vjerujte mi kolega, cijena dionice je koristeći sve relevantne ekonomske parametre već potonula.
I to jako.
Ako ne možete sami, pročitajte izviješće InterKapitala, a kojeg je prenio i g.Bakić.
kolege,
znači evo i šestomjesečnog izvješća LKPC za 2012.
Prihodi pali za 10.8%
Operativni troškovi pali za 5.8%
kolege,
vjerojatno je
vidno uznemireni fond, koji je ravno prije godinu dana, mrtav hladan kupio paket po 850kn, u silnom strahu prodao 650kom po 650kn.
Pa šta je to za njih.
kolege,
a ako se gleda okruglo pa na čoše, onda je dobit 7 milijuna kuna, a 2011. je bila 4.7 milijuna kuna
Kako sam i predvidio,ide to dolje i to dosta.
Nista neocekivano.
Pozdrav
po tebi ispada da je Luka teški gubitaš.
Kako mi je LKPC najveća pozicija u portfelju sa 28% smatram da imam svako pravo komentirati polugodišnje izvješće. Moram priznati da me je bilo malo i strah ovog izvješća, pogotovo kad se uzme u obzir koliko je kolega ovdje katastrofično izvještavalo o mrtvilu u Luci. Pobojao sam se da će prihodi biti gotovo prepolovljeni, kad ono smanjenje poslovnih prihoda za "samo" 11%. S obzirom da je pretovareno čak 34% manje tereta nego u istom razdoblju prošle godine, rezultat je s financijskog stajališta i više nego dobar. Generalnih tereta je pretovareno 25% više, tekućih otprilike jednako, a rasutih čak 45% manje. Izrazito me veseli rast u prekrcaju generalnih tereta i nadam se da je to početak jednog pozitivnog trenda. O dobiti ne treba previše govoriti.. Iako je gotova sva dobit od financijskih prihoda ovih 7 mil kn u pola godine jako lijepo izgleda. Malo razočarava što LKPC trenutno ne zarađuje od osnovne djelatnosti ali izrazito niska zaduženost, koeficijent likvidnosti 11,95, P/E 9,30, P/B 0,67, keš na računu veći od tržišne kapitalizacije, unatoč svim strahovima za budućnost koje neki ovdje iznose meni izgledaju poprilično nestvarno, naravno u pozitivnom smislu.
prodali su glavnu dizalicu birina..zato su u plusu,inače bi bili u minusu,nije teško izračunat za koliko bi bili u minusu…prodajna cijena birine-7 milja kuna,to je stvarno stanje…a 80% ovisni o bosni,uh uh
Očito je da su je prodali iznad vrijednosti po kojoj su je knjižili u bilanci što znači da su tom prodajom zaradili tako da o tome dalje ne bih.
Što se tiče BiH, svi ovdje znaju da je LKPC geografski osuđena da bude "njihova" luka. BiH tu i nema neku alternativu. Pristupanje EU moglo bi imati određene štetne posljedice za LKPC ali besmisleno mi se čini da bi država ulagala preko 400 mil kn u izgradnju novog terminala pa da onda istu tu Luku godinu ili dvije kasnije uništi. Željeli mi forumaši ili ne za LKPC će se pronaći neki model koji će voditi računa da LKPC za glavno tržište ima BiH. Ja osobno smatram da je to što se 80% prekrcaja tereta odnosi na tržište BiH velika prilika jer svaki i najmanji iskorak na ostala tržišta nudi potencijalno veliki rast. Ne vjerujem da će se količina prekrcanog tereta za BiH nešto značajnije smanjivati. U BiH su itekako svjesni što LKPC znači za njihovo gospodarstvo, a kod nas bi trebali biti svjesni što BiH znači za LKPC. U ovome slučaju i Hrvatska i BiH imaju isti interes tako da dogovor na obostrano zadovoljstvo po mom mišljenju nije upitan.
Da ne ispadne kako samo pišem pozitivne stvari, izrazito sam nezadovoljan i smatram apsurdnim što u nijednom planu nije izgradnja nove željezničke pruge do Ploča već ona završava u Splitu. To je po mom mišljenju ogroman propust no o tome nekom drugom prilikom…
Kako mi je LKPC najveća pozicija u portfelju sa 28% smatram da imam svako pravo komentirati polugodišnje izvješće. Moram priznati da me je bilo malo i strah ovog izvješća, pogotovo kad se uzme u obzir koliko je kolega ovdje katastrofično izvještavalo o mrtvilu u Luci. Pobojao sam se da će prihodi biti gotovo prepolovljeni, kad ono smanjenje poslovnih prihoda za "samo" 11%. S obzirom da je pretovareno čak 34% manje tereta nego u istom razdoblju prošle godine, rezultat je s financijskog stajališta i više nego dobar. Generalnih tereta je pretovareno 25% više, tekućih otprilike jednako, a rasutih čak 45% manje. Izrazito me veseli rast u prekrcaju generalnih tereta i nadam se da je to početak jednog pozitivnog trenda. O dobiti ne treba previše govoriti.. Iako je gotova sva dobit od financijskih prihoda ovih 7 mil kn u pola godine jako lijepo izgleda. Malo razočarava što LKPC trenutno ne zarađuje od osnovne djelatnosti ali izrazito niska zaduženost, koeficijent likvidnosti 11,95, P/E 9,30, P/B 0,67, keš na računu veći od tržišne kapitalizacije, unatoč svim strahovima za budućnost koje neki ovdje iznose meni izgledaju poprilično nestvarno, naravno u pozitivnom smislu.
Nisam baš pratio ovu Luku, ali čini mi se vrlo neobičnim prikupiti 170 milijuna kuna zbog kretanja u investicijski ciklus i onda brzo nakon toga zaključiti da je 100 radnika prekobrojno. I šta će sada biti sa tim investicijama? Pretpostavljam da se obustavljaju? A što će biti sa lovom na računu?