….evo da i to bude službeno,mada sam o tome pisao.
http://www.luka-ploce.hr/hr/obavijesti.php
Najava Programa zbrinjavanja radnika
Nastavljajući započete aktivnosti racionalizacije procesa poslovanja i optimizacije svih troškova, a posebno troškova zaposlenika, Predsjednik Uprave Luka Ploče d.d. donio je Odluku o izradi Programa zbrinjavanja viška zaposlenih uz isplatu stimulativnih otpremnina tijekom 2012.godine. Odluka je donesena u interesu usklađivanja poslovanja Društva s uvjetima tržišnog gospodarstva, odnosno povećanja učinkovitosti poslovanja.
Program zbrinjavanja radnika provodit će se u interesu novog zamaha u restrukturiranju Društva, ali kao i uvijek, uvažavajući mišljenje socijalnih patrnera i odluku svakog radnika.
Do kraja godine Programom zbrinjavanja viška radnika moglo bi biti obuhvaćeno oko 100 radnika u Grupi Luka Ploče.
U sklopu svih promjena luka Ploče je prodala plovnu dizalicu Birina i otišla je privatniku u Crnu Goru. Kupljena 1973. nosivosti 100t naradila se svih ovih godina ali je dolaskom moćnih mobilnih dizalica prestala potreba za njenim intervencijama pa je prošlih nekoliko samo stajala na vezu i trošila novac na tekuće održavanje i plaće radnika koji će se vjerovatno naći na listi za mirovinu.
Na gradilištu terminala za teške terete konstantno je živo i stotine kamiona dovoze kamen kojim se nasipava mjesto gdje će biti početak obale za vezivanje brodova pa, po svemu sudeći, radovi idu po planu.
Šta se igraju ovi na kupnji? [lol]
HOP,CUP,NAKA LUP [lol] …..Šta se cigancite za lipu,dvije.Udri muški po Asku.
p.s.BDI i Drys u zadnje vrijeme u dobrome plusu još cekamo preokret LKPG.
ovdje je pod hitno potrebno pokrenuti Program zbrinjavanja dioničara [cry]
Počeli pokušaji prijetnji i ucjena.
BiH: Ne bude li dogovora s Hrvatskom, brodski teret iz Ploča prebacujemo u Luku Bar
SARAJEVO – Ukoliko BiH ne riješi pitanje statusa Luke Ploče sa Hrvatskom do njenog ulaska u EU, postoji mogućnost da kompletan brodski prevoz proizvoda iz BiH u treće zemlje bude prebačen u Crnu Goru, odnosno u Luku Bar. U Spoljnotrgovinskoj komori BiH navode da tokom pregovora nije došlo do rješenja izvoza robe iz BiH u zemlje sa kojima BiH ima potpisane ugovore o slobodnoj trgovini, a roba prelazi teritoriju EU, odnosno Hrvatske.
Ostatak na:
http://www.seebiz.eu/bih-ne-bude-li-…-bar/ar-39673/
Počeli pokušaji prijetnji i ucjena.
BiH: Ne bude li dogovora s Hrvatskom, brodski teret iz Ploča prebacujemo u Luku Bar
SARAJEVO – Ukoliko BiH ne riješi pitanje statusa Luke Ploče sa Hrvatskom do njenog ulaska u EU, postoji mogućnost da kompletan brodski prevoz proizvoda iz BiH u treće zemlje bude prebačen u Crnu Goru, odnosno u Luku Bar. U Spoljnotrgovinskoj komori BiH navode da tokom pregovora nije došlo do rješenja izvoza robe iz BiH u zemlje sa kojima BiH ima potpisane ugovore o slobodnoj trgovini, a roba prelazi teritoriju EU, odnosno Hrvatske.
Ostatak na:
http://www.seebiz.eu/bih-ne-bude-li-…-bar/ar-39673/
Bosanci pucaju uprazno.Od oružja koriste PIŠTOLJ NA VODU [lol] Trenutno se nalaze u situaciji da nemogu niti prdn.ti bez odobrenja EU.Pa zar mislite da bi oni doveli u pitanje koridor Vc ?
Upravo ovih dana dolazi misija MMF jer im treba novaca. BiH je instant država a nismo niti mi puno daleko od njih.
tko gubi ima pravo da se ljuti. ali tko goni inat u biznisu ne prolazi dobro.
da postoje velike opasnosti za lkpc ulaskom hrvatske u eu,ja sam davno o tome govorio,dakle zmaj od papira pokaziva svoje pravo lice,nema više sanadera i luke bebića,tj krinke su pale,sada je ostala samo gola istina,koja će se očitovati kroz najlošiji promet otkada postoji luka,ali kažem,tko bude strpljiv,jednog dana će sve opet biti kao prije,samo je pitanje vremenskog intervala…sruja je sve skuplja i to je veliki problem za lkpc,jedino je dobro što su uspjeli obaviti dokap na vrijeme,tj u zadnji čas….
da postoje velike opasnosti za lkpc ulaskom hrvatske u eu,ja sam davno o tome govorio,dakle zmaj od papira pokaziva svoje pravo lice,nema više sanadera i luke bebića,tj krinke su pale,sada je ostala samo gola istina,koja će se očitovati kroz najlošiji promet otkada postoji luka….
Nikako se ne bih mogao složiti s tom konstatacijom. Svakako da su značili za luku ali ovo što se sada događa bilo bi isto i da su oni na vlasti. Veliku većinu prometa činio je ugalj za talijansku TE i ona je žrtva globalne krize kao i privreda primarnog partnera tj. BiH koja diše na slamku. Da ide ugljen za TE i da rade visoke peći u Zenici, Smederevu, koksara u Lukavcu promet bi bio veći nego prošle godine dok ovako idu samo simbolične količine bez nekih opravdanih nadanja u brzi oporavak. Što se tiče tržišta srednje i istočne EU uz luke Crnog mora najozbiljnija prijetnja dolazi iz Riječke luke koja je naša najveća luka i uz to potpomognuta moćnim lobijima u sadašnjoj vlasti bilježi rast zahvaljujući i stranom koncesionaru koji upravlja kontenjerskim terminalom na Brajdici, a slijedeće godine se dovršava preko 300m nove obale i dolaze 4 nova kontenjerska mosta pa će veliki brodari kao što su Maersk, Evergreen i Cosco koji već pristaju svojim maticama u Rijeci uz 6 kontenjerskih mostova moći dodatno povećati promet. Uz to što Rijeci prirodno gravitira najrazvijeniji dio Hrvatske i glavni grad jer im je najbliža uključujući i Budimpeštu i ostale destinacije tako da bili favorizi čak i da je već izgrađen koridor Vc pošto su i onda bliži, a da ne govorimo o tome da im željeznička pruga ne vodi kroz stranu državu rascjepkanu s više prometnih operatera. U takvoj situaciji čak i da se nešto promijeni na bolje teško će biti istisnuti drugu luku koja već hvata pozicije, a ima sve komparativne prednosti nad Pločama.
ovdje bi čak i radnici koji su dobili dionice po akcijskoj cijeni mogli izgubiti,jer sa kamatama i na rate,jedna dionica im ispadne cca 560 kuna,a ne raspolažu sa njom još 4 godine,a šta će tek biti kad istekne lock up,pa se na tržištu pojavi masa dionica ljudi koji nemaju šta za pojest,ja ih znam već 20 ak koji će dionice prodati isti dan čim istekne lock up,jer su u dugovima do grla,a tek je počelo kolo ići niz brdo,po svemu sudeći nažalost ova dionica je kratkoročno osuđena na pad,pa i srednjeročno,jer nitko od investitora koji su zainteresirani nije lud dizati bezveze cijenu kad znaju da će dionica na tržištu sa istekom lock up a biti i kučku i mačku,sve u svemu…no good…alin pohvale za realne i suvisle komentare….