutno neuređena država, već će kao država na periferiji EU biti prepoznata kao zemlja bogatstva ruda, jeftine radne snage, te će i njezino gospodarstvo jačati,a time i Luka Ploče
10. Time će se i brže graditi koridorVc, pogledajte i Dodik je jučer krenuo s natječajem za pedesetak kilometar, pa će se na tom Europskom pravcu koji spaja Luku Ploče i srednju i istočnu Europu pojaviti još potencijalnih komintenata
Zaključak: u današnja turbulentna vremena onaj tko ima novaca nemože zamisliti bolje i sigurnije ulaganje od ulaska u Luku Ploče, a to su već prepoznale i banke i mirovinski fondovi
Cijena dionice i dalje pada,a bid je vrlo mali sto najbolje govori o tzv. odusevljenju i interesu investitora za ovu dionicu.
Pozdrav
Koji očaj kolega,opet imate hrpu grešaka,te dionice od radnika neće ići na burzu kako vi mislite nego kako im se kaže tj kako im je rečeno to je jedan paketić od pedesetak tisuća,o kakvoj vi poplavi piskarate ako znamo da je cca500000kom sve ukupno,realno nemojte se nadat nekoj nižoj cjeni.Sve ide po planu kako sam već piskarao/la ?
[/quote]
pa iza teških vremena sigurno da dolaze bolja vremena,i kažem ako ova kriza potraje duže,a izgleda da hoće,kasnije će i oporavak biti bolji i jaći,za svakoga dioničara najbitnije je pogoditi dno i vrh,ili bar biti donekle u blizini prodaje na vrhu i kupnje na dnu,ja sam na burzi već 7 godina,i naučio sam nešto,iako sam prvu etapu svog ulaganja završio sa 45% minusa,nadam se da ćže mi stečeno znanje pomoći da u budućnosti ulažem bolje i pametnije,nije toliko ni bitno kako će luka poslovati,bitnije je to da se sprema rasulo u europi,pa shodno tome,cijena dionice neće gore dok se ne sredi stanje vani,a stanje vani ne da je napeto,nego je dramatično,i malo fali da se domino efektom uruši čitav financijski sustav..ipak kažem,mislim da je lkpc dobra firma na dobrom mjestu,i vidim je kao dobro ulaganje,ali ne još,nego kada ekonomija bude skroz na koljenima,a na to nećemo morati puno čekati..pad bdp a jaka zaduženost,skupi troškovi poslovanja,od nameta do skupe energije,gurnit će sve firme u očaj……..
znaš kako kažu oni što odštopavaju kanalizacije….your shit is my bread and butter…ma tko zna taj će svaku situaciju okrenuti sebi u korist. sve drugo su puka opravdanja samom sebi.
kolege,
da se podsjetimo:
1. Luka Ploče je skupivši novac iz dokapitalizacije ušla u veliki razvojni ciklus do2015., pri čemu je u 2011. cijena pala s 1600kn po dionici
2. Taj ciklus trebao bi u2015.umnogostručiti prihode i dobit
3. Za 2015. plan je redovna isplata dividende
4. Radnici drže 11% ukupnog broja dionica, ali hrvatski radnik nije blesan da svoje dionice proda, već ih kroz organizirano sindikalno djelovanje želi držati na ovom postotku što će mu garantirati sutra veća prava u radu nego da to proda
5. U slučaju da do neke prodaje radničkih dionica ipak dođe, a malo je vjerojatno, uprava može, sukladno statutu kupovati do 10% dionica
6. Uprava je krenula u restrukturairanje, pa će do kraja godine smanjiti broj zaposlenih za 10%
7. Ne zaboravite da RH ulazi 1.srpnja u EU što će neupitno ojačati hrvatko tržište kapitala, a Luka Ploče posti će i luka Europske unije
8. U slučaju da se pojavi potencijalni investitor Uprava može izdati i prodati, po cijeni koju odredi novih 20% ukupnog broja dionica
9. Od trunutka ulaska u EU ni BiH više neće biti apsolutno neuređena država, već će kao država na periferiji EU biti prepoznata kao zemlja bogatstva ruda, jeftine radne snage, te će i njezino gospodarstvo jačati,a time i Luka Ploče
10. Time će se i brže graditi koridorVc, pogledajte i Dodik je jučer krenuo s natječajem za pedesetak kilometar, pa će se na tom Europskom pravcu koji spaja Luku Ploče i srednju i istočnu Europu pojaviti još potencijalnih komintenata
Zaključak: u današnja turbulentna vremena onaj tko ima novaca nemože zamisliti bolje i sigurnije ulaganje od ulaska u Luku Ploče, a to su već prepoznale i banke i mirovinski fondovi
Upravo sam očaran ovako stručnom i dubokom analizom koja zavrjeđuje odgovor ali pošto mi ne dopuštaju da budem kratak i jezgrovit evo opširnijeg osvrta na gore napisano.
Brojevi ispred osvrta odnose se na brojeve u inicijalnom postu.
1. Ulaz u razvojni ciklus koji bi trebao povećati promet i zaradu kakav je u LKPC investitori u svijetu gledaju kao pozitivan znak i cijena dionice raste, a ne pada za redove veličina.
2. Navedi makar jedan razuman argument zašto bi u 2015. bio umnogostručen promet i dobit.
3. Imaš na poklon svu dividendu koju LKPC bude dijelila 2015.
4. Da. Hrvatski radnik je blesan, a sindikati su bespomoćna skupina naslijeđena iz bivše države kad su tamo bili jer su bili dio vlasti.
7. Ulaz Hrvatske u EU stvorit će dodatne probleme glavnom poslovnom partneru koji se već sada preznojava od te pomisli i čini sve kako bi sebi izvukao povlaštenije pozicije u LKPC tako da je pojam postati luka europske unije s te strane baš negativan.
9. Ko da čitam neki socijalistički pamflet.
Da BiH postati uređena država, a pogotovo prepoznata po bogatstvu ruda… hajde navedi makar jednu.
Jeftine radne snage… nit jeftina nit je to dovoljno da privuče kapital
10. Završetkom koridora Vc Pločama počinje teći med i mlijeko. Samo to čekamo i onda odmaramo i ubiremo plodove koje donosi tek završena cesta.
O zaključku:
Ili su ti dali papir koji ćeš prepisati ili je to očajan pokušaj da ohrabriš samog sebe.
U ova turbulentna vremena koja ipak imaju svoju logiku i relativno predvidljiv slijed kupovina dionica LKPC je rizičan i nerazuman pokušaj, a o bizarnim i štetnim transakcijama mirovinskih fondova je već toliko toga viđeno da ih je upravo apsurdno navoditi kao nekoga u koga bi se trebalo ugledati.
kolege,
više je nego zanimljivo kako neki vode računa da prikažu Luku Ploče u što negativnijem svijetlu.
Vidite, ja kao mali dioničar ovu Luku vidim kao perspektivnu, pa o tome i pišem.
Kritički konstruktivno mogu se osvrnuti na rad Uprave, ali fundamentalno tvrtka je odlično postavljena.
Potpisujem sve što sam gore napisao i iza toga stojim, a na veliki pad vrijednosti dionice utjecala je
" poslovna politika velikih da što jeftinije kupuju kad već mogu".
Osobno sam kupovao prošli tjedan, pa znam koliko je realan ask.
Majstori drže i bid i ask pa tko se upeca.
Ako HANFA ne vidi to udruženje, pa neću se ja valjda živcirati, ako ih nemožeš pobjediti pridruži im se.
Ali zanimljivi su oni likovi koji apsolutno negativno pišu o poduzeću čije dionice imaju, pa pretpostavljam da takvi ni nemaju dionicu LKPC.
A što onda rade na forumu?
Kolega se sam legitimirao, a pozivam ga da nakon što je hrvatskog radnika javno proglasio Blesanom prošeće po Luci, pa da vidimo šta će mu "blesani" reći.
Na forumu ne polemiziram, već iznosim svoje stavove,a konkretni lik ide zbog svog apsolutno negativnog i nedobronamjernog pisanja na ignore.
Kolega Malidion, na forumu su i likovi koji bi htjeli kupiti dionicu Luke Ploče, a ne samo oni koji je posjeduju. Inače kolega Alin jednako argumentirano govori o perspektivama ove dionice, kao i Vi. No kad bi za sebe morao odlučiti koji mi tekst djeluje uvjerljivije, to bi svakako bio onaj kolega Alina. Imao sam dionicu LKPC, izgubio na njoj lijepi novac i sad čekam priliku za povratak. Normalno, sa znatno manjim kapitalom od nekadašnjeg.
sve pršti od velike pameti. a istina je da tko je unutra želi da raste a tko želi uć unutra želi da pada. i svatko naginje argumentima koji mu odgovaraju. isto tako je istina da nitko ne zna gdje će ova dionica. zanimljivo je da ugrubo po ovoj cijeni firma vrijedi 35-40 mil eura…toliko primjerice cijene zgradu atlanske plovidbe koja se gradi kraj bazena u dubrovniku. ima tri etaže garaža, tri etaže uredskog prostora i tri etaže stanova. dimenzije ugrubo su 45 x 35 metara gdje su gornje tri etaže atrijske. ako ovo nije jasan parametar onda ne znam što jeste.