ma kakvo izvješće…pa i to se može frizirati,nije baza da se prevara otkrije na vrijeme,kad ima još naivnih,kao što sam i sam bio…situacija,loša,nikad lošija u lkpc…..čak je i za vrijeme rata bila bolja…
kolege,
dugo sam na forumu, a još duže pratim Luku Ploče i ne shvačam otkuda kod nekih taj silni pesimizam.
Trudim se objektivno sagledavati stvari, ali zaista imam jaki dojam da se stvari odvijaju na bolje u posljednjih godinu dana.
ma kakvo izvješće…pa i to se može frizirati,nije baza da se prevara otkrije na vrijeme,kad ima još naivnih,kao što sam i sam bio…situacija,loša,nikad lošija u lkpc…..čak je i za vrijeme rata bila bolja…
koji niski udarci ispod pojasa….mora da si izgubio veliku lovu na lkpc pa sad ispoljavaš svoje negodovanje… znate kako kaže kolega lopina >> ovdje će teči med i mlijeko << ali samo za strpljive..
kolege,
kako nemam zzv. gledalicu ljubazno molim neka netko napiše kako izgleda kupnja i prodaja
Zahvaljujem unaprijed
kolege,
kakvo je vaše mišljenje ili možda imate informaciju o sudbini čelnog čovjeka Luke Ploče, g. Pavlovića?
Vidim promjene u Dalekovodu, a sjetimo se kako su oni imali sličnu dokapitalizaciju i ulazak OMF.
Hoće li u Luci Ploče OMFi kadrovirati dalje ili će kapetan zasukati rukave i provesti restrukturiranje i ganjati rokove u razvojnom planu za 2013. 2014. 2015.
koji niski udarci ispod pojasa….mora da si izgubio veliku lovu na lkpc pa sad ispoljavaš svoje negodovanje… znate kako kaže kolega lopina >> ovdje će teči med i mlijeko << ali samo za strpljive..
[/quote]
Osim dijela o friziranju podataka, a koje je inače najnormalnija stvar u svijetu i gdje se ponekad radi o svotama koje su ravne našem dugu i za koga sumnjam da će biti jer je LKPC previše transparentan subjekt da bi se od bilokoga mogao sakriti bilokakav važniji podatak.
Sa svime ostalim se nažalost moram u potpunosti složiti tj. dijelimo isto mišljenje.
Moj negativan stav o napredovanju Luke kao i cijene njenih dionica nije zasnovan samo na pogledu koliko brodova ima u luci i koliko se pretovari tereta već počiva na mnogo važnijim pokazateljima stanja svjetskog gospodarstva i koje je u najmanju ruku alarmantno i ako eskalira u nešto gore (a moglo bi) kriza iz 2008. bit će prava igračka prema njoj.
Zato pozivam na razumno razmišljanje i pisanje bez osobnih strasti već se vodite time da je LKPC list kojeg nosi rijeka onuda kuda ona hoće bez obzira kuda on želio ići.
Da bi "poteklo med i mlijeko" trebat će najmanje jedno desetljeće, a možda i više. Što se u međuvremenu može dogoditi i promijeniti ne treba ni napominjati i zato molimo Boga, Alaha, Krišnu… da ostane makar ovako.
ovih 100 injak radnika još nije dobilo otpremnine,sad se kao nagađa da bi svota sa 25 000 eura,trebala ići na 18 000 eura…cijena dionice lkpc je na ovim razinama isključivo zbog novca od dokapa,koji koliko-toliko garantira jednu sigurnost u kraćem roku,ovdje se pojačava investicijama ulog za rizik isto kao i na atpl,međutim povećavanje rizika u jako klizavim vremenima nije baš pametno rješenje,dakle isplatit će se otpremnine cca 2500 000 eura,to je velik novac,napravit će se terminal,i đšta onda,ne bude li posla,nema ni novca za kamate,slijedi novo otpuštanje i ulazi se u dugotrajnu letargiju,kina će iduće godine pasti na cca 4% bdp-a,to će se itekako osjetiti na vozarinama,,veliki dug počeo je jako gušiti ekonomije hrvatske i italije,bosna je ionako propala,dakle,nema medu tu jopš neko duže vrijeme,a cijena dionice,može biti 77 kuna,a može biti i 7777,zavisi od percepcije ulagača…
kolege,
pa dajte neku konkretnu raspravu.
Pitao sam za mišljenje o Pavlovićevoj sudbini povlačeći paralelu s Miličićem iz Dalekovoda
Evo npr. molim vas za mišljenje što znači sintagma" napredno korištenje Luke Ploče od BiH", koja se u zadnje vrijeme pušta kao zahtjev BiH strane u medije.
Ti BiH pregovarači su stvarno zanimljivi, pa nemože Vlada RH njih dekretom oktroirati u Upravu.
Luka Ploče je privatno poduzeće,a ako im Vlada RH ne želi naplačivati carinu to je stvar države,a ne Luke Ploče
kolege,
oho, opet netko nešto izvodi na prodaji plaši lakovjerne…
nakon iskrcanih čak 650 komada ne bih rekao da netko nekoga plaši, nego da bježi van prije ngo cijena ozbiljnije potone