Ma ne valja vam Luka ništa.Ovo vam se cini da je kupnja velika.To mora da je štamaprska greška.
K-2232
P-:939
[kiss]
Ovdje kupnje preko svake pameti, dal su možda došli ”Singapurćani na sastanak” ? [smiley]
kolege,
više mjesečna implozija je okrenula u eksploziju.
No, još uvijek netko jako koči.
A valjda RBA.
Oni imaju dosta streljiva, pa si to mogu priuštiti
kolege,
više mjesečna implozija je okrenula u eksploziju.
No, još uvijek netko jako koči.
A valjda RBA.
Oni imaju dosta streljiva, pa si to mogu priuštiti
Šta ih briga lijepo su zaradili kupili po 850 a prodaju od 630-750, ma svaka čast.
koliko ja znam raifica je dobila opomenu ili kaznu od hanfe radi lažnog prikazivanja većeg interesa u dokapu lkpc?samodol je kliznuo,puna mu kapa svega,pa koji bi se pametan čovjek odlučio biti šef hanfe u ovakvoj državi ha ha..za male pare glava u torbi..ili da prihvati da bude degenerik heh,to je pametnija opcija..
Vi samo lupetate bez veze kao i obično i izmišljate neke nepostojeće stvari.
Hanfa je uvidom u dostavljene podatke o upisu u prvom i drugom krugu utvrdila da je RBA za vlastiti račun upisao dionice Luke Ploče u drugom krugu podnošenjem četiri upisnice, odnosno ponude – tri prvi dan upisa u drugom krugu, 6. srpnja (uz ponuđene cijene u rasponu od 900 do 1.200 kuna), te jedna zadnji dan upisa, 11. srpnja (za 2.900 dionica, uz ponuđenu cijenu od 850 kuna, što je bila i konačna cijena).Sve su te upisnice potpisali izvršni direktor Sektora riznice i investicijskog bankarstava RBA Ivan Žižić i član Uprave Zoran Košćak, a njih su dvojica imala uvid u sve podatke iz knjige upisa koja se vodila u lotus notes bazi “Prodaja dionica – Luka Ploče”, pa su osobe koje su imale uvid u te podatke ujedno donosile odluke o stjecanju dionica Luke Ploče za vlastiti račun RBA.
Hanfa detaljno obrazlaže i kako je na temelju informacija i saznanja, koje su bile poznate samo osobama uključenim u postupak, a koje se sukladno Zakonu o tržištu kapitala smatraju povlaštenim informacijama, donijeta odluka o upisu dodatnih 2.900 dionica Luke Ploče, te da upis tih dionica, u trenutku kada je za uspješno izdanje bio potreban upis čak 149.287 dionica, nije mogao imati učinak na uspješnost izdanja.Sukob interesa u RBA reguliran je Politikom upravljanja sukobom interesa, a tim je internim aktom kod alokacije novog izdanja koji preferira RBA kao investitora propisan obrambeni postupak i to uspostavom tzv. “kineskog zida” i fizičko grupiranje različitih poslova u različitim direkcijama.Hanfa navodi da u konkretnom slučaju nisu uspostavljeni “kineski zidovi” te da je u postupku nadzora utvrđeno da u društvu (RBA) opisane situacije nisu niti prepoznate kao sukob interesa, odnosno potencijalni sukob interesa.
DAJEMO LUKU ZA KORIDOR
PLOČE – Ministar prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš-Dončić posjetio je Luku Ploče gdje se upoznao sa početkom izgradnje terminala za suhe rasute terete, ukupne vrijednosti 62 milijuna eura, čija se dovršenje očekuje u svibnju 2014. godine
Riječ je o razvojnom projektu luke pod nazivom „Projekt integracije, trgovine i transporta u Luci Ploče", koji je započeo krajem 2006. godine, a do sada je izgrađen kontejnerski terminal u vrijednosti 38 milijuna kuna.
Završetkom projekta, Luka Ploče postat će suvremena sredozemna luka s očekivanim prometom između 10 i 15 milijuna tona. Ulaganja u infrastrukturu Luke Ploče značajna su i zbog Koridora Vc te podizanja konkurentnosti Luke Ploče na tržištima u zaleđu, kazao je ministar Hajdaš Dončić.
lako je tuđim po ledini lupat. evo tražim tko će mi izvodit radove na jednom projektu vrijednom 500 000€ a ja mu zauzvrat dajem na korištenje svu imovinu dotičnog ministra. kad on raspolaže mojom imovinom zašto ja ne bi njegovom?? čini mi se da ovaj lik neće slavno završit. tako nam i treba kad nemamo udrugu malih dioničara.
Ovdje kupnje preko svake pameti, dal su možda došli ”Singapurćani na sastanak” ? [smiley]
Ma ne ,
to prodaju oni mangupi koji su kupili našu zajedničku tvrtku po 400 kn dionicu .
kolege,
smatram prednošću, a ne nedostatkom sporazum RH i BiH o " naprednom korištenju Luke Ploče" od strane poduzeća iz BiH.
Svaki moment koji unapređuje i olakšava trgovinu i promet je dobrodošao i time posredno jača i vrijednost dionice Luke Ploče.
Da se podsjetimo, Luka Ploče je ulazno-izlazna luka koridora Vc i sva poduzeća na ovoj transverzali koja koriste Luku, momentom " naprednog korištenja", trebala bi skratiti procedure, rokove, troškove i time postati konkurentnija.
S jačanjem komintenata Luke Ploče, posredno jača i sama Luka.
Apsolutno se slažem s kolegom Ritom da je veliki nedostatak da mali dioničari nisu okupljeni u udruzi.
Ispričavam se ako sam nekog doveo u zabludu prošle jeseni kada sam istinski želio inicirati osnivanje ovog važnog tijela za nas male dioničare, no morao sam osobno preuzeti vođenje jednog posla, umnožile su se obaveze i vrijeme je postalo problem.
I dalje apsolutno stojim na poziciji i dispoziciji svima u pomoći ako se odlučimo osnovati Udrugu.
Mislim da s obzirom na kvalitetu postova ovdje postoji kritična masa za osnivanje Udruge.